Dit veranderde er in jullie eetgewoontes tijdens de lockdown!

by Tamara

We gaan momenteel een beetje door een gekke periode waarin er bij de meeste van ons een heleboel veranderd is in onze eetgewoontes. tenminste, als ik naar mezelf kijk, is er best veel veranderd. We snoepen wat meer, bestellen wat vaker eten en maken ook vaak andere soorten dingen voor ontbijt en lunch dan normaal. Maar hoe zit dat bij jullie? Wat is er veranderd in jullie eetgewoonten tijdens de lockdown? En wat kun je doen om te zorgen dat je eetgewoonten juist niet veranderen? Dat vertel ik jullie in dit artikel.

Onze eigen eetgewoontes tijdens de lockdown.

Hier thuis zijn we inmiddels allemaal al ruim vier weken thuis, dus inclusief de kinderen en mijn vriend. Als ik eerlijk ben, hebben we een beetje gegeten alsof het vakantie is. Iets meer letten op wat lekker is, ipv wat nou echt gezond is. Iets vaker tussendoortjes, vaak in de avond ook wat lekkers en we hebben wat vaker wat besteld. We lunchen en ontbijten wat uitgebreider en eten daarbij ook meer. Voor mij maakt het  vooral een groot verschil dat mijn vriend momenteel veel thuis is, ook in de avond. Normaal ben ik elke avond alleen en pak ik eigenlijk nooit wat lekkers of ongezonds. Terwijl ik het, als hij thuis is, toch al snel gezellig vind om ook wat lekkers te pakken tijdens een film ofzo.

En als ik eerlijk ben, heeft het ook wel wat gevolgen. De kleding zit aan alle kanten wat strakker en ik ben momenteel niet zo heel erg blij met mijn spiegelbeeld. Maar ik ben ervan overtuigd dat dit natuurlijk ook komt door een gebrek aan beweging. Normaal fiets ik de hele dag het hele dorp rond en nu natuurlijk niet meer.

Maargoed, er moet wel wat veranderen. En daarom was ik wel heel erg benieuwd naar jullie eetgewoonten tijdens de lockdown.

Wat is er veranderd in jullie eetgewoontes tijdens de lockdown?

Ik stelde jullie op social media de vraag met wat er in jullie eetgewoontes is veranderd tijdens deze gekke periode en daar kreeg ik een heleboel leuke antwoorden op!

Meer vegetarisch.

Wat ik zelf wel opvallend vond, was dat er heel veel mensen, vooral op Instagram, reageerden met dat zij in deze periode meer vegetarisch eten. Dit omdat ze juist nu niet te vaak naar de winkel willen gaan en meer willen koken met dingen die ze al in huis hebben. Maar ook omdat mensen juist in deze periode wat meer tijd hebben om recepten uit te proberen en nieuwe manieren van eten willen proberen. Nu moet ik zeggen dat we hier in huis niet zo vaak vegetarisch eten, domweg omdat ik hele moeilijke eters heb en vlees één van de weinige dingen is die ze wel moeiteloos eten. Maar soms zie ik wel lekkere recepten voorbij komen. Jumbo heeft bijvoorbeeld een hele pagina met vegetarische recepten en ik kwam een tijdje geleden op Kitchenmom dit recept tegen voor vegetarische pizza op platbrood die ik nog eens wil proberen!

Meer snoepen.

Wat ik ook wel heel erg herkenbaar vond, is dat veel mensen net zoals ik toch wat vaker naar iets lekkers grijpen. Een paaseitje hier, een koekje daar, enzovoort! Er waren dan ook veel mensen die net zoals ik een beetje beter moeten opletten, maar dat toch lastig vinden. Veel voelden zich hier ook wat schuldig over, terwijl dat nergens voor nodig is natuurlijk.

Andere tijdstippen.

Veel mensen eten nu ook op andere tijdstippen dan normaal en dan vooral het ontbijt. Dit is omdat veel mensen langer slapen en minder vroeg hun bed uit moeten om te gaan werken en de kinderen naar school of de opvang te brengen. Doordat het ontbijt later is, is de lunch ook later en het avondeten ook. Al zijn er ook mensen die juist eerder hun avondeten eten. omdat ze nu geen reistijd naar huis hebben.

Makkelijker eten.

Een grote groep zei ook dat ze in deze periode juist vaker makkelijke recepten maken, of sneller naar ongezonde dingen grijpen zoals patat, besteld eten en kant en klare maaltijden. Eigenlijk best zonde, want er zijn juist ook een heleboel lekkere en snelle gerechten te verzinnen, zoals dit snelle recept voor verse soep dat gastblogger Ineke schreef.

Juist gezonder eten.

En tot slot de laatste groep. Een groep dit in deze periode juist heel erg bezig is met gezond en goed eten. Als redenen gaven ze dat ze niet ziek willen worden, dat ze nu meer tijd hebben om uitgebreid te koken, dat ze het belangrijk vinden om goed en gezond te eten en dat ze deze periode juist aangrijpen om wat af te vallen. Iets waar ik stiekem wel een voorbeeld aan zou kunnen nemen! 😛

Iedereen die mee heeft gewerkt aan deze blog, heel erg bedankt! Ik vond het heel leuk om alle verschillende verhalen te lezen en te zien!

Is er in jouw eetgewoonten ook iets veranderd in deze gekke periode?

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

MarjonS 20 april 2020 - 08:05

Bij ons gelukkig weinig veranderd. Mijn gewicht is in die 5 weken thuis 0,4kg extra. Maar denk eerder door het minder bewegen (1x per week baantjes zwemmen en de beweging met mijn kleuters op werk is weg gevallen en het thuis sporten wil opeens niet meer lukken).
Met het mooie weer soms een wijntje of ijsje maar qua snoep niks extra’s. Verder koken we zoals altijd.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.