Dino Experience Park DE plek om oog in oog te komen met levensgrote dino’s.

by Naomi Van der Laan
Dino experience park

Roaarrrrrr!! Dit geluid hoor ik hier thuis dagelijks. Het geluid van… Juist, dinosaurussen. Mijn zoontje Bentley is er helemaal fan van. Films, series, shirts, kleurboeken en ook een heleboel speelgoed. Mijn huis stroomt ervan over… Dus toen ik mijn zoontje vertelde dat wij naar het Dino Experience Park mochten, was hij door het dolle heen, zo blij! We hebben drie kinderen van zes, vijf en één, dus we waren heel erg benieuwd naar dit leuke uitje!

Dino Experience Park
Dino Experience Park

Dino Experience Park is een gloednieuw park en ligt in Gouda. Omdat het zo nieuw was, wist ik niet wat ik ervan kon verwachten. Ik heb informatie opgezocht op hun eigen website. Die ziet er al enorm spannend uit, moet ik zeggen. Het park staat in het teken van levensgrote dino’s, dus wij waren hier natuurlijk zeer benieuwd naar!

Bij aankomst worden we vriendelijk welkom geheten en mogen we ons melden bij de receptie, waar ons wordt uitgelegd wat er allemaal te doen is. Als eerste activiteit kiezen wij voor het midgetgolfen. Dit werd ons geadviseerd omdat het in de ochtend namelijk het minst druk is, dus dit was de beste keuze in verdeling. Helemaal prima, let’s go!

Jurassic Golf

Nadat de kinderen zelf hun kleur balletje hebben gekozen, kunnen we beginnen. Er zijn achttien holes en overal om de golfbaan heen bevinden zich dino’s, die ook geluid maken. Dat gegrom waar ik je eerder al over vertelde, daar kun je dus absoluut niet omheen hier. Natuurlijk moet je tussendoor wel eens op elkaar wachten, maar door de gezellige wachtruimtes is dit helemaal niet erg. Er is zelfs een trekvlot en een grot, hoe spectaculair wil je het hebben! Ons werd direct al verteld dat er plaatsen op de baan zijn waar de bal in het water kan vallen, maar daar hebben ze rekening mee gehouden door er een visnetje te plaatsen en dit werkt perfect. Natuurlijk kunnen we hier zelf ook gebruik van maken, want deze mama slaat met één slag het balletje in het water, nadat zelfs de kinderen de bal over het water heen schieten. Dit mag ik natuurlijk nog wel even een tijdje aanhoren…

Dino Ranger Paspoort
Mega dino
Lezen en schrijven, lekker educatief!
Dino Experience Park
1 van de vele paadjes
Dino Experience Park
Dat is schrikken he mam!
Dino Experience Park
Nieuwe favoriet gevonden?

Dino Ranger Paspoort – Dino Trail

Na het golfen melden we ons weer en de kinderen krijgen een boekje met een aantal opdrachten erin en een bijbehorend potloodje, een echt Ranger Paspoort. Als je alle vragen goed beantwoord, dan kunnen de kinderen een cadeautje winnen. De perfecte stimulans om goed hun best te doen! We zoeken de weg naar buiten en worden direct verwelkomt door nog meer dino’s. Erg mooi gedaan.

 

Een stukje verderop begint de route dan echt. Eerlijk is eerlijk, we worden niet teleurgesteld. Rijen vol megagrote dino’s staan ons op te wachten. Hoeveel het er zijn? Sorry, ik heb het aantal niet geteld. Maar alle dino’s die Bentley kent zijn er te vinden… en nog veel meer. Gelukkig staat er bij elke dino een bordje met informatie erop. Alles is zo duidelijk opgeschreven dat Macy (6) dit in principe zo goed als alleen kan doen. Erg leuk gedaan! Elk antwoord geeft een letter en alle letters bij elkaar vormen een zin. Gelukkig vinden we alle letters en verdienen ze beide een cadeautje. Yes, geen ruzie dus! De route is best lang, dus als je met kleine kinderen komt, kun je misschien beter een kinderwagen meenemen

Dino Experience Park
Uitlegbord
Dino Experience Park
Zoeken maar!
Dino Experience Park
De buit bekijken
Dino Experience Park
Goud!

Jurassic Mining

Vlak voordat je aan de speurtocht begint, bevindt zich het goudzoekersdorp ‘Jurassic Mining’, de plek waar je goud en edelstenen kunt vinden. Ja ja, je leest het goed: GOUD! Wij vonden dan ook ministukjes goud. Fantastisch, de gezichten van die kinderen als ze weer iets zagen glimmen. De edelstenen hebben we helaas niet kunnen vinden.

Per kind krijg je een schaal mee die je in het water legt. Je schept er een beetje zand op en gaat dit door te draaien filteren. Gelukkig wordt het ter plekke duidelijk uitgelegd en kun je direct aan de slag. Alle goudstukjes die je vindt, kun je verzamelen in een klein plastic zakje die je ook meekrijgt. Ideaal om mee naar huis te nemen, want wat je vindt, mag je houden!

Jurassic Gym

Om echt in de huid te kruipen van de dinosaurus, kun je bij Jurassic Gym meten bij welke dino jouw prestaties het dichtste in de buurt komen. Er zijn drie onderdelen, namelijk hoogspringen, ver springen en sprinten. Eens even kijken hoe goed wij eigenlijk scoren op het dinogehalte. Heel fanatiek werd hier meegedaan. Helaas scoren we niet hoog bij hoogspringen. Hardlopen lukt ons dan weer wel! Yes! Het ver springen? Dat is wel een dingetje. Helaas winnen de dino’s daar ook van ons. Wij vinden het een hele leuke onderbreking van de dag zo.

Hoe het eruit ziet
Van alles proberen natuurlijk
Gescheiden afval, milieuvriendelijk

Restaurantosaurus

Na al het lopen en spelen zijn we natuurlijk uitgehongerd en toe aan een lekkere lunch. Het restaurant is binnen en de keuze is reuze. Zo vind je er verschillende kant en klaar belegde broodjes, maar je kunt ze ook zelf beleggen. Natuurlijk zijn er ook frietjes, snacks en hartige broodjes te koop. Ook genoeg tussendoortjes zijn er te vinden voor de lekkere trek: chips, koekjes, ijsjes en snoepjes. In principe hoef je zelf niets mee te nemen. Mocht je wel je eigen eten en drinken mee willen nemen, dan is dit ook zeker mogelijk. Je kunt dan gewoon plaatsnemen in het restaurant zelf of buiten op het terras. Buiten kijk je uit op de golfbaan, wat wij erg leuk vonden, en ook was het lekker weer, dus wij namen buiten plaats. Onze bestelling werd netjes buiten gebracht en ook hier proberen zij de 1,5 meter netjes te waarborgen.

Dino Experience ParkDino Dig

Om de kinderen ook na het eten te vermaken, kunnen zij in de nabijgelegen zandbakken dinoskeletten opgraven. Heel simpel en erg leuk om even tussendoor te doen. Dit kun je vinden bij het buitenterras, dus toen zij al klaar waren met eten, konden zij zich hier even vermaken, terwijl ik nog rustig mijn eigen broodje kon opeten.

Dino Experience Park

Dino Ride

De Dino Ride ligt in het verlengde van het terras. Voor de Dino Ride heb je 2 euromunten nodig. Voor dit geld kunnen de kindjes een aantal rondjes rijden door de zaal. De kinderen vinden het geweldig! Iedereen weet, blije kinderen zijn blije ouders.

Jump Zone
Genoeg keus en plek!

Jump Zone

Wij bewaarden deze attractie als allerlaatste, gewoon omdat ik mijn kinderen ken en ik ze hier anders nooit meer uitkrijg om verder te kijken! Herken je dat? Er staan meerdere springkussens op een rij. Één groot feest natuurlijk. Ook dit is weer mooi verwerkt in de dinostijl. Ze bleven hoppen van het ene naar het andere springkussen. Eindeloos speelplezier gegarandeerd hier!

Ook wij volgen de pijlen hoor 🙂

Coronaproof

Natuurlijk wordt een uitje tegenwoordig ook beoordeeld op of het wel of niet coronaproof is. Ik kan je vertellen, het Dino Experience Park slaagt er dik in! Het is namelijk superfijn dat het meeste attracties zich buiten afspelen. Dat is zeker een pré en helpt ontzettend mee. Voor je bezoek aan het Dino Experience Park is een reservering verplicht. Zo zorgen ze ervoor dat het park niet te volstroomt. Op de grond zie je 1.5 meter stickers geplakt en er is een looproute uitgestippeld. Daarnaast vind je door het park heen diverse punten waar je je handen kunt desinfecteren. Personeel is zichtbaar bezig met schoonmaken na gebruik en ook de mensen in het park stapten opzij of hielden zelf afstand. Heel positief dus en volgens ons dus geslaagd!

Aanrader?

We hebben ons hier met drie kinderen 5 uur lang vermaakt en ons echt geen moment verveeld. Sterker nog, ze hadden nog wel langer willen blijven op de springkussens! Dus volgens ons zeker wel een aanrader! Er is een uitgebreid scala aan activiteiten, dus voor ieder wat wils. Natuurlijk is dit uitje wel weersafhankelijk, dus hier kun je rekening mee houden. 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.