Draagzak ByKay review | Manon.

by Manon Drenthe
Ik ben inmiddels al een eind gevorderd in mijn zwangerschap. Het eerste trimester is, op zijn zachtst gezegd, nogal onplezierig verlopen. De eerste helft van het tweede trimester was ook erg pittig, maar vanaf een week of 19 ging het wat beter. Vanaf het moment dat het wat beter ging, kon ik ook pas nadenken over en op een positieve manier bezig zijn met de voorbereiding op ons derde kindje. Langzaam begon mijn wensenlijstje te ontstaan en kreeg ik het aanbod om de draagzak van ByKay uit te proberen.

Mijn liefde voor dragen

De mensen die mij persoonlijk kennen of mij al een aantal jaar volgen, weten dat ik mijn kinderen graag draag. Ik heb een heel assortiment aan draagsystemen hier thuis. Ik heb gedragen met verschillende draagdoeken, ik heb een ringsling en heb drie verschillende draagzakken van Tula liggen (Free to grow, baby en toddler).
Ik vind het heerlijk om mijn kinderen dicht bij mij te kunnen dragen. Bij Luca kocht ik toen hij een week of zes was mijn eerste draagdoek en als snel volgde een draagzak. Bij Nova had ik al in mijn zwangerschap een mooie doek aangeschaft en kreeg ik tijdens mijn babyshower een nieuwe draagzak. Later volgde er een ringsling en toen ze de huidige draagzakken was ontgroeid, kocht ik de toddler variant van de draagzak. Zelfs nu ze ruim 2 jaar, bijna 3 jaar is, zit ze nog wel eens in de draagzak. Ik vind het ideaal. Mijn kinderen waren altijd snel rustig in de draagdoek of -zak, deden er slaapjes in en ik vond het ideaal tijdens een uitstapje. We hebben trouwens ook een kinderwagen die we veelvuldig gebruikt hebben hoor, maar het dragen was daar een mooie aanvulling op.

Click carrier classic van ByKay

Toen mij gevraagd werd of ik geïnteresseerd was in een draagzak van ByKay, ben ik op internet gaan zoeken naar hoe deze draagzak eruit ziet en werkt. Ik vond het eruit zien als een fijn systeem, ondanks dat het net iets anders werkt dan wat ik op dit moment gewend ben. Ik heb gekozen voor een red velvet ribbed variant. Iets heel anders dan wat ik al heb, maar het is een prachtige stof met een warme kleur. Onze dochter gaat tussen Kerst en oud en nieuw geboren worden, dus zo’n mooie warme kleur past mooi bij de winterperiode.
Deze draagzak kan vanaf newborn tot en met broekmaat 86 gebruikt worden. De heupband kun je verkleinen door hem om te slaan en je kunt hem met een bandje nog net iets smaller maken. Doordat je de heupband omslaat, wordt het zitgedeelte ook al iets smaller en tegelijkertijd verkort je het rugpand. Het is namelijk belangrijk dat het rugpand tot maximaal aan de onderkant van het oortje van de baby komt. Als een baby met het hoofdje helemaal in een draagzak verstopt zit, bestaat er kans op re-breathing.
N.B. Op mijn foto’s heb ik een pop gebruikt, zodat de zak een beetje gevuld is. De pop zit dus met het hoofdje niet goed.

De banden kruisen op de rug. De heupband maak je wel aan de achterkant vast.

Ik was gewend om de banden van de draagzak net als een soort rugzak te dragen. Op mijn rug zat dan een clipje om de banden vast te maken. Als mijn man mee was, kon hij dat mooi even vastmaken voor mij. Ik heb ook verschillende keren staan stuntelen, omdat ik de clip niet vast kreeg en verrekte dan weer een paar spieren in mijn rug of armen. Het systeem van ByKay werkt anders. De banden gaan kruislings over je rug en maak je aan de zijkant, net onder je armen, weer vast. Je kunt hem vanaf daar makkelijk aan de zijkant op de juiste spanning brengen.

Het bevestigen van de schouderbanden gaat d.m.v. een clicksysteem aan de voorkant, net naast de armen.

 

Nu duurt het nog even voordat mijn eigen baby geboren gaat worden, maar je begrijpt dat ik de zak natuurlijk al wel even uitgeprobeerd heb. Ik was veel te nieuwsgierig! Nova draagt maat 98/104 en is officieel te groot voor deze draagzak, maar ik wilde graag even kijken hoe het gedeelte van vastmaken en aanspannen werkt. Het was even wennen en een ander soort balans zoeken tijdens het vastmaken en aanspannen dan ik gewend was, maar het ging prima. Ook mocht ik nog even met de paar maanden oude baby van hele goede vrienden van ons een proefrondje in huis doen. Het was even wennen, maar met de heupband omgeslagen, zat zij prima (maat 62/68). Ik vond het feit dat de banden schuin lopen eigenlijk heel prettig. Nu heb ik nog geen lange wandeling gemaakt met deze draagzak en dat zal ook nog even duren, maar ik kan niet wachten om dat uit te gaan proberen!

Eerste indruk ByKay classic carrier

Voor nu is mijn eerste indruk positief. Een mooi ontwerp, een schitterende kleur en voor het stukje dat ik nu heb uitgeprobeerd een prima draagcomfort!
Onze kleine dame gaat eind december/begin januari geboren worden als alles goed gaat. Dan ga ik de draagzak natuurlijk nog een heel stuk beter uitproberen tijdens een loopje naar school of een wandeling in het bos. Via mijn Instagram zul je hier dan meer over kunnen lezen!

Ik vind de kleur echt prachtig!

 

 

Dit artikel bevat een product dat opgestuurd is ter review. Dit beïnvloed mijn mening niet.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.