Disney Frozen Celebration | Dag 1 | heenreis, aankomst Disney hotel en veel meer!

by Tamara

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat we het weekend van 24 t/m 26 januari het meest geweldige weekend ooit hadden! We waren namelijk uitgenodigd om op persreis naar Disneyland Parijs te gaan voor het Frozen Celebration evenement. Nu wilde ik er eerst maar 1 blog over schrijven, maar aangezien ik ruim 2500 foto’s heb gemaakt en niet kon kiezen, heb ik besloten het op te delen in drie delen. Kijken jullie mee?

Disney Frozen Celebration | Dag 1 |

Vrijdagochtend.

Na donderdag de hele dag ingepakt te hebben, stonden alle spullen klaar en was het de bedoeling om vroeg naar bed te gaan. Alleen tja, dat liep allemaal een beetje anders. Ik kan er heel erg slecht tegen als het huis een rommel is als we weggaan, omdat je dan niet lekker thuis komt. Ik had dus overdag al alle bedden verschoond, alle was weggewerkt, huis schoongemaakt, keuken schoongemaakt en alle troep opgeruimd. Maar ja, dan heb je in de avond altijd nog dingetjes die je dan heel even wilt doen en tja.. Dan is het ineens veel later en lig je nog niet op bed!

Anyhow, vrijdag ochtend ging de wekker om 5 uur en om zes uur zaten we met zijn allen bepakt en bezakt in de auto. Normaal krijg je die kinderen van mij niet op dat soort tijdstippen wakker hoor, maar als je naar Disney gaat wel! Haha!

Volgens de routebeschrijving was het ongeveer 6.5 uur rijden, maar wij stoppen onderweg altijd nog één keer op de helft in Breda en rijden dan in één keer door. Uiteindelijk kwamen we om 2 uur smiddags aan. Best wel redelijk toch?

De heenreis ging heel erg goed, ik had kleurboeken, telefoons en tablets voor de kinderen mee, plus een heleboel stickers die ze in hun kleurboeken konden plakken! Hele heenweg was zonder gejank en geklier en ze hebben zelfs nog even geslapen!

Vrijdag middag.

We kwamen rond twee uur aan bij het Disney Hotel. Ik had dit hotel al een paar keer op internet bekeken, maar het was zo duur dat ik het meestal al snel weer wegklikte haha! Het was wel een grote droom om er ooit eens te slapen en ik vond het zooooo gaaf dat het nu eindelijk zou gebeuren! Er komt nog een uitgebreide review van dit hotel online, maar ik zal jullie vast verklappen dat het wel heel speciaal is!

We mochten onze tassen voor het hotel afgeven, zodat ze naar onze kamer gebracht konden worden. Normaal gesproken mag je je auto ook afgeven zodat ze hem voor je parkeren, maar gezien de chaos in de auto besloten we dat maar niet te doen haha! We parkeerden de auto, trokken de kinderen de jassen aan en toen kwamen we erachter dat Sarah’s jas nog thuis lag.. Zucht. Ik had die ochtend tegen Richard gezegd dat hij alles moest meenemen wat op de bank lag en kennelijk was Saar haar jas blijven liggen. Nou, dat was de eerste ruzie van het weekend zeg maar haha!

In de hal kwam ik meteen Saskia van Twinkelbella tegen met haar gezin. We hebben elkaar al eens eerder gezien in Centerparcs, toen de meisjes nog baby waren. We hebben bijna elke dag contact, dus superleuk om elkaar dan eens in het echt te zien!

In de hal werden we opgehaald door de Pr mensen van Disney. Zo leuk dat je dan best vaak contact met iemand hebt en dat je ze dan mag ontmoeten! En zeker op zo’n plek! We werden meegenomen om de sleutels van de kamers te krijgen en daarna liepen we naar een ruimte die ingericht was als Pers gedeelte, zodat we onze perskaart en ultimate fastpass tickets konden krijgen. Voor alle kinderen lag een cadeautje klaar en daarna was het tijd om naar de kamers te gaan. We hadden twee kamers, omdat we met zes personen waren en dat was echt super! Ik was er een beetje bang voor dat we ver van elkaar af zouden zitten, maar we hadden twee kamers met een deur ertussen, dus dat was helemaal goed.

Toen we alles uitgepakt hadden en ons een beetje opgefrist hadden, gingen we het park in om een jas voor Sarah te kopen. Er was dus nergens een jas te krijgen, maar wel een dik vest.  We besloten die maar te doen en dan een paar dikke truien eronder te doen. Niet ideaal, maar ze zat toch veel in de draagzak en het was even niet anders!

dee jas kochten we voor Saar! Superleuk toch!!

Daarna gingen we écht het park in. En voor de eerste keer na twee jaar dat kasteel weer zien en gewoon in het park zijn. Het was echt magisch. Ik kan het niet op een andere manier beschrijven. Ik vind het in Disney gewoon altijd net alsof je droomt ofzo. Het is er zoooo gaaf! Het voelde gewoon een beetje onwerkelijk dat we er écht waren haha!

 

Vrijdag avond.

Vrijdag in de avond hadden we eerst iets heel erg leuks op de planning staan. In het Walt Disney Studio park gingen we namelijk naar Frozen, a musical invitation. Een soort musical met Anna en Elsa in de hoofdrol! Echt zooo ontzettend leuk!

Anna en Elsa zingen je toe bij deze musical, samen met Olaf en Kristoff en ze moedigen je ook aan om mee te doen, door middel van een dansje. Ik weet niet of jullie mijn story’s gezien hebben, maar Lauren was zo goed mee aan het doen. Echt zo ontzettend leuk!!

 

Ohja! Bij die musical kwam ik ook de rest van de groep tegen. Sommige kende ik al, anderen niet. maar het was heel erg leuk om elkaar eens te zien. En ik heb eeeeindelijk ons Annie ontmoet! (Andrea van Trendymommy) we volgen elkaar al iets van vijf jaar, hebben onze jongste kinderen aan elkaar uitgehuwelijkt, maar hadden elkaar nog nooit ontmoet! Dus dat was echt superleuk! En niet awkward! whahha.

We gingen met de hele groep wat eten bij de Sequoia Lodge en dat zag er allemaal heerlijk uit! Alleen heb ik kinderen die niks lusten, dus die aten wat pasta, komkommers en broodjes hahhahah.

 

Ook kwamen we erachter dat Lemonade in Frankrijk kennelijk Sprite is.. Niet dat de kinderen dat erg vonden.. Zucht hahah.

Na het eten gingen we naar de Magic over Lake Disney – The Frozen Edition show. Deze show was nu voor het eerst en het was, zelfs ondanks dat het mistig was, heeeel erg tof! Het was een vuurwerkshow met licht en geluid, boven het water. Enorm tof om te zien!

Bedtijd!

Daarna was het bedtijd! We waren allemaal echt heeel erg moe van de lange reis en dus gingen we snel terug naar het hotel om lekker naar bed te gaan. Voor het hotel schoten we nog deze plaatjes! Zoals ik al zei: Magisch!

Tot de volgende blog!

 

( Als jullie in de tussentijd nog vragen hebben, laat het me vooral weten. Ik wil al jullie vragen bundelen in een blog!)

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.