Dit willen we allemaal gaan doen in ons nieuwe huis!

by Tamara

De tijd vliegt! Nog ongeveer twee weken en dan krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis al! Het voelt nog maar zo kort geleden dat we een bezichtiging hadden bij ons huis en nu gaan we er gewoon al bijna wonen. Of nouja wonen… We moeten eerst nog wel echt heel erg veel doen hoor! Het huis is gelukkig heel goed onderhouden en aan de basis hoeven we niet zoveel te veranderen, maar verder moet er genoeg gebeuren. Wat we allemaal gaan doen? Dat vertel ik je in deze blog!

Je ging toch niet zoveel doen?

Ik weet nog dat ik mijn vorige blog afsloot met dat we gelukkig niet zoveel hoefden te doen. Nou, inmiddels zijn we daar een beetje van terug gekomen. Onder het mom van, we doen het maar meteen goed, gaan we een heleboel meer aanpakken dan in eerste instantie de bedoeling was.

De vloer.

In de vorige blog vertelde ik jullie al over de vloer. Nu ligt er boven overal vloerbedekking en beneden ligt lamelparket. Het ziet er allemaal nog heel netjes uit, maar we willen het er toch graag uit hebben. Beneden ligt een lamelparket vloer in een rode kleur, die je gewoon niet kunt schuren en lakken, omdat het altijd rood zal blijven. Dus die vloer gaat er meteen uit er wordt vervangen door een visgraatvloer. Ja, ik weet dat dit nu een enorme trend is en dat het over een tijdje helemaal uit is, maar wij vinden het prachtig en het past ook gewoon echt bij het huis. Boven ligt allemaal vloerbedekking en dit willen we er ook gewoon heel graag uit hebben. We houden allebei niet van vloerbedekking en ik vind het ook niet handig met dat stel smeerpoetsen hier. Boven willen we graag laminaat leggen, alleen zijn we er nog niet helemaal over uit welke vorm/kleur.

De muren.

Gelukkig zijn de muren overal heel netjes, alleen zit er wel bij een groot deel behang op, dat er dus af gaat. We twijfelen nog een beetje of we weer willen behangen of niet. In ons huidige huis wilde ik het altijd graag maar kon het niet door de oneffen muur. Oh ik ben zo blij dat we straks gewoon allemaal mooie gladde muren hebben in huis! Haha!

In de woonkamer willen we een lichte grijze of licht grijs groenige kleur. Onze eigen kamer wordt groen, die van Lauren donkerblauw met roze, Sarah krijgt de kleur heartwood van flexa. Maxim wil graag een camouflagegroene muur en Floris wil graag donkergroen. De kinderen mogen allemaal zelf alles voor hun kamer kiezen. Maxim wil heel graag een dinokamer en floris wil graag starwars, dus ik heb voor hun beide allemaal vintage filmposters besteld! Ik denk dat dat heel erg tof wordt. Verder willen ze allevier graag een kurkmuur op hun kamer en dit vind ik zelf ook wel heel erg tof! Dus die komt er ook!

Sommige mensen vinden het misschien helemaal niks dat ze een themakamer krijgen, maar ja. Het zijn hun kamers, het gaat mij erom dat zij er heel erg gelukkig van worden. Mochten ze over een jaar zat zijn van de dino’s en de starwars, dan veranderen we het toch weer? geen probleem!

De badkamer.

Tot slot de badkamer. Deze is nog prima, maar totaal niet onze smaak. We wilden eigenlijk wachten tot volgend jaar, maar hebben toch besloten het nu te doen, omdat het gewoon makkelijker is om te doen zolang we er niet wonen. Hier willen we graag een dubbele wastafel, beton cire muren en veel plantjes ( ofnouja  ik dan, rich niet haha). In ons huidige huis hebben we een bad, maar deze gebruiken we zo weinig dat we deze in het nieuwe huis niet weer plaatsen. We gaan alles zelf doen, dus misschien is dat leuk om te volgen?

Zo, hele lijst! Ik moet zeggen dat ik er wel een beetje tegenop zie hoor! Haha! Maar ik kan niet wachten tot we er wonen! Als iemand nog tips heeft van dingen die we absoluut moeten doen, kom maar op!

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

MarjonS 23 september 2020 - 07:05

Voor je het weet zijn alle klussen geklaard en wonen jullie er!
En voor de kinderen is een thema kamer zeker leuk.

Wij hadden een 4tal weken klustijd… alles geverfd, nieuwe wc en keuken eruit (plaatsen hebben we laten doen dat duurde wat langer ivm levertijd).

Reply
Cassandra 22 september 2020 - 20:53

Jaaaaa kurk! Dat wil ik straks op kantoor! Wilde het hier in huis ook, maar Marco niet. Dus dan maar op kantoor, daar heeft ie toch geen inspraak over 😂😂 en tof die visgraat vloer. Is een trend die niet snel zal overwaaien denken ik hoor. En anders komt het vanzelf wel terug en daarbij; jullie moeten gelukkig zijn in jullie huis! Ik ga de boudel wel volgen, ben heel benieuwd!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.