Dinopark Landgoed Tenaxx. Een superleuk uitje voor echte Dinofans!

by Tamara
Dinopark Landgoed Tenaxx

Als er één ding is waar je mijn oudste zoon echt dolblij mee maakt dan is het iets met dinosaurussen. Hij is helemaal weg van alles dat met dinosaurussen te maken heeft en weet ook ontzettend veel te vertellen over dinosaurussen. Op zijn kamer ligt een grote dino encyclopedie waar hij regelmatig in ‘leest’  en waar hij ontzettend veel dinosoorten uit kan benoemen. Wij wonen in Groningen en niet zo heel erg ver bij ons vandaan ligt het Dinopark Landgoed Tenaxx in Wedde. We hadden hier al veel over gehoord en aangezien Maxim heel graag eens naar een echt dinopark wilde ( we krijgen hem maar niet overtuigd dat Jurassic world geen echt park is dat je kunt bezoeken haha) besloten we naar Dinopark Landgoed Tenaxx te gaan. Of dit uitje een aanrader is en vanaf welke leeftijd? Dat lees je in dit artikel!

Ons uitje naar Dinopark Landgoed Tenaxx.

Richard vind het altijd leuk om ons in de auto te zetten en dan gewoon niet te vertellen waar we naartoe gaan. Regelmatig gaan we dus ergens naartoe zonder dat ik weet waar de reis naartoe gaat. Zo ook op de dag dat we naar Dinopark Landgoed Tenaxx gingen. Maar goed, hier in Groningen zijn niet zo heel erg veel dingen waar je naartoe kan, dus ik had al vrij snel door waar we naartoe gingen. De kinderen wisten nog van niks en dat hielden we zo tot we er waren. Bij het park heb je een grote parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren en je loopt het park in door een grote poort met daarboven twee raptors. Daar schrokken we trouwens wel, want die raptors brullen dus naar je. Maar het maakte Maxim meteen enthousiast, want hij vond ze ‘vet cool’ haha.

Wat is er te doen op het landgoed?

Ik moet zeggen dat ik niet zo heel erg goed wist wat ik moest verwachten. Ik dacht dat het gewoon een bos zou zijn met wat dino’s en dat dat het was. Maar hé, als mijn zoon dino’s kan zien ben ik blij hoor haha. Maar bij Dinopark Landgoed Tenaxxaangekomen bleek het toch een stuk groter te zijn. Het is met recht een landgoed te noemen. Het hele park is zo’n 30 hectare groot en bestaat uit een grote tuin en een bos. In de tuin is er een bomenpark met allerlei bijzondere soorten bomen, erg leuk om te zien. het park is gericht op kinderen, maar dat wil niet zeggen dat het niet leuk is voor volwassenen. Ik heb namelijk ook een heleboel geleerd en ontdekt over de dinosaurussen. Het park is heel erg afwisselend en er is ook voldoende uitdaging!

Lees hier mijn tips voor meer uitjes in Noord Nederland!

Wat is er allemaal te doen in Dinopark Landgoed Tenaxx?

Er is echt ontzettend veel te doen in Dinopark Landgoed Tenaxx. Je kunt op dinospeurtocht in het Krijtwoud, je kunt een survivalrun doen, op Dinohunt met een lasergun, zelf een dinosaurus opgraven en nog veel meer. Afhankelijk van het weer worden er nog meer activiteiten georganiseerd op het landgoed. Zo hebben wij heerlijk pannenkoeken gebakken op het kampvuur, maar ik zag laatst op facebook voorbij komen dat mensen fossielen aan het maken waren. Superleuk dus! Ook stond er toen wij er waren een mega grote stormbaan van luchtkussens waar de jongens zich supergoed op vermaakt hebben.

Dinopark Landgoed Tenaxx

Toen we er waren hebben we eerst de speurtocht door het Krijtwoud gedaan. Hierbij krijg je een formulier mee met alle namen van de dinosaurussen erop die je moet zoeken. Bij elke dino staat een nummer en dat nummer moet je invullen op je formulier. Ik had verwacht dat het heel eentonig zou zijn. Gewoon wat beelden van dino’s tussen de stuiken en dat is het. Maar dat is het echt absoluut niet! De speurtocht is heel erg afwisselend en er is heel erg veel te zien. De geluidseffecten houden de speurtocht naar de dino’s heel erg spannend. Soms hoor je een dino al voordat je hem kunt zien, want het zoeken nog leuker maakt. Daarnaast zijn het niet gewoon statische beelden, maar er zijn ook een heleboel beelden die echt bewegen wat ze toch een stuk levendiger maakt. Wat ik ook heel erg gaaf vond is dat de meeste beelden op ware grote zijn. Het is heel erg lastig je een voorstelling te maken van hoe groot zo’n dinosaurus nou eigenlijk was totdat je hem ziet.

Zelf pannenkoeken bakken en fossielen opgraven.

Na de speurtocht hadden de kinderen honger gekregen, dus we waren blij dat je ook gewoon terecht kunt voor eten op het park. Sterker nog, frietjes, snacks, pannenkoeken en ranja zitten bij de entreeprijs inbegrepen en dus kun je die onbeperkt eten. Toen wij er waren mochten kinderen zelf boven een kampvuur pannenkoeken bakken, nou echt, blijer kun je mijn kinderen niet maken. Zelf lekker koken en nog boven een kampvuur ook. Toen ze klaar waren met pannenkoeken maken en eten, gingen ze naar de grote zandbak waar je ‘echte’ dinobotten kunt opgraven. Echt die koppies van hun waren onbetaalbaar toen ze een bot hadden gevonden.

Dinopark Landgoed Tenaxx

Voor welke leeftijd is Dinopark Landgoed Tenaxx leuk?

Toen ik vertelde dat we in Dinopark Landgoed Tenaxx geweest waren, kreeg ik een aantal vragen over voor welke leeftijden Dinopark Landgoed Tenaxx nou geschikt is. Wij waren er zelf met onze zoons van 7 en 5, onze dochter van 3 jaar en een baby van 6 maanden. Het park is heel erg goed toegankelijk met een kinderwagen en zelfs door het bos kun je prima lopen met de kinderwagen. Het meenemen van een baby is dus geen probleem. Je kunt je baby makkelijk  verschonen op de verschoontafel in het damestoilet.

Mijn dochter van 3 vond het eerst een beetje eng, maar toen ze door had dat de dinosaurussen niet echt waren vond ze het wel heel erg leuk. Wel is het slim om wanneer je de speurtocht door het Krijtwoud gaat doen een kinderwagen of buggy mee te nemen. Het is namelijk wel een behoorlijk eind lopen.

Mijn zoons van 5 en 7 vonden het helemaal geweldig. Ze keken overal hun ogen uit en deden actief mee met de speurtocht. Alle dinosaurussen werden uitvoerig bestudeerd en ze moesten heel erg lachen om de Tenaxxosaurus die patatjes at en de mascotte van het park is.

Maar ook wij als volwassenen vonden het park een hele belevenis. Er is voor zowel jong als oud genoeg te zien en te doen!

Is Dinopark Landgoed Tenaxx een aanrader?

Dinopark Landgoed Tenaxx is voor veel mensen best wel een stukje rijden, maar ik vind het echt een enorme aanrader als je een kleine dinosaurusfan in huis hebt. Mijn kinderen vonden het helemaal het einde en hebben nog dagen over alle dino’s gepraat. Het park is echt een aanrader voor jong en oud en iedereen heeft er wel wat te doen.

Het personeel in het park is echt bijzonder aardig en behulpzaam. Ze komen gezellig een praatje met je maken en helpen je kinderen bij het bakken van pannenkoeken. Je merkt gewoon dat die mensen hun werk echt heel erg leuk vinden en ze het heel erg leuk vinden dat je er bent!

De entreeprijs van Dinopark Landgoed Tenaxx is

  • kinderen t/m 2 jaar gratis.
  • Kinderen vanaf 3 jaar en volwassenen € 9,50 (Wanneer je via internet besteld bespaar je een euro per kaartje)

Dus mocht je een keer in de buurt zijn dan is dit park absoluut een aanrader en is het zeker leuk om eens een keer te gaan1Zijn jullie al eens in Dinopark Landgoed Tenaxx geweest?

Kijk voor meer informatie op de site van Dinopark Landgoed Tenaxx. 

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

4 comments

Yvonne 15 juni 2018 - 16:08

Dan is Dinoland in Zwolle voor jullie ook zeker een aanrader.
Wel anders van opzet. Maar ook echt heel leuk. Ook voor Lauren al heel geschikt.
Mooie speeltuinen erbij.
Als extra voor de jongens nog een klim parcours.
Ook activiteiten als dino botten zoeken.
Binnen nog een kleine ballenbak gedeelte.

Reply
Angelique 14 juni 2018 - 08:06

Wat super leuk! Helaas een beetje ver voor even een dagje. Wij zijn in dierenpark amersfoort ook door het dino bos geweest en dat vond de kleine man machtig interessant dus dit zou geweldig voor hem zijn. Misschien maar eens een midweekje weg van maken

Reply
Tineke 13 juni 2018 - 07:04

Al toen ik zwanger was van mijn zoon wist ik dat ik hier eens naartoe wilde met hem. Hij is nu twee jaar, welke leeftijd zou jij aanraden om hier voor het eerst naartoe te gaan met hem?
Liefs

Reply
Tamara 13 juni 2018 - 08:07

Mijn dochter was toen 2.5 en vond het dinogedeelte een beetje eng. Maar dat is meer omdat ze dino’s niet leuk vind denk ik. Vanaf 2 jaar is prima te doen, ze hebben ook een parcour met dino loopauto’s voor kleinere kindjes!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.