Dingen die ik dit jaar echt helemaal anders ga doen.

by Tamara

Ik geef het toe, ik had al een hele blog klaar met mijn goede voornemens voor 2018, maar ja. Hij was een beetje afgezaagd en er stonden niet echt vernieuwende dingen op. Dat terwijl ik dit jaar juist een heleboel dingen heel erg anders wil gaan aanpakken! Afgelopen jaar ben ik al begonnen met het veranderen van een heleboel dingen en daar ga ik dit jaar dus weer mee verder. Welke dingen ik dit jaar echt helemaal anders ga doen? Dat lees je in deze blog!

Dingen die ik dit jaar echt helemaal anders ga doen.

In huis.

Afgelopen jaar zijn we al een heel eind gekomen met de verbouwingen in huis en daar gaan we dit jaar rustig mee verder. Ik heb me voorgenomen om nou echt eens even een keer flink door te zetten met dingen die veranderd moeten worden. Zo gaan we binnenkort bijvoorbeeld de badkamer even flink aanpakken en in de lente gaan we de achtertuin helemaal opnieuw doen. Ik merk dat ik veel gelukkiger ben als het huis gewoon op orde is en alle klussen gedaan zijn. Dus dit jaar gaan we niks meer uitstellen, maar alles gewoon doen.

Op Themommydiaries.

Op de blog wordt word het ook allemaal anders. Ik zei begin december al dat ik in de laatste maand van het jaar even rustig aan wilde doen en dat er tijdelijk even wat minder online zou komen. Het werd me namelijk allemaal een beetje veel met 4 kinderen, alle feestdagen, een huishouden waar je U tegen zegt en dan ook nog bloggen. Daarom besloot ik een enquete af te nemen onder mijn bezoekers en daaruit bleek dat jullie ook graag wat dingen anders zouden willen zien. Twee dingen die jullie kennelijk graag lezen zijn persoonlijke blogs en blogs waarin ik tips geef of vertel over hoe ik dingen aanpak of doe. Voor dit nieuwe jaar wil ik daar denk ik twee aparte wekelijkse rubrieken van maken. Ik vind het zelf namelijk ook wel leuk als mijn blog weer wat persoonlijker wordt, net als in het eerste jaar. Er waren nog meer uitslagen van de enquete, maar die zal ik even apart behandelen in een blog.

Afgelopen jaar heb ik mijn blog een beetje verwaarloosd en dat is gewoon heel erg zonde. Dit jaar gaan we er weer vol frisse moed tegenaan!

Persoonlijk.

Ook op persoonlijk vlak wil ik een paar dingen helemaal anders gaan doen. Allereerst wil ik heel graag wat afvallen. Op een gezonde manier door gewoon wat regelmatiger te eten en wat minder te snoepen, ik denk dat dat al een heleboel zal schelen. Door alle drukte hier in huis schiet het gezond en vooral regelmatig eten er wel eens bij in en kom ik er vaak om 2 uur smiddags pas achter dat ik nog moet eten, niet echt handig. Dus dat wil ik heel graag veranderen. Ook schiet de planning hier er af en toe wel eens bij in. Een uitkomst daarvoor is bijvoorbeeld een kalender. Collegablogger Judith heeft een hele leuke gratis printable kalender gemaakt en op haar site kun je hem downloaden! Zeker even kijken!

Nog iets dat ik dit jaar echt wil gaan doen en dat vind ik heel erg eng om dat hier zo te vertellen, is het halen van mijn rijbewijs. Ik vind het doodeng om weer te beginnen, niet om het rijden zelf, maar vooral omdat ik zooooo bang ben om het weer niet te halen, maar ik ga nu gewoon net zolang doorzetten tot ik hem heb. Binnenkort ga ik mijn theorie weer opnieuw aanvragen en zodra ik die gehaald heb (voor de vijfde keer haha) dan ga ik weer beginnen. Duimen jullie mee dat het deze keer gaat lukken?

Kortom, een aantal dingen die ik helemaal anders ga aanpakken dit jaar. Hebben jullie ook dingen die jullie dit jaar willen bereiken op persoonlijk gebied? Ik ben heeel erg benieuwd!

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

12 comments

Maaike 3 januari 2018 - 21:10

Ik wil ook dolgraag beter ontbijten. Ben nu begonnen met overnight oats. Heel easy: je kwakt wat yoghurt (of iets dat op yoghurt lijkt) in een glas, 40 gram havermout erbij, roert dat door elkaar met wat kaneel en zet het afgedekt in de koelkast. Volgende ochtend haal je hem eruit en lepel je hem op met evt een appeltje of wat nootjes er in.

Reply
Elouise 3 januari 2018 - 15:27

Wat goed dat je toch voor je rijbewijs wilt gaan! Ik betrap mezelf er ook vaak op dat ik pas rond 2 uur in de middag zelf iets ga eten: Tegenwoordig eet ik even snel een boterham uit de hand als ik bezig ben met de lunchboxjes van onze kinderen, of gris als ik boodschappen heb gedaan even een bolletje uit het zakje voordat ik alles in de auto een plek geef. Scheelt een hoop.

Reply
Joyce 2 januari 2018 - 21:37

Ahh, zo spannend! Ga voor je duimen. ?

Reply
Robin 2 januari 2018 - 17:17

Ontbijten om twee, doe ik ook. Hartstikke slsch, maar het schiet er echt bij in. Wat goed dat je het rijden weer wilt oppakken. Ik herken veel punten die ik ook anders wil gaan doen.
Mijn voornaamste nieuwe voornemen wordt mij meer omringen met mensen die het beste in mij naar boven halen.

Reply
Benella 2 januari 2018 - 13:33

Ik deel je eerste goede voornemen, niet meer dingen uitstellen en gewoon doen!
Succes met je rijbewijs, is het dan bye bye bakfiets of mag die blijven?? 🙂

Reply
Tamara 2 januari 2018 - 13:41

Haha dat weet ik nog niet. Ben wel erg gehechr aan mijn fietsje ?

Reply
Nicole (inikkens op Insta) 2 januari 2018 - 12:07

Ik doe met je mee. Ik pak het na een pauze van 7 jaar ook weer op.

Ik duim voor ons!

Reply
Tamara 2 januari 2018 - 13:41

Succes!!!

Reply
Yvonne 2 januari 2018 - 10:28

Herkenbaar, dat ontbijten in de middag ? Succes met het behalen van je rijbewijs!

Reply
Kelly 2 januari 2018 - 10:27

Wat knap van je dat je weer gaat beginnen voor je rijbewijs! Zet hem op en ik duim voor je ???

Reply
MarjonS 2 januari 2018 - 07:00

Knap dat je toch doorzet voor je rijbewijs. Je kan het!!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.