Drie kinderen en geen rijbewijs? Hoe dan?

by Tamara
geen rijbewijs

Een tijdje geleden schreef ik dit artikel over het niet hebben van een rijbewijs. Wat de reden daarvoor is lees je ook in dat artikel en daarom zal ik me daar niet teveel over uitweiden. In het kort ben ik al bijna 8 jaar bezig met het halen van mijn rijbewijs en heb ik inmiddels maar een pauze ingelast om even de druk van de ketel te halen. Als ik vertel dat ik geen rijbewijs heb en wel drie kinderen, dan zijn dit de opmerkingen die ik altijd krijg: ‘Hoe doe je dat dan allemaal?’ ‘Hoe breng je de kinderen naar school?’ en ‘Zit je dan altijd thuis?’ Nu is het niet hebben van een rijbewijs heel erg vervelend, maar niet het einde van de wereld! Hoe ik het allemaal oplos lees je in deze blog.

Drie kinderen en geen rijbewijs? Hoe dan?

Ik woon in een dorp waar je eigenlijk alles wel te voet of te fiets kan doen. We hebben hier eigenlijk alles en daardoor heb ik binnen het dorp eigenlijk geen auto nodig. Ja, natuurlijk.. Als ik weer eens door de plensbui heen fiets of ik moet heeeeel erg veel meenemen, dan baal ik er wel eens van dat ik geen rijbewijs heb, maar over het algemeen is het prima te doen zonder. Mocht ik een keer wat verder weg moeten, dan hebben we hier een treinstation en heel veel busstations. Nu ga ik dus nooit met het openbaar vervoer haha, maar in theorie kan het. Meestal als we ergens heen moeten dat verder weg is dan neemt Richard vrij en gaat hij mee.

Een bakkie vol.

Met twee jongere kinderen en eentje die weigert om zelf te leren fietsen, heb ik regelmatig een hele bak vol kinderen als ik ergens met de bakfiets heen moet. Om eerlijk te zijn vind ik dit met drie kinderen makkelijker dan een gewone fiets en één of twee kinderen die ernaast fietsen. je hebt natuurlijk een heleboel soorten damesmodellen fietsen, waar je één of twee kinderen op kunt zetten. Maar dan fietst er altijd eentje los mee. Wat niet altijd even veilig is. Ik snap wel dat het soms echt niet anders is, niet iedereen heeft geld of plek voor een bakfiets, maar als je dan zo’n kindje slingerend op de fiets ziet met moeders ernaast met nog twee kinderen op de fiets, tja het zou niet mijn keuze zijn.

Door weer en wind.

Wat ik dan wel echt een ontzettend groot nadeel vind van het niet hebben van een rijbewijs is dat je echt door weer en wind overal naartoe moet. In de afgelopen tijd was het regelmatig ijskoud buiten en hoewel de kinderen wel warm onder hun dekentje zaten, vroren mijn oren er bijna af. Ook als het regent is het geen pretje, hoe vaak ik wel niet al helemaal tot op mijn ondergoed nat ben geweest!

Maar het allergrootste nadeel vind ik toch wel dat ik niet even kan besluiten om een ochtendje naar bijvoorbeeld ballorig te gaan. Dat is een dorp verderop en wel te doen met de trein, alleen ben ik dag 3 keer zolang onderweg als met de auto en dan reken ik de reistijd nog niet mee. Ook vind ik het lastig dat er wanneer er iets met mijn kinderen gebeurd, ik eerst moet wachten tot Richard thuis is voor we naar het ziekenhuis moeten. Zoals bijvoorbeeld laatst toen Lauren met spoed opgenomen werd en ik eerst moest wachten tot hij thuis kwam.

Dus ja, het hebben van geen rijbewijs is ontzettend onhandig als je drie kinderen hebt, maar het is zeker niet onmogelijk! Zijn er nog meer mama’s die geen rijbewijs hebben?

In samenwerking met Matrabike.

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

11 comments

Melanie 2 februari 2017 - 08:43

Ik heb ook geen rijbewijs. En 3kinderen. Onlangs hebben we de auto ook weg gedaan. Dat ding stond 6 dagen in de week stil. Ik red me prima. Openbaar vervoer om de hoek. Maar ik fiets bijna alles. Heerlijk. Het is maar wat je gewend bent.

Reply
Anneke 1 februari 2017 - 20:03

Hier wel een rijbewijs, maar maar 1 auto meer en die gebruikt mijn man dan om mee te gaan werken.
Ik krijg ook soms de vraag hoe ik dat doe met 3 kinderen. We hebben benen, fietsen en het openbaar vervoer juist om de hoek. Hoe vervelend het soms is om op bv op een good hair day door de regen te moeten fietsen, er is nog nooit iemand van dood gevallen, denk ik dan 😀

Reply
Sandra 1 februari 2017 - 20:02

Ik vind het heel stoer hoe je dat allemaal zo doet! Ik zou in jouw situatie ook 100% voor een bakfiets gaan, lijkt me veel fijner al je kinders bij elkaar in een bak dan dat er 1 los fietst. Ik hoop voor je dat je alsnog je rijbewijs haalt en je zo makkelijker naar een krijspaleis kan!

Reply
Sanne 1 februari 2017 - 19:07

Ik heb mijn rijbewijs gehaald toen mijn dochter 9 maanden was. Zonder ging prima hoor. Maar met wel veel handiger.

Reply
Nicole @ Everyday-Life.nl 1 februari 2017 - 17:22

Ik doe het je niet na!! ben erg verknocht aan mijn auto en zou echt niet meer zonder kunnen!

Reply
Patricia 1 februari 2017 - 17:06

Zou dan denk ik ook voor bakfiets gaan. Merk trouwens dat nu ik zwanger ben ik wel anders in de auto zit; meer gespannen. Benieuwd hoe dat met kleine is.

Reply
Ilona 1 februari 2017 - 16:53

Ik heb twee kinderen en ook geen rijbewijs. De jongste is bijna groot genoeg om op de fiets te kunnen, ik wacht ook nog even op betere temperaturen. Tot die tijd doen wij bijna alles lopend, dus ik zal blij zijn als we twee maandjes verder zijn! Vrijheid haha.

Reply
Angélica 1 februari 2017 - 14:14

Ik heb een rijbewijs en een auto maar geen kids. Het is heerlijk om een auto te hebben maar voor m’n gezondheid zou geen auto beter zijn. Ik ben dan veel meer in beweging en nu is het erg makkelijk om overal de auto voor te pakken…

Reply
Leonie van Mil 1 februari 2017 - 12:20

Ik heb wel Eem rijbewijs, maar ik heb rijangst. Vooral als ik de kleine achterin heb, durf ik niet te rijden. Dus ik doe eigenlijk alles te voet. Nu de kleine zelfstandig kan zitten, wil ik heel graag een fiets met een kinderzitje. Zo kan ik net iets verder komen

Reply
Priscilla 1 februari 2017 - 11:55

Hier ook geen rijbewijs zelfs nog nooit een rijles gehad! Maar zou nu wel graag les willen nemen. Wat je zegt, regen, kou, in de winter is het geen pretje.

Reply
Jolanda 1 februari 2017 - 11:08

Ik heb wel een rijbewijs maar geen auto. Met 4 kinderen doe ik eigenlijk alles te voet. Ik ben wel blij als straks de jongste ook op de fiets kan. Voor mijn gevoel ben ik dan iets mobieler ?

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.