Doomsday 2021 | Corona proof real life ervaring

by Talitha
were doomed real life ervaring

In een tijd waarin we geen uitjes meer buiten de deur hebben. In een tijd waar je jouw escape verslaving even moet parkeren komen de makers van de eerdere edities van het NK escapen nu met Doomsday, een volledig Corona proof real life ervaring.

Doomsday 2021.. Corona proof real life ervaring

Het einde van de wereld is nabij.  Dit is een film. En jullie spelen de hoofdrol.

Het is Doomsday. De wereldwijde economie ligt plat. Alle verkeer is stilgelegd. Communicatie is bijna onmogelijk geworden. Niemand is meer veilig. De wereld is in paniek. Nederland gaat in lockdown. Blijf binnen. Sluit ramen en deuren. En volg het nieuws. Het is bijna middernacht. Met nog een paar seconden op de Doomsday Clock. En wat doen jullie?

prepperbox real life ervaring

10 April 2021 was het tijd voor de real live ervaring!

Wij deden mee! Wij gingen de uitdaging aan. Een dag van tevoren ontvingen wij gelukkig nog op tijd de mega grote prepperbox. Een grote mysterieuze zwarte doos die ik maar al te graag meteen open wilde scheuren. Maar om de ultieme en eerlijke beleving te creëren hebben we dit niet gedaan.

18.45 kregen wij ons eerste berichtje die ervoor zorgde dat de spanning steeg. Alles stond gereed, laptop op de tv aangesloten voor het nieuwsbericht, laptop op tafel voor verdere informatie, genoeg pennen, papier, post-it, schaar, lijm en een hapje en drankje waren we ook niet vergeten. 19.00 kregen wij het start sein en stapte we in de rol van het onderzoeksteam, we scheurde de doos open, in de chaos wilde we naar alles tegelijk kijken maar ook meteen beginnen. De informatie hingen we aan onze research wall, en zoals we ook escape rooms speelde gingen we nu ook niet erg gestructureerd te werk.

Even orde op zaken stellen, goed bekijken wat we hebben en toen ging het beter. De puzzels die er in zitten zijn heel gevarieerd, van logische puzzels tot echte doordenkers.

doomsday 2021 doomsday 2021

Het doel

Het doel was om de 8 levels uit te spelen en op tijd te zijn voordat de meest vreselijke ramp zich zou voltrekken.

Rustig een spel spelen met een hapje en drankje zit er niet in. Je moet met jouw team hard aan de bak om die ramp te voorkomen.

Wat wij heel tof vonden is de interactie met het nieuwsbericht, de video’s met acteurs, de diversiteit aan puzzels en de mega grote prepperbox die je ontvangt. Daar is goed over nagedacht. 

Wij hebben het tot de een na laatste ronde gehaald alleen konden wij de ramp niet voorkomen. Helaas was het bij ons doomsday. Wij hebben een deel opgelost alleen heerst de vraag nog wel of wij dit ook op de juiste manier deden. 

Conclusie van de real life ervaring.

Doomsday 2021 is echt een Corona proof real life ervaring en na 2 edities NK escapen zou ik deze editie ook zeker aanraden. Gegarandeerd uren puzzel plezier! Durf jij het aan? Schrijf je dan nu in

De kosten vallen reuze mee voor zoveel uur speelplezier, deze zijn namelijk :

  • Team met 4 deelnemers – 4 x € 39 + 8,50 administratiekosten (€ 164,50)
  • Team met 5 deelnemers – 5 x € 39 + 8,50 administratiekosten (€ 203,50)

were doomed real life ervaring

Nog meer escape tips

    Buiten dit spel, organiseer ik zelf ook nog weleens een escape room voor de kids, mocht je dit willen proberen lees deze blog dan eens.

    Misschien vind je dit ook leuk

    Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.