Dit geven wij wekelijks uit aan boodschappen met een gezin van zes.

by Tamara

Oké, ik geef het toe. Stiekem vind ik het heel erg leuk om shoplogs van anderen te bekijken en dan vooral als het om boodschappen gaat. Ik vind het leuk om de verschillen te zien tussen de verschillende boodschappen die mensen doen, maar ook om te zien hoeveel mensen aan boodschappen uitgeven. Ik heb een paar jaar als kassamiep bij de AH gewerkt en op zaterdag deden veel mensen daar hun weekboodschappen. Sommige mensen kochten echt elke week hele karren vol en waren soms wel driehonderd euro kwijt, terwijl anderen precies kochten wat ze nodig hadden en een veel kleiner bedrag moesten betalen. Maar goed, ik krijg dus vaak de vraag wat wij als gezin kwijt zijn aan boodschappen elke week en daarom leek het me wel leuk om er eens een blog over te schrijven. Kijk je mee?

Onze taakverdeling.

Als ik vertel dat Richard hier de weekboodschappen doet, wordt daar best raar op gereageerd, net alsof dat een vrouwentaak is ofzo. Nouja, misschien is dat bij veel mensen wel zo, maar ik heb geen rijbewijs en weekboodschappen doen met de auto is net even iets makkelijker. We hebben in het dorp waar wij wonen geen albert heijn met bezorgservice, dus we moeten wel naar de winkel toe. Overigens bezorgd de Jumbo wel, maar ik vind de AH fijner. Maar goed, Richard gaat dus elke zaterdagochtend naar de supermarkt, de slager en de bakker. Daarna ga ik op de fiets naar de kaasboer, de poelier en de viskraam. Mocht er gedurende de week nog iets op zijn, dan ga ik meestal naar Lidl ( ongeveer 1 keer per week)

Ons boodschappen budget,

Hier hebben we in huis wel eens discussies over, want ik vind het echt enorm zonde hoeveel geld we altijd aan eten uitgeven. En dan bedoel ik niet dat het zonde is om naar de slager en bakker etc te gaan, maar wel dat we veel te veel geld kwijt zijn in de supermarkt. Ik heb er wat bonnetjes bij gepakt en gemiddeld zitten we qua weekboodschappen tussen de 150/200 euro per week. Dat is dus alleen eten, spul voor mee naar school en werk, lekkers, drinken, wc papier enzo en lekkers. Daarnaast nog ongeveer 20 euro bij de slager voor bijvoorbeeld gehakt en vlees (we hebben een grote vriezer, dus als we nog veel hebben gaan we die week niet). Bij de kaasboer ben ik meestal rond de 20 euro kwijt, dat is dan voor een groot stuk kaas en wat lekkere dingen voor het weekend. Bij de bakker zijn we voor een paar broden ongeveer 10 euro kwijt (deze gaan in de vriezer en als ze op zijn haal ik kadetjes voor mee naar school) en tot slot de poelier, hier haal ik elke week kipfilet en bijvoorbeeld vlees voor bij het avondeten, daar ben ik ook tussen de 20 en 15 euro kwijt.

Als ik alles nogal ruim reken en de vis die we elke zaterdag mee reken zijn we dus zo’n driehonderd euro per week kwijt aan boodschappen en dan moet ik door de week nog wel eens terug. Echt best wel veel geld dus. In de komende tijd wil ik eens kijken waar we een beetje kunnen besparen. Niet op de speciaalzaken, maar wel op de boodschappen bij de supermarkt. Misschien meneer toch maar eens met een lijstje naar de supermarkt sturen haha.

Hebben jullie nog boodschappen bespaartips? En wat zijn jullie gemiddeld kwijt?

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Yvonne Sas 8 juni 2021 - 20:34

Ik zit denk ik op €200 ongeveer per week. Ook voor 6 personen (2 volwassenen, 2 pubers, een meisje van 7 en een kleuter die eigenlijk niet meetelt, omdat hij op cracotte crackers en appels leeft).
Ik laat wekelijks op vrijdag appie komen en dan doe ik meestal op woensdag nog wat boodschappen, want we hebben geen ruimte voor een extra vriezer. Ook doen we soms 4 dagen per week Hello Fresh.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.