Dit vergeet ik nog wel eens als moeder.

by Tamara

Er zijn een heleboel dingen die ik wel eens vergeet als moeder. Nu is dat niet zo gek wanneer je net zoals ik een chaoot eerste klas bent en laten we zeggen dat mijn brein er na 4 zwangerschappen niet echt beter op geworden is. Zo vergeet ik regelmatig de broodtrommels uit de tassen te halen wanneer het vakantie is ( en natuurlijk hebben ze net dan hun broodtrommel niet leeggegeten), schoolreisjes (het is maar goed dat Maxim me daar vorig jaar aan herinnerde) en ik vergeet ook wel eens fruit te kopen waardoor ze weer eens tomaatjes of komkommers mee naar school hebben. Maar er is 1 ding dat ik regelmatig vergeet dat ik eigenlijk niet zo moeten vergeten en dat is het insmeren van mijn kinderen. Ik heb zelf een huid die niet snel verbrand en daarom denk ik er eigenlijk nooit aan. Het is maar goed dat mijn kinderen er wel aan denken dat ze ingesmeerd moeten worden en mij eraan herinneren. Maar nu is er iets heel handigs ontwikkeld waardoor je niet meer kunt vergeten om je kind in te smeren en het insmeren zelfs leuk maakt! Die vertel ik in dit artikel!

Niet meer vergeten je kind in te smeren met NIVEA.

Nu wil ik niet zeggen dat ik altijd vergeet om mijn kinderen in te smeren. Meestal onthoud ik wel dat ik het in de ochtend moet doen, maar ja, je hoort eigenlijk elke paar uur te smeren en dat vergeet ik dan wel eens. Ik heb wat informatie opgezocht en het blijkt dat het het beste is om jezelf en je kind om de 2 uur in te smeren. Niet alleen op de uren dat de zon het sterkste is, maar eigenlijk gewoon de hele dag door. Van in de ochtend wanneer je onder de douche weg komt tot in de avond als de zon weer onder gaat.

Welke factor moet je hebben?

Er bestaan een heleboel verschillende factoren zonnecréme. Het hoogste is 50, maar je hebt bijvoorbeeld ook zonnebrandolie met factor 15. Toch, om het zekere voor het onzekere te nemen smeer ik altijd factor 50 bij mijn kinderen. Bij kinderen kun je namelijk niet voorzichtig genoeg zijn. Ik las dat mensen die op jonge leeftijd al vaak verbrand zijn, later in hun leven meer kans hebben om permanente schade op te lopen door de zon. Daarom is het ook slim om naast zonnecréme je kind een pet, zonnebril en eventueel uv-werende kleding aan te trekken.

Hoe zorg je dat je niet vergeet te smeren?

Er zullen denk ik maar weinig mensen zijn die braaf elke twee uur zichzelf en hun kinderen in smeren en ik val daar ook onder. Ook zijn er een heleboel mensen die gewoon vergeten te smeren. NIVEA heeft nu een heel handig concept ontwikkeld waarmee je wordt gewaarschuwd dat het tijd is om je in te smeren, namelijk het NIVEA Zonkracht Alert .Wanneer je dit nummer: 06-57622911 toevoegt aan je contacten en NIVEA AAN stuurt, dan krijg je maximaal twee keer per week een appje met daarin een overzicht. NIVEA stuurt een weekendoverzicht en een weekoverzicht met daarin wanneer het tijd is om te gaan smeren!

Vindt je kind het niet leuk om ingesmeerd te worden? Ook daar heeft NIVEA  wat op gevonden, namelijk het insmeerlied. Een heel erg leuk lied dat je samen met je kind kunt zingen tijden het insmeren!

Luister hier het insmeerlied:

 

 

Vergeet jij ook wel eens om je kind in te smeren of smeer jij braaf om de twee uur? Ik ben heel erg benieuwd!

 

In samenwerking met NIVEA.

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.