Durven we het aan om deze reis met de kinderen te maken?

by Tamara

Ik weet nog wel dat ik als kind regelmatig ademloos zat te luisteren naar de verhalen van mijn vader. Hij groeide op in Canada en heeft daar echt heel erg lang gewoond. Hij woonde destijds in Quebec en ze zijn hier naartoe verhuisd omdat mijn opa daar een baan had gekregen. Hij is er zelf niet geboren, maar zijn jongste broer wel. ( misschien een grappig feitje, mijn vader zijn kant van de familie werken allemaal in de scheepsbouw en wonen en werken grotendeels allemaal in het buitenland. )  Ik weet niet of hij zelf ooit terug zou gaan naar dat land, maar ik weet wel dat ik dit land ooit heel graag wil bezoeken. Alleen durf ik het wel aan? Zo’n grote reis te maken met mijn kinderen?

Samen of met kinderen?

Ik heb het er regelmatig met Richard over. We hadden voordat we kinderen kregen veel vaker samen op reis moeten gaan. En dan bedoel ik niet een reisje naar centerparcs of ergens in Nederland, maar echt op reis, verre reizen maken naar bijvoorbeeld de VS, Canada of nouja.. Je snapt mijn punt. Wat van de wereld zien dus. Ik vind het zelf heel erg jammer dat ik dat niet heb gedaan. Ik ben namelijk echt heel erg dol op reizen en vind het best jammer dat ik nog nooit verder dan de standaard landen ( België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Spanje, Polen en Turkije) ben geweest. Nu komt dat ook omdat mijn ouders vroeger altijd vooral naar Frankrijk gingen met ons en we dus nooit echt verder zijn geweest dan dat. Nu vind ik dat niet erg hoor, ik heb hele leuke herinneringen aan onze familievakanties vroeger. Maar ik vraag me wel eens af of ik het aandurf om met kinderen verder weg te gaan. Zeker omdat we er.. Nouja.. VIER hebben! Haha!

Goed, stel dat we het aandurven om naar Canada te gaan. Wat willen we daar dan doen?

Laten we voorop stellen dat ik deze reis de komende jaren nog niet ga maken. Mijn oudste twee kinderen vinden het waarschijnlijk wel leuk, maar ik vind het zonde om zo’n grote reis te gaan maken terwijl mijn jongste twee kinderen en dan vooral Sarah, er niet zoveel van mee zullen krijgen en zich er heel weinig van zullen herinneren. Ik denk dat als je zo’n reis maakt, het ook heel leuk is om ervoor te zorgen dat ze dit hun hele leven zullen herinneren!

Nou, voorop staat dat als we dit zouden gaan doen, we natuurlijk wel wat van het land willen zien en een rondreis zouden gaan maken. Misschien een busreis, maar ik denk dat onze voorkeur uitgaat naar een reis met een camper ( god, ik moet de staatsloterij eens winnen haha). Als er één ding is dat ik heel erg graag wil doen, dan is dat walvissen spotten! En dan vooral orka’s. Ja, ik weet dat je deze ook in dolfinariums dichterbij huis kunt bezoeken, maar dat wil ik niet. Haha.

Het leukste zou natuurlijk zijn om deze reis te maken als mijn vader ook mee gaat. Zodat hij kan laten zien waar hij is opgegroeid! Maar ik weet niet of hij ooit terug wil, dus ik denk dat dat hem niet wordt.

Wat moet je regelen voordat je naar Canada gaat?

Natuurlijk kun je niet zomaar op het vliegtuig naar Canada stappen, campertje huren en daar op de bonnevooi rond gaan rijden. Er moet een heleboel gebeuren voordat je daar überhaupt het land binnenkomt. Maar ook ter plaatste zijn er een heleboel dingen anders dan hier! Een paar dingen waar je rekening mee moet houden zijn bijvoorbeeld:

  • De stopcontacten zijn anders, dus je heb een andere adapter nodig als je bijvoorbeeld je telefoon wilt opladen.
  • Als je medische zorg nodig hebt, dan is dat behoorlijk duur. ( zorg dus voor een goede reisverzekering.) Ook kan het voorkomen dat je contact moet betalen.
  • Je hebt geen inentingen nodig voordat je naar Canada gaat! Dat is wel fijn! Haha
  • Je hebt een ETA Canada nodig. Lees daarover hieronder meer.
  • Je bankpas kan mogelijk een beveiliging hebben, zodat je er niet mee kunt betalen buiten Europa. Je moet dus van te voren aan je bank vragen om deze beveiliging eraf te halen.
  • Het is in Canada ( volgens mij net zoals in Amerika?) gebruikelijk om een fooi van 15/20 % bovenop de vraagprijs te geven bij restaurants of bijvoorbeeld na een taxirit. Daarnaast wordt een kleine fooi daarbovenop ook op prijs gesteld.

Over het ETA Canada.

Om af te reizen naar Canada,  moet je een  ETA Canada aanvragen nodig. Dit is een visum voor Canada. Zonder dit document kom je het land niet binnen. Gelukkig is hij heel makkelijk online aan te vragen en is hij ook niet zo duur, op de site E-visums.nl kost hij namelijk 19.95. Een goedgekeurde ETA is 5 jaar geldig en zorgt ervoor dat je 6 maanden aaneengesloten in Canada mag blijven. Lang genoeg voor een mooie reis dus!

Of we deze reis ooit gaan maken? Ik denk het wel. maar als we het doen is het pas over een paar jaar. Eerst moeten we maar eens wat kleinere vluchten oefenen met de kinderen haha!

Welke reis zou jij ooit wel willen maken?

 

Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.