Dingen die veranderd zijn in mijn acht jaar als moeder.

by Tamara

Bijna achtenhalf jaar geleden werd ik voor het eerst moeder. Ik was negentien en dus piepjong, maar wel dolgelukkig met mijn zoon. Maar in de afgelopen acht jaar is het moederschap wel veranderd. Veel dingen die nu heel normaal zijn, hadden we acht jaar geleden niet. En discussies die acht jaar geleden druk gevoerd werden, zijn nu helemaal niet meer aan de orde!  In deze blog neem ik jullie mee naar de veranderingen die ik heb gemerkt in mijn acht jaar als moeder.

Minder discussies.

Toen ik net moeder was, waren er een heleboel discussies gaande die me toentertijd heel erg onzeker maakten. Er was een heuse bv maffia, een aantal moeders die andere moeders veroordeelden om alles wat ze deden en nog veel meer van dat soort onzin. Ik weet nog dat ik toen op een forum zat waar dagelijks moeders helemaal afgemaakt werden om hun keuzes en daar werd ik best wel onzeker van. Want deed ik het dan niet goed? Ik weet niet of het komt omdat ik inmiddels veel meer ervaring heb als moeder, of omdat ik niet meer op dat soort forums kom, maar ik heb het idee dat dat soort discussies veel minder voorkomen dan toen. Iedereen laat elkaar veel meer met rust en veroordeeld veeeel minder dan toen.

Verbeterde luiers.

Een andere grote verbetering is toch wel de luiers. Laatst was ik boven aan het opruimen en vond ik een luier uit de tijd dat Maxim nog baby was. De luier werkte destijds prima, omdat ik gewoon ook niet beter wist en er niets beters te krijgen was. Maar meteen viel me de chemische geur op, het stugge materiaal en de zijkantjes die niet echt rekbaar waren. Ik denk dat als er één ding is dat snel veranderd, dat het wel luiers zijn. Afgelopen week kreeg ik weer een pakketje binnen met de nieuwe Pampers Premium Protection luiers (de luiers die we hier eigenlijk altijd gebruiken) en het is wel grappig om te zien hoe erg ze veranderd zijn! De oude luier die ik vond had gewoon een effen binnenkant, die van Pampers nu heeft een unieke top laag met hartjes-gaatjesstructuur  die heel erg zacht aanvoelt-Zo leuk, haha! Vooral die vernieuwde zachtheid vind ik heel erg fijn. Mijn kinderen hebben allemaal een hele gevoelige huid en snel last van uitslag, hoe zachter de luier, hoe minder last ze hiervan hebben! Dus ik vind het een hele goede verbetering!

Wil je de nieuwe luiers zelf proberen? Bij wehkamp hebben ze nu een promotie! 

Babynestjes.

Als er iets is wat ik graag had willen hebben toen de oudste drie baby waren, was het wel een babynestje. Sterker nog, toen ze een beetje in opkomst waren voordat ik zwanger was van Saar, heb ik zelfs nog een keer tegen Richard gezegd dat we die hadden moeten hebben! We hadden nogal drukke baby’s die heel slecht sliepen en dit leek me een uitkomst! Uiteindelijk heb ik voor Saar wel eentje gekocht en heeeel erg veel gebruikt!

Newbornset voor aan tafel.

Wij hadden toen Maxim baby was zo’n stoel aan tafel staan. Dit was best nog wel heel erg nieuw, want bijna niemand had een stoel waar je meteen al een newborn in kon zetten en ik zag heel erg veel mensen die gewoon een wipstoel op tafel hadden staan. Inmiddels zijn de newbornzittingen niet meer weg te denken uit de babyuitzet, want zeg nou zelf, die dingen zijn toch gewoon ideaal?

Je baby dragen.

Toen ik net moeder was, zag ik af en toe moeders voorbij komen die hun kinderen droegen in een draagdoek of zak. Nu zijn die draagdingen ook al heel erg veranderd in de laatste jaren, destijds was het volgens mij nog heel normaal om je baby van je af te dragen in zo’n niet ergonomisch ding. En moeders die hun kinderen droegen waren een beetje… Ehh.. Geitenwollensokkerig? Haha! Tegenwoordig is het helemaal ‘in’ om je kind te dragen en de dragers zijn er in allerlei soorten en maten, kleuren en vormen. Uiteindelijk heb ik er ook eentje gekocht toen Saar al bijna één was.

 

In samenwerking met pampers.

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Anne 7 juni 2019 - 11:21

Dat verandert allemaal snel he. Mijn oudste zus is 24 en jongste broertje 4. Mn moeder kan er een boek over schijven. Alleen al het constultatiebureau; wat bij het ene kind haast het ergste was wat je kon doen of geven, was bij het volgende kind een paar jaar later iets wat het beste is voor je kind. Volgens mij moet je ook gewoon je nuchtere boerenverstand gebruiken en moedergevoel volgen!

Reply
Jessica 7 juni 2019 - 07:35

Ik werd 20 jaar geleden voor het eerst moeder ?. En de laatste keer bijna 4 jaar geleden weer. Wat een wereld van verschil. Bij de eerste moest ik al mijn info uit de tijdschriften en boekjes halen. Bij de laatste keer had ik heel het internet tot mijn beschikking. Of dat nu en verbetering is om alles te weten, dat weet ik nog niet.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.