Dit mis ik echt nu ik vier kinderen heb.

by Tamara

Ik kreeg laatst de vraag welke dingen ik nu echt mis nu ik vier kleine kinderen heb. Natuurlijk dacht ik eerst even aan de hele grote dingen, maar al snel realiseerde ik me dat ik die dingen niet echt mis. Het zijn voornamelijk kleine dingetjes die ik heel erg mis. Begrijp me niet verkeerd, ik hou ontzettend veel van mijn kinderen en ik heb echt geen hekel aan moeder zijn ( want dat denken mensen volgens mij altijd als je een beetje kritische blogs schrijft haha) maar ja, er zijn wel dingen die ik mis. Anyhow, hier komen ze, ben benieuwd of ze herkenbaar zijn!

 

Piesen in peace.

Ik kom net van de wc af en dit is meteen het eerste dat in me op komt. We hebben hier in huis maar één wc en voornamelijk in de ochtend of als we net thuiskomen is het hier behoorlijk dringen geblazen. Ik kan er gewoon oprecht van genieten om als alle kinderen slapen, gewoon rustig op de wc te zitten en me-time ( ik kots van dat woord) te hebben. Heeerlijk!

Gewoon werken zonder dat je huis afgebroken wordt.

Ik werk de laatste tijd weer wat meer overdag omdat ik in de avonden niet de hele tijd achter de computer wil zitten. Ik merk namelijk dat ik daar heel erg onrustig van wordt en dat gaat weer ten koste van mijn goede nachtrust. Nu kan ik me heel erg goed afsluiten voor lawaai en kunnen mijn kinderen zich over het algemeen prima vermaken. Maar toch, het is net alsof ze Domino Day houden met hun speelgoed ofzo. Het ligt altijd meteen door de hele kamer heen en na het werken kan ik dus meteen weer aan de slag met mijn andere baan als opruimslaaf. ( En ja ze moeten gewoon helpen, maar ik kan het sneller)

Slapen.

Dit mis ik echt. Pff, ik weet niet wat me bezielde dat ik vroeger nooit naar bed wilde en altijd zo lang mogelijk wilde opblijven, want slapen is goud waard. Ik heb geen idee wanneer ik voor het laatst een nacht heb doorgeslapen, maar ik denk dat het ongeveer een jaar of 4/5 geleden is. Met fases gaat het wat beter, maar momenteel is het hier gewoon weer ruk en mag ik blij zijn met ongeveer 5 uurtjes slaap. Nu denken vast heel veel mensen: ‘Nou dan slaap je toch uit in het weekend?’ Nou nee dat kan dus niet, want hoe goed ik het ook probeer, ik kan gewoon niet uitslapen. Standaard 9 uur ben ik klaarwakker en kan ik ook niet meer slapen.

Iets koken dat ik lekker vind zonder ‘ik lust dat niet’ te horen.

Mijn kinderen hebben al een tijdje ( paar jaar) een lastige fase met eten. Nu lossen we dat hier in huis op door gewoon dubbel te koken. Wij eten wat wij lekker vinden en zij eten iets anders. Ik ben bij de jongens allang blij als ze iets eten, dus ik vind het geen probleem om dat te doen. Maar soms denk ik: ‘Ach, laat ik eens iets nieuws proberen!’ en hoewel ze het altijd braaf proeven, lusten ze het meestal toch niet!

Niet zoveel verantwoordelijkheid hebben.

En eentje die ik best wel heel erg lastig vind. Toen Richard en ik nog geen kinderen hadden, deden we best wel veel impulsieve dingen. We boekten vakanties waarbij we de volgende dag al moesten vliegen, gingen spontaan dagjes weg en als we een hele nacht American Pie marathons wilden houden? Dan deden we dat gewoon. Nu hebben veel mensen de luxe om een oppas te hebben waardoor ze nog redelijk spontaan dingen kunnen gaan doen, maar wij hebben dat niet en dus gaan de kinderen overal mee naartoe. Geen probleem en het is natuurlijk ook heel erg gezellig, maar even spontaan snel een vakantie boeken zit er niet echt in. Om dat maar even als voorbeeld te nemen. Bij alle dingen die we doen moeten we rekening houden met de kinderen en dat is echt geen probleem hoor, maar af en toe is het wel een beetje lastig haha! Zelfs na 8 jaar ben ik daar nog niet helemaal aan gewend.

 

Heb jij ook iets dat je mist nu je kinderen hebt? Ik ben heel erg benieuwd!

Misschien vind je dit ook leuk

4 comments

Ilona 4 april 2019 - 14:16

Ik mis het vooral om even alleen iets te doen. Kan nog nieteens alleen de hond uitlaten zonder dat er een kind om mama huilt. Dat benauwd me soms enorm. Ik doe dus ook niks voor mezelf buiten de deur want dan is er altijd zo’n gedoe. Dan heb ik al zoiets van laat maar.
Wat ik ook mis, is net als jij even rustig naar de wc te kunnen. Het lijkt alsof ze je altijd nodig hebben wanneer je net gaat zitten. ?

Reply
Mamavan4 3 april 2019 - 00:23

Eten en slapen in rust zonder 4 kinderen om heen. Hhahaha jah dat is wat ik denk het meest mis……

Reply
Joyce 2 april 2019 - 22:44

-Naar mijn werk gaan zonder eerst 4 kinderen op tijd de deur uitgewerkt te hebben. Alleen dat al is een baan op zich.
-Iets doen, maakt niet uit wat zonder mezelf eerst aan 4 kinderen apart te moeten verantwoorden.

Reply
Naomi 2 april 2019 - 22:28

Ik mis het gewoon weg kunnen gaan zonder dat ik 100x moet zeggen dat er schoenen/jassen aangedaan moeten worden.. Zonder dat er iemand nog even snel moet plassen, dat je kinderen vast moet zetten in de auto en kinder muziek verplicht moet luisteren in de auto ??

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.