Dingen uit de babytijd die ik eigenlijk alweer vergeten was.

by Tamara

Het is grappig hoe snel je dingen weer vergeet. Ik heb vier kinderen, eentje van zeven, vijf, bijna drie en natuurlijk Sarah van 6 maanden. Het valt me de laatste tijd steeds meer op dat ik bepaalde dingen alweer vergeten was. Zo gek hoe je bepaalde – toch best wel belangrijke -dingen zo ontzettend snel weer vergeet! Zo was ik die gebroken nachten en de invloed daarvan op mijn dagelijks leven helemaal vergeten (of misschien heb ik dat verdrongen haha), of al die staaapels Pampers die er doorheen gaan elke dag! En wat denk je van al die kleine babykleertjes in de was?. In dit artikel vertel ik over alle dingen uit de babytijd die ik alweer vergeten was.

Dingen uit de babytijd die ik eigenlijk alweer vergeten was.

Hoe ontzettend verliefd je kunt zijn op zo’n kleintje.

Favo bezigheid in de babytijd? Eindeloos babystaren. Vooral als Sarah diep in slaap is, ohhh dan kan ik uren naar haar kijken omdat ik haar zo schattig vind. Naar hoe ze haar lipjes altijd tuit als ze slaapt of hoe ze sabbelbewegingen maakt. Naar haar lieve bolle wangetjes en haar lachstuipjes. Niet echt bevordelijk voor mijn eigen nachtrust zulke dingen haha.

De slapeloze nachten.

Jep, gek genoeg was ik heel erg snel vergeten hoe vreselijk die slapeloze nachten waren. Toch best raar, aangezien grote broer op zijn derde pas begon met doorslapen en grote zus dat nog steeds niet altijd doet. Maar in de kraamweek wist ik het weer hoor! Hoe je knikkebollend zit te voeden en af en toe een blik op je telefoon werpt om je vervolgens dood te schrikken omdat je alweer een uur met een kind aan de borst zit. Tja, dat hoop ik heel snel weer te vergeten.

Hoe lastig het is om een grotere baby te verschonen.

Sarah is nogal een bewegelijke baby. Ze rolde al heel vroeg en vindt sinds ze dat kan niets leuker dan op haar buik liggen. Het probleem is alleen dat ze de laatste tijd altijd tijdens het omkleden op haar buik wil rollen. Kennen jullie die krokodillenman nog? Die Steve Irwin? Die man was altijd met krokodillen aan het worstelen. Nou zo voel ik me dus een beetje als ik Sarah moet verschonen. Het is baby neerleggen, baby terug op de rug leggen. Baby’s broek uitdoen, baby weer terug op de rug leggen. Baby’s billen afvegen… Nouja jullie snappen mijn punt vast, toch? Haha!

We gebruiken nu sinds een tijdje de nieuwe Pampers Premium Protection luierbroekjes. Bij gewone luiers had ik altijd het probleem dat wanneer ik de ene kant vasthad, Sarah omrolde en ik de andere kant dan niet kon vastmaken. Dat is bij deze luiers niet zo. Ik weet nog van Lauren dat ik op een gegeven moment altijd luierbroekjes ging gebruiken omdat ze er altijd vandoor wilde gaan tijdens het verschonen. Luierbroekjes kun je namelijk makkelijk in één beweging aantrekken en door de rekbare tailleband zitten ze dan eigenlijk altijd goed. Wat ik heel erg handig vind is dat de luier niet los kan raken en dat je ze gewoon met één beweging kunt openscheuren bij het verschonen. Bovendien zijn de Pampers Premium Protection luierbroekjes zo zacht als een veertje (niet voor niets de #ZachtsteLuierOoit) en door de absorberende microparels blijft je baby wel tot 12 uur langdroog.

thuisbevalling

Hoe leuk al die kleine babykleertjes zijn.

Ik vond het zo leuk om heerlijk te shoppen voor al die hele kleine inimini babykleertjes! Ik had natuurlijk al een dochter en eigenlijk had ik niet zo heel erg veel nodig, maar stiekem heb ik weer veel te veel gekocht. Ik vond het trouwens ook heel erg leuk dat ik al die schattige kleertjes en spulletjes die ik voor Lauren had gebruikt weer in de kast kon leggen. Zelfs het draaien van de babywasjes vond ik leuk.

Dat verschrikkelijke ontzwangeren.

Mijn jongste dochter is nog maar 6 maanden dus ik zit er momenteel nog middenin, dat ontzwangeren. En oh wat heb ik er een hekel aan! Het begint met kraamtranen en naweeën en eindigt, tja waar eigenlijk? ik heb nou al talloze keren gehoord en gelezen dat je 9 maanden moet ontzwangeren, maareh.. Volgens mij duurt het bij mij wel wat langer!

 

Hoe leuk al die eerste keren zijn.

De eerste keer in het badje, de eerste keer samen douchen, de eerste keer naar buiten en het eerste lachje. Het maakt niet uit hoeveel kinderen je al hebt gekregen, die eerste keren blijven bij elk kind geweldig leuk. Bij Sarah stonden we haar in de kraamweek met in bad te doen met alle kinderen er omheen. Ik vond het zo geweldig dat dit nu mijn gezin was en ik was zo gelukkig dat ik wel kon janken.

Al die griepjes.

Zeker met nog drie andere kinderen in huis is Sarah altijd de klos. Hebben de anderen buikgriep? Dan kun je er de donder op zeggen dat zij het ook krijgt! Momenteel heeft het arme ding al een paar weken een loopneus. Elke keer als ze er net vanaf is begint het weer opnieuw. Ach… Hoort erbij toch?

Hoe klein een baby is.

Nou niet alleen hoe klein zo’n baby is, maar ook vooral hoe groot de andere kinderen ineens zijn. Ik weet nog zo goed dat ik voor de tweede keer moeder werd en mijn pasgeboren baby een schone luier om moest doen. Toen ik klaar was pakte ik mijn oudste zoon Maxim en ik schrok er gewoon van hoe groot hij ineens was! (En dan vooral hoe groot die billen waren, hahahaha)

Dat baby’s dus niet zelfredzaam zijn.

Jep, ik ben zo’n moeder die haar baby van een maand oud op de grond wilde leggen zodat hij even lekker kon gaan spelen met zijn oudere broer. Overigens haalde hij het niet tot de grond hoor, want voordat dat gebeurde was mijn moment van verstandsverbijstering alweer voorbij. Maar dat was toch best wel even wennen, dat je een kind hebt dat alles zelf kan en dat je dan een baby krijgt die weer overal hulp bij nodig heeft en zich niet even zelf kan vermaken.

Alle uren die ik op Google doorbracht.

Ja, en dan vooral tijdens de nachtvoedingen van punt 1. Voornamelijk om mezelf wakker te houden, maar ook vaak op momenten dat ik het echt even niet meer zag zitten en het vertrouwen kwijt was dat het ooooit nog goed zou komen. Ik googlede dingen zoals : ‘Wanneer gaat een baby doorslapen?’ ‘Hoe zorg je dat een baby door gaat slapen?’ en ‘Hoe lang kun je zonder slaap?’  Tja ik heb menige nacht op Google doorgebracht.

 

Kijk ook vooral nog even dit superleuke filmpje van Arie Boomsma. In deze dadvlog vertelt hij een paar dingen over zijn leven als vader van twee!

 

Welke dingen was jij al vergeten aan de babytijd? 

 

In samenwerking met Pampers.

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Mathiske 8 mei 2018 - 08:00

Toen je begon over de luierbroekjes wist ik dat het een samenwerking was. Maar je hebt het erg leuk ingepakt. Dat knikkebollend voeden is wel heel Herkenbaar ja, haha

Reply
Kim 8 mei 2018 - 06:57

Ik ben in januari moeder van mijn tweede zoon geworden. Wat ik echt vergeten was, waren die eerste 6 weken. Ik vond het zo ellendig allemaal, voelde me ellendig om me daar vervolgens weer schuldig over te voelen. Mijn emoties vlogen alle kanten op en ik heb echt gedacht dat ik gek werd. Langzamerhand ging het beter en nu kan ik weer terug kijken en denken: oh ja! Hormonen, hoera! Gebroken nachten, hoera!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.