Dit geven wij uit aan Sinterklaas cadeaus.

by Tamara
video van sint

Gisteren had ik een blog online staan over speelgoed dat ik gewoon echt niet snap. Daar reageerden heel veel mensen op dat ze het speelgoed behalve raar, ook heel erg duur vinden. Daar hebben ze groot gelijk in, speelgoed is gewoon heel erg duur en zeker als je veel dingen nieuw koopt, dan betaal je je blauw aan SInterklaas. Nu was ik wel heel erg benieuwd wat jullie uitgeven aan Sinterklaas cadeaus en ik stelde jullie die vraag op Instagram. Daarnaast zal ik jullie in deze blog vertellen wat wij uitgeven aan Sinterklaas met vier kinderen.

Dit geef ik zelf uit aan Sinterklaas.

Kleine disclaimer vooraf, ik geef mijn kinderen heel veel cadeaus die ik ter review heb gekregen. Ik haal ze uit de doos, review ze en stop ze weer terug, waarna ik ze inpak. Ik wil mijn kinderen namelijk niet zomaar steeds speelgoed geven en daarom bewaar ik het vaak voor verjaardagen en feestdagen zoals sinterklaas en kerst. Nu moet ik zeggen dat het ook wel goed uitkomt hoor, vier kinderen hebben is niet goedkoop en het is gewoon heel erg mooi meegenomen dat we dus al wat dingen hebben. Nu moet ik zeggen dat wij niet heel erg naar de prijzen kijken met cadeaus kopen. De kinderen mogen allemaal 3 dingen uitzoeken die ze leuk vinden en die krijgen ze, met een max van 100 euro per kind. Nu is Saar nog klein en dus geven we aan haar geen 100 euro uit, maar het kan zo zijn dat de jongens dan weer wat meer krijgen bijvoorbeeld. Maar over het algemeen zitten we dus rond de 400 euro. Dan kopen we overigens wel dingen die ze ook echt graag willen hebben en waar ze ook echt mee zullen spelen. Ik koop bijvoorbeeld nooit zoveel ‘los’ speelgoed. Ik koop liever aanvullingen op het speelgoed dat ze al hebben. Twee jaar geleden speelden ze heel erg veel met playmobil en daarom kochten we daar veel van. Dit jaar spelen ze veel met lego en daarom vullen we de lego voorraad aan. Dit vind ik zelf fijner dan bijvoorbeeld 1 auto en 1 pop en 1 knuffel kopen. Omdat je er zo meerdere kanten mee uitkan.

Wat geven jullie uit aan Sinterklaas?

Nu dacht ik dat we best wel hoog zaten, maar als ik naar de antwoorden op de vraag op Instagram kijk, zijn we best gemiddeld. De meeste mensen die reageerden gaven tussen de 75 en 100 euro per kind uit. Daarnaast was er nog een hele groep die rond de 50 euro per kind uit gaf en nog een hele groep die onder de 25 euro per kind zat. Waar ik wel verbaasd over was, is dat er een aantal mensen bedragen van 400, 500 en 600 euro noemden. Ik heb natuurlijk vier kinderen dus dan zit je al snel op een hoog bedrag. Maar ik weet niet of ik anders zo snel zoveel zou uitgeven hoor haha!

Ik vond het wel heel leuk om de resultaten te zien! En nu ben ik heel erg benieuwd naar wat jij uitgeeft aan Sinterklaas!

Misschien vind je dit ook leuk

15 comments

Miranda 23 november 2018 - 17:51

Wij geven rond de 100 euro uit per kind. 1 groot cadeau en enkele kleintjes. We hebben nog 2 dingen (spellen) die ze samen krijgen. Ook via marktplaats een aantal dingen gekocht. Scheelt ook een boel. En mijn kinderen hebben dat (nog) niet in de gaten dus…

Reply
Ilse 21 november 2018 - 00:56

Ik heb geen flauw idee.. rond de 100 euro denk ik zo… Lars is onze eerste, dus ik koop nu vooral verschillend soorten speelgoed en wel dingen die ik heel graag wil hebben voor hem. Ben ook heel erg fan van houten speelgoed. Koop wel kwalitatief goed speelgoed en dan ben je best een hoop kwijt. Maar is t waard en kan nog heeeel lang mee! En ik koop ook echt alleen de dingen die ik echt heel leuk vind. Dus ik gok rond de 100..

Reply
Caroline 20 november 2018 - 22:23

Wij hebben geen vast bedrag maar hebben een X aantal cadeaus afgesproken met familie. De jongste is dan net 11 maanden en toevallig heeft hij 3 cadeaus voor samen rond de 15 euro. Dan van opa en oma nog een cadeau erbij van 15 euro. Voor z’n schoen heb ik niks gekocht. Kon echt niks bedenken en wil echt geen troep geven. De oudste is 2 dagen voor pakjes avond jarig en krijgt voor 120 euro cadeaus van ons. En wordt giga verwend met heel veel andere dingen. Met sinterklaas ben ik voor hem 35 euro kwijt denk ik. En een euro of 15 voor schoen cadeaus. Niet helemaal eerlijk verdeeld voor beide boys qua geld, wel qua hoeveelheid. De jongste heeft zo weinig nodig nog. Alles van z’n broer is er nog. En hij is 4 weken na sinterklaas jarig en ik kan dus voor iedereen weer cadeautjes gaan bedenken voor z’n verjaardag. Worden ook cadeau bonnen voor kleren dit jaar gok ik want ik weet het gewoon niet meer haha. 2 kids jarig en sinterklaas in 4 weken tijd. Gelukkig geen cadeautjes met kerst!

Reply
Sandy 20 november 2018 - 16:56

Wij zitten ongeveer op 100 euro per kind. Kaj is nog geen half jaar oud maar krijgt de puckababy 4 seizoenenslaapzak en tja.. dat was best een uitgave, maar eentje die we sowieso wilden doen. Dan voor Zoë (bijna 2) hebben we 1 duurder cadeau en dan nog wat ‘kleine’ cadeautjes (2 Voorleesboekjes, playdoh en wat houten speelgoed), met de kleine cadeautjes zijn we al op tijd begonnen en vooral bij kruidvat, action en Lidl geslaagd!

Reply
Esther 20 november 2018 - 16:05

We zouden €50 per kind doen, we hebben 2 kinderen waarvan 1 van 1.5 jaar dus die heeft er nog niet veel weet van.
Maar ik zat er ruim boven en het is nu €70 per kind geworden terwijl ik echt niet gek heb gedaan haha.
Bij mij draait het bij sinterklaas echt om de kleinigheidjes…geen troep maar gewoon niet te duur en groots.
We vieren het samen met mijn ouders en die kopen ook het één en ander.
Volgend jaar ga ik het toch weer anders doen want mn dochter is de concentratie voor het uitpakken als snel kwijt, maar voor nu heb ik de cadeau’s al gekocht. Volgend jaar ga ik het minder doen.

Reply
Hellas 20 november 2018 - 14:33

Met onze drie jongens zitten wij op 50,- pp. Ze hebben al zoveel speelgoed en kruissen echt alles aan in het intertoysboek. We geven vaak ‘uitbreiding’ op iets dat ze al hebben zoals lego. Onze jongste heeft de mazzel dat zijn broers al enorm veel soeelgoed hebben verzameld in de loop der jaren. Daarbij vieren wij sinterklaas met de opa’s en oma’s, ook van hen krijgen ze het nodige. Al met al toch een flinke hoeveelheid cadeaus.

Reply
Anoniem 20 november 2018 - 12:21

Rond de 30-50 per kind. Wij komen ook alleen speelgoed waar ze echt mee spelen en vaak iets duurders. Hier zijn ze ook alledrie jarig vlak voor Sinterklaas dus ze zitten niet eens heel erg op nog meer spullen te wachten merk ik altijd. Vorig jaar waren ze na 2 kadootjes wel klaar en moesten we echt zeggen: blijf nog even zitten er zit nog meer in hoor!!??

Reply
Bianca 20 november 2018 - 10:23

Voor bjorn is het een doos duplo van 30 euro waar ik een gratis bouwplaat bij kreeg met een setje om paw patrol beeldjes te schilderen van de kv voor 5 euro. Elise krijgt playmobile country paardentruck en voor na het sintfeest van opa zijn werk een paardenweide van 17 euro bjorn krijgt van opa zijn werk nog een cadeau die wij niet hoeven te betalen. Voor mijn nichtje kocht ik 2 dingen van samen 30 euro en grotere nichtje ongeveer 27 euro. Voor bjorn zijn schoencadeautjes was ik 28 euro kwijt voor elke dag tot 2 december. Elise is hier in die tijd 3 keer om te slapen daar was ik 7 euro voor kwijt.

Reply
Jacqueline rozeboom kribi 20 november 2018 - 09:40

Wat is al aan gaf in de pol is dit 5€ voor sinterklaas maar daar in tegen bij onze eigen feesten is het wat meer meer met het offerferfeest €25 en met het Suikerfeest 50 meer kan ik ook niet besteden maar ik doe me best dat me kinderen niks te kort kom nou heb is ook 4 kinderen van de leeftijd 19.17.12 jongens en een meisje die gisteren 4 is geworden en ook nog eens haar voetgebroken geeft ook gisteren heben haar broers haar verwent ket een nieuwe houtespeel keuken sorry ik dwaal af van het onderwerp

Reply
Kim 20 november 2018 - 09:08

Ik heb 3 kindjes en zit gemiddeld op 100 euro per kind. Ze krijgen 5 cadeautjes waarvan 1 grote (rond de 50/60 euro) en dan een boek, cd of inderdaad Lego/duplo/playmobil waar ze op dat moment veel mee spelen. Met de schoencadeautjes erbij zitten we denk ik op 350/400 euro in totaal. EchtB belachelijk als ik het zo zie? nou moet ik ook wel zeggen dat ik geen troep koop waar vervolgens niets mee wordt gedaan. Dus ook de schoen presentjes zijn dingen die ze graag willen hebben en vaak een aanvulling op wat ze al hebben (spellen, knutsel spullen enzo).

Reply
Angelique 20 november 2018 - 08:44

Ik denk dat het er ook maar net aan ligt met hoeveel mensen je sinterklaas viert. Onze familie is qua kinderen niet zo heel groot, maar vieren het wel met 4 ‘gezinnen’. We hebben een budget afgesproken van 25 euro per kind. Wij hebben 1 zoontje en mijn zwager en zijn vriendin hebben 1 dochtertje. Dus voor 50 euro zijn we wel klaar. Mijn schoonmoeder houd zich nooit aan haar budget maar ach daar is ze oma voor. Wij pakken dan altijd met kerst weer uit.

Reply
Marjo 20 november 2018 - 08:03

Ik ben het helemaal.met je eens niet te veel rommeltjes. Ze krijgen allemaal een boek. Dan 1 cadeau voor €10 van pap en oma in de zak en van ons nog een cadeau van ongeveer €30 Dit is meestal lego playmobil hotwheels barbies. Bij de andere opa en oma krijgen ze €50 daar koop ik 1 groot cadeau van. In de schoen krijgen ze lekker en chocolade letter en een kleurboek. Simpel maar ze zijn er tevreden mee!

Reply
Renske 20 november 2018 - 07:45

Wij hebben erg veel geluk met vrijgevige opa’s en oma’s. Daarnaast kopen ook de ooms en tantes allemaal iets voor mijn zoontje (nu 2). Ik maak een lijstje en shop dus voor mijn 4 neefjes en nichtjes voor ongeveer €10 per kind. Schoencadeautjes scoor ik in aanloop van de Sint bij verschillende winkels. Zo houd ik het redelijk low budget. Voor nu gaat dit goed maar naar mate er meer kleinkinderen zullen komen en de wensen groter worden zal dit wel gaan oplopen.

Reply
Sylvia 20 november 2018 - 07:34

Ik gok dat ik bij de uitschieters hoor idd haha, van me ouders krijgt fynn een Nintendo switch.. Tjah die zijn 330 euro en zou die nooit van mij krijgen, kan ik gewoon niet opbrengen als alleenstaande moeder ? ik doe zelf 100_150 euro dat is inc schoen cadeautjes en is verspreid over dingen die ik het hele jaar door koop en op zolder leg waarvan ik zeker weet dat die er om gaat vragen zoals hotwheels en play doh, zoals nu het bijna zover is hoef ik nog maar 1 dingetje te kopen de rest ligt allang op zolder. En van me zus en zwager krijgt die voor 5o euro ?

Reply
Brenda 20 november 2018 - 07:21

Wij zitten rond 50. Opa en oma ook en de andere opa en oma rond 25. En ze krijgen nog van een oom, die rond 20 zit. Bij elkaar krijgen ze dus een heleboel! Idd ook liever aanvullingen of zaken die bij elkaar horen?

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.