Disneyland Parijs met vier kinderen. (Piraten en Prinsessen festival)

by Tamara
disneyland parijs met vier kinderen

Disneyland Parijs. Ik denk dat het een plek is waar iedereen wel eens geweest moet zijn. De eerste keer dat ik er naartoe ging was ik 13 jaar oud. We gingen met mijn moeders familie ten ere van de verjaardag van mijn oma. Ik weet nog dat ik het echt geweldig vond. We gingen toen in November en het hele park was in kerststemming. Echt ontzettend gaaf! Sinds die eerste keer heb ik altijd al geweten dat ik een keer terug wilde. Toen ik moeder werd hebben we ook een aantal keren het plan gehad om het park nog eens te bezoeken, maar het kwam er eigelijk nooit van. Deels omdat het voor ons gewoon echt heel ver rijden is ( ik woon bovenin Groningen, dus voor je er bent ben je 7 uur verder) en ook omdat het natuurlijk niet goedkoop is. Begin mei gingen we een week op vakantie naar Frankrijk naar een camping iets boven Parijs. Toen wist ik meteen al dat ik absoluut naar Disney toe wilde gaan met de kinderen. Lauren is helemaal weg van prinsessen en de jongens zijn gek op Piraten en laat er nu net een Piraten en Prinsessen festival gaande zijn in Disneyland Parijs! Alles over ons bezoek aan Disneyland Parijs met vier kinderen en het Piraten en Prinsessen festival lees je in deze blog.

De voorpret en de reis er naartoe.

In de weken voor we op vakantie gingen had ik mijn kinderen al een aantal keren vertelt dat we tijdens de vakantie naar Disneyland Parijs zouden gaan. Mijn zoons hebben vaak een beetje voorbereiding nodig bij zulke dingen, dus we hebben een aantal filmpjes bekeken en ik heb ze wat foto’s van het park laten zien. We vertrokken op zondag naar Frankrijk en we gingen op donderdag naar Disneyland Parijs. De hele week keken de kinderen (en ik) er al naar uit. Niet zo gek, want het is ook gewoon onwijs leuk. Donderdag ochtend was het dan zo ver, de wekker stond heel vroeg, want we moesten een uur rijden en het park ging om 10 uur open. Uiteindelijk stuurde de navigatie ons over allerlei rare landweggetjes en waren we er pas om 10.30, maar goed, het park sluit pas om 11 uur, dus dan heb je alsnog een hele dag.

Als je naar het pretpark toe rijdt, kom je eerst langs alle Disney hotels. Ik vertelde een tijdje geleden al dat Richard een beetje het idee had dat Disney een soort van veredelde Walibi is, maar toen we daar allemaal langsreden, trok hij die mening in. Al snel kwamen we bij de poort en toen moest ik toch wel even slikken. Het is zo gek, maar vorige keer was ik er nog met mijn moeder en nu ben ik zelf moeder van vier kinderen en is mijn moeder er niet meer. Verder was ik gewoon hele blij hoor, want ik wilde er al zoooo lang nog een keer naartoe.

Wat ons meteen opviel was dat ondanks dat de parkeerplaats voor een kwart vol was, het echt ontzettend druk was. Overal liepen mensen en we moesten zelfs nog even in de rij staan om plaats te kunnen nemen op de rolband richting het park.

In Disneyland Parijs.

Als je eenmaal van de rolband af bent, zie je rechts de ingang van het Disneyland park. We hadden kaartjes voor het Walt Disney Studios park en voor het Disney park en besloten eerst naar die laatste te gaan. Voor je het park binnenkomt moet je eerst door een uitgebreide controle heen. Je tassen worden gescand en je moet onder een poortje door. Ik hoorde een aantal mensen mopperen dat ze het overdreven vonden en onzin, maar ik vind het eigenlijk heel goed dat het park zo goed beveiligd is. Overal lopen ook militairen rond. Niet op een manier waarop het storend is, maar wel zodat je je ook echt veilig voelt in het park. Bij de entree loop je onder het prachtige roze Disney Hotel door. Richard geloofde niet dat het een hotel was, dus bij thuiskomst heb ik hem het hotel laten zien. Beeeetje onbetaalbaar voor ons, maar wel echt ontzettend gaaf!

Eenmaal binnen loop je tussen alle winkeltjes toe naar het prachtige roze kasteel van Doornroosje. We kwamen net op het goede moment binnen, want de parade begon net! Nou echt, de kinderen waren er stil van. Zo mooi vonden ze het!

Momenteel is het Piraten en Prinsessenfestival aan de gang in Disneyland Parijs. Nu is Lauren helemaal weg van Prinsessen en de jongens zijn gek op piraten, dus ze vielen met hun neus in de boter. Ik vond op internet onderstaand filmpje van het festival. Dat liedje hebben we hier nu elke dag op staan omdat Lauren er geen genoeg van krijgt!

Wat is er te doen in Disneyland Parijs?

Ik heb de afgelopen weken een heleboel vragen gehad vanaf welke leeftijd Disneyland Parijs nou echt leuk is , dus ik heb besloten daar maar een apart artikel over te maken. Maar ik kan alvast wel zeggen dat er echt voor iedereen wel wat leuks te doen is in het park. Het park is opgedeeld in vier delen, Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discovery Land. We zijn eerst naar Adventureland gegaan, omdat daar de piratengrot en de Pirates of the Caribean attractie zijn. Helaas stond er al een enorme wachtrij en we hadden toen nog het hele idee van die fastpasses nog niet door, dus we besloten maar weer verder te lopen. Het hele park is enorm groot, dus we hebben steeds flinke stukken gelopen. Elk ‘land’ is weer ingericht in zijn eigen thema, dus er is genoeg te zien. Natuurlijk zijn er de bekende attracties die iedereen kent zoals Big Thunder Mountain en Starwars Hyperspace Mountain, maar er zijn ook een heleboel kleinere attracties. Helaas was bij de grotere attracties de wachtrij enorm lang, tussen de 1.5 en de 2 uur. Normaal vind ik het niet zo’n probleem om even met de kinderen te wachten wanneer Richard met Maxim in een attractie gaat (of andersom) alleen ik vind twee uur wel heel erg lang. Bovendien is mijn Frans niet echt geweldig en als er iets gebeurd dan is dat gewoon lastig dan. Gelukkig waren er bij de kleine attracties minder lange wachtrijen en konden we daar zo door lopen.

Maar zelfs als je nergens in gaat is het gewoon een hele belevenis om naar het park te gaan. Er is echt ontzettend veel te doen en te zien. De kinderen zijn toch nog in best een aantal attracties geweest, maar ze zeiden allemaal dat ze de parade nog het mooiste vonden haha!

 

Eten en drinken in Disneyland Parijs.

In Disneyland Parijs zijn een heleboel eetgelegenheden. Als je zin hebt in een patatje of een ijsje dat is dat overal wel te vinden. Wel moet ik zeggen dat alles echt enorm duur is. Wij hadden zelf broodjes meegenomen ( dat mag gewoon, mits het in een tas past en je geen koelbox meeneemt) maar ik was het drinken vergeten en voor 4 flesjes drinken betaalden we 15 euro. Even later wilde Floris graag een slushpuppy en die was 8 euro. Je kunt er dus vanalles eten, maar het kost wel veel geld. Niet zo gek natuurlijk, want in elk pretpark is eten duur.

Overal heb je wel plekjes waar je even kunt gaat zitten om wat te eten en te drinken. Maar let er wel op dat je geen rommel maakt. Je ziet overal schoonmakers lopen (niet voor niks, het park is brandschoon) en ik zag een paar keer mensen wat op de grond gooien waarna het meteen opgeruimd werd. Beetje sneu voor die mensen ookal is het hun werk. Kleine moeite om het zelf even in de prullenbak te gooien.

Ook zijn er overal in het park winkeltjes met souvenirtjes en leuke hebbedingen. Zo kwam ik een kerstmiswinkel tegen. Een winkel die alleen maar prinsessenspullen verkocht en een winkel met alleen piratenspul. Ik moet zeggen dat de kosten van de souvenirs me heel erg meevielen. Lauren wilde graag een haarband met Minnie Mouse oren en die kostte ons 14 euro.

Uiteindelijk zijn we om half 5 weer weggegaan omdat Maxim last van zijn benen begon te krijgen. We zijn dus niet meer naar het Walt Disney Studios park gegaan, maar we zijn van plan om ergens volgend jaar weer te gaan en dan wat langer te blijven. Dan hebben we ook wat meer tijd om rustig attracties te bezoeken en naar het andere park te gaan.

Al met al hebben we een geweldige dag gehad en ik vond het echt even jammer toen we weer vertrokken! De kinderen hebben het er nog dagelijks over en ook Richard vond het echt geweldig. Dus we gaan zeker nog eens!

 

Ben jij wel eens in Disneyland Parijs geweest? En hoe vond jij het?

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Inge 22 mei 2018 - 07:36

Wat leuk om te lezen, wij gaan er binnenkort naartoe, want we doen een weekje Villages Nature, en dat ligt op 6 of 7 km ervan… Ben heel benieuwd! Dochtertje is er ook al weken over bezig (nu 3.5 jaar), ze wilt vooral Alice zien, en Mickey!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.