Dingen waar ik me bij Disney Prinsessen ontzettend aan kan ergeren.

by Tamara

Het is vakantie, het is ontzettend rotweer en wat doe je dan? Ja, in ons geval dus heel veel filmmiddagen houden! Nu zijn de jongens helemaal dol op Starwars, maar aangezien de kleinste dame dol is op Disney en Disneyprinsessen, kijke we die ook vaak. Vooral de kleine zeemeermin, Belle en het beest en frozen zijn groot favoriet! En hoewel ik het echt hele leuke films vind, zijn er toch een aantal dingen waar ik me aan erger… En ik ben heel benieuwd of ze herkenbaar voor jullie zijn.

Trouwen met een kerel die je net drie dagen kent.

Even hoor. Ik uitte mijn frustraties hier laatst al over op instagram, maar hoezo moet er altijd meteen getrouwd worden? Na drie dagen samen weet je toch nog helemaal niet wat voor persoon het is? Of hij irritante gewoontes heeft of bijvoorbeeld zijn sokken aan houdt tijdens de seks? (Of misschien weet je dat wel, jij kleine lellebel 😛 ) Waarom niet eerst een paar keer daten, samen uit eten ofzo, of een keer op vakantie. Echt, pas als je met iemand op vakantie bent geweest weet je of het wat kan worden hoor.. 😛

Überhaupt meteen moeten trouwen terwijl je zestien bent.

Nu snap ik dat de meeste disneyfilms al heel oud zijn, maar dan nog. Was het destijds wel normaal om op je zestiende al te trouwen? Ja, ik heb een relatie sinds mijn vijftiende, maar euh, trouwen is net een stapje verder hoor. Wacht gewoon heel even, is geen ramp!

Ze zijn zo ontzettend hulpeloos.

Echt, ze werken zich altijd in de nesten en dan moet een prins ze komen redden. (uitzonderingen daargelaten). Ik vind het dan ook wel tof dat in de wat nieuwere disney films de prinsessen wat stoerder zijn haha.

Oké, en ook zo ontzettend perfect.

Dat haar he? Hoe kan Ariel steeds door zout zeewater zwemmen zonder dat haar haar helemaal in de klit raakt? Je gaat me echt niet vertellen dat ze het elke keer helemaal uit de knoop haalt met die harensnaaier, ehh. vork..

Waarom moeten ze bij elke poep en scheet meteen gaan zingen?

Echt, ik zing nooit. Hoe kan het dat ze in die films bij elke gebeurtenis meteen gaan zingen? Richard ziet me aankomen als we over straat lopen en ik ga aan lantaarnpalen zwieren en keihard zingen, terwijl magisch overal bloemen en lichtjes verschijnen. Ik vond de reactie van Flynn Rider in Tangled dan ook heel erg grappig haha.

Hoezo zijn ze allemaal wees? (of half wees?)

Waarom zijn er eigenlijk zoveel van die prinsessen zonder ouders? Wat zit daar in het water? Oké, nee een beetje flauw. Maar het is wel opvallend dat er bijna altijd één van de ouders of beide ouders overleden zijn?

 

Goed, dat was mijn gal weer op de vroege ochtend. Weet je? Ik vind Disney helemaal geweldig hoor en ik vind de films heerlijk om naar te kijken. Maar ik vind het wel fijn dat de nieuwere films toch wat moderner in elkaar zitten. (You go Anna en Kristoff! Of Elsa die gewoon forever single op haar bevroren paard rond galoppeert!)

Zijn er ook dingen waar jij je aan ergert in dit soort films?

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Ilona 6 mei 2021 - 10:15

Ik zie het nu natuurlijk wel helemaal voor me dat jij daar rond de lantaarnpaal gaat zingen he hahah.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.