Dingen die nooit grappig zijn als je zwanger bent.

by Tamara
positiekleding

Ookal is het al 5 maanden geleden dat ik zwanger was, ik denk er nog vaak aan terug, vandaag zet ik wat dingen op ee rijtje die gewoon niet grappig zijn als je zwanger bent. Zwanger zijn is natuurlijk heel erg bijzonder en heeft ook absoluut zijn leuke kanten! Maar allemachtig, sommige dingen in je zwangerschap zijn gewoon echt niet leuk! Ik maakte een lijstje met: wat nooit grappig is tijdens je zwangerschap.

 

1. Mensen die voor de grap vragen of ‘het’ gepland was.

Ja absoluut! Ik wist exact aan de stand van de maan en aan het gevoel in mijn rechter oorlel de dag en het tijdstip waarop mijn eisprong was, dus vriendlief schoot precies op dat moment zijn projectiel naar binnen waarna mijn baarmoeder in de zaadverwerkmodus sprong!

2. Zwangerschapsdementie.

Echt, hoevaak ik wel niet mijn sleutels, telefoon, portemonnee enz kwijt ben geweest de afgelopen zwangerschap. Op ze vervolgens op de meest logische plekken ( in je hand, aan de lader, in je tas) weer tegen te komen. Tja waarom ik daar niet meteen keek, geen idee, inmiddels is het nog niet erg verbeterd moet ik zeggen.

3. Half incontinent worden.

Nee ik pieste mezelf echt niet constant onder, maar hoe onszettend leuk is het als je net de deur uit wilt ( of bent) en er besluit iemand dat je blaas een heerlijk kussen is en maar even een flinke knuffelbeurt begint.. Zucht..

Of niezen! Gewoon niet doen in hoogzwangere toestand. net zoals de slappe lang krijgen of schrikken.

4. Dat eeeeeeeeindeloze gejaaaaank!

Kijk een sinaasappel! Als normaal rationeel niet zwanger persoon denk je: ‘Wat valt er nou te janken om een sinaasappel?’ Nou hier een kijkje in het zwanger brein.

Kijk een sinaasappel! Ahh de arme stakker heeft putjes, hij word vast gepest door de rest van het fruit op de fruitschaal! Vooral door die gemene banaan met zijn gladde slanke uiterlijk! Arme sinaasappel, snif! En dan werkt zijn figuur ook nog niet mee! Ik weet zeker dat die sinaasappel liever een banaan wil zijn zijn. Snif snif, boehoeee arme sinaasappel!

Dus dat..

5. Domme vragen.

In datzelfde hokje past punt 1 ook, maar hier komen er nog een paar..

Ben je zwanger? Nope, ik heb altijd een bewegende meloen onder mijn shirt. Hoop nog altijd dat het mode word.

Zijn het er twee? ( dit zeggen mensen gewoon als ze je dik vinden, dus je hoeft niet aardig te reageren) Nee, denk niet dat hij nu al een vriendje heeft uitgenodigd…

Ben je nu noooooog zwanger? / is de baby er al? / ben je al bevallen. Is gewoon irritant. Punt.

Zorg je wel goed voor jezelf? Nee ik vind zwanger zijn een prima excuus om mezelf dan nu maar helemaal te laten verslonzen en gewoon zo veel mogelijk rommel naar binnen te werken. Die baby? Pfff die went er maar aan!

Dat waren even een paar puntjes die ik echt niet zo heel erg leuk vond tijdens mijn zwagerschap.

 

Wat vond jij heel erg vervelend?

Misschien vind je dit ook leuk

26 comments

crystal 11 maart 2016 - 12:29

hihihi krijg je een tweeling, grrr volgens mij keek ik zo kwaad als die vraag werd gesteld dat de desbetreffende persoon stilletjes afdroop…..

die tranen pfff mijn kleintje is nu 5 weken en begint gelukkig te minderen…. net als die woedeuitbarstingen…

Reply
Cassandra 15 november 2015 - 22:26

Ik heb regelmatig in m’n broek gepist helaas hahah! Ik had echt een enorm zwakke blaas. En idd, zijn het er twee? Draag je een drieling? Fuck you ben gewoon moddervet

Reply
Milou 15 november 2015 - 21:33

Pff… Vooral dat laatste, dat mensen zich continue bemoeien met mij en mijn voeding! Zat ik vanmiddag aan een heerlijk glas roséchampagne zonder alcohol die eindelijk wel een beetje echt smaakte, wordt er gevraagd: is dat wel alcoholvrij? Nee doos! Ik ga mezelf vanmiddag eens even lekker katjelam zuipen! Huh? Oh shit! Ben ik 25 weken zwanger? Zag ik niet eens joh!

Reply
Daniëlle 15 november 2015 - 21:27

Heel herkenbaar!! Wat heb je het toch weer hilarisch verwoord. Haha

Reply
Simone 15 november 2015 - 16:02

Hahaha die arme sinaasappel! 🙂

Reply
Eline 15 november 2015 - 15:54

Haha geweldig! Die zwangerschapsdementie was behoorlijk irritant én heb ik nog steeds last van 🙁

Reply
Hanna @ eenbezigbijtje.nl 15 november 2015 - 13:08

Nummer 1 moet je gewoon niet vragen, al is de rest ook behoorlijk onbeschoft.

Reply
Aukje 15 november 2015 - 12:46

Dat je daar staat met je dikke buik en iemand vraagt: ‘Ben je nog niet bevallen?’ *zucht*

Reply
Nicole @ Everyday-Life.nl 15 november 2015 - 12:03

Hahahhaha dat over die sinaasappel. Wat ik echt heeeeeel irritant vond was als mensen die ik niet goed ken ongevraagd hun handen op mijn buik legden. Rot op dacht ik dan! Ik zit toch ook niet aan jou?

Reply
Olga 15 november 2015 - 11:45

Ik vond het enorm irritant als mensen zonder kinderen of mannen met een medische opleiding zeiden dat je vaak gaat poepen als je bevalt. Of dat je zeer zeker weten ingeklapt moet worden omdat je toch te klein bent. Dat soort opmerkingen wil je toch helemaal niet horen als je nog nooit een kind gekregen hebt en het zelf al spannend genoeg vindt!

Reply
Olga 15 november 2015 - 11:46

Ik bedoel ingeknipt. Ik typ op mijn telefoon :’)

Reply
Larissa kuhnen 15 november 2015 - 10:32

Haha ! Ik vond een keer mijn sleutelbos terug in de koelkast XD

Reply
Marijke I easydailyfood 15 november 2015 - 10:12

hahahah zo grappig en herkenbaar! Ik vond het vooral vervelend dat wild vreemde mensen aan mijn buik gingen zitten. Heel raar!

Reply
Leonie 15 november 2015 - 10:08

Haha. Altijd leuk dit soort artikelen. Ik ben heel benieuwd, als ik zwanger mag zijn, wie wat gaat vragen… En ook: hoe ik de vragen ga beantwoorden..

Reply
Liess 15 november 2015 - 09:40

Sinds MN eerste bevalling 13 jaar geleden, hoefte ik niet te niezen of hoesten zonder stil te gaan staan en mn benen bij elkaar duwen. Nu ik zwanger ben is het vooral zorgen dat ik een beetje in elkaar kruip zodat ik En niet in mn broek plas, En mijn banden niet uitscheuren.
Daarbij is de slappe lach al erg gevaarlijk nu.

Ik ben nu 18 weken en flinke buik en heb ook al meerdere keren gehoord of t er wel 1 is…..

Reply
Brenda 15 november 2015 - 09:35

Meest irritant was ook al dat ongevraagd aan je buik zitten? en het slechte slapen. Had enorm last van vocht in m’n polsen, wn dus carpaal tunnel syndroom. Au!

Reply
Romana 15 november 2015 - 09:34

Zo herkenbaar! Ik was ook heel vergeetachtig… Maar goed dat men kont aan me vast zit hahaha… Ik vond het ook heel irritant dat mensen vragen of je wel goed voor jezelf zorgt… Ach ben alleen vanaf dag 1 tot moment van de bevalling aan het kotsen geweest… Heb ik express gedaan… Dan moet je ze zien kijken! Nee tuurlijk wil je dat jij en je kindje het goed hebben… Boehoe!

Reply
José 15 november 2015 - 09:30

Oh ja, alles. En en en die mensen die je anders nooit aanspreken, die nu vragen hoe het gaat én meteen aan je buik zitten. Blijf af, ik aai jou toch ook niet over je vetkwabben?

Oh en inderdaad die vraag of jenu nog niet bevallen bent vondikhet ergste. Dat maakte dat ik me de laatste weken opsloot in huis.

Reply
Michelle 15 november 2015 - 09:09

Nummer 1! Sowieso! En de vraag bij bijna 15 weken zwangerschap of ik wel heel zeker weet dat het er niet twee zijn, omdat ‘die buik wel echt buitenproportioneel is voor deze zwangerschapsduur’. En dat was een citaat. Nu kan ik er om lachen, maar echt vrolijk word ik er niet van.

Reply
saskia 15 november 2015 - 08:50

De stemmingswisselingen en het maagzuur. Dat deed op gegeven moment gewoon pijn. Oh en kuitkrampen aargh.

Reply
Bregje 15 november 2015 - 08:35

O nummer 1 is zo onbeschoft!!! Ik vond t irritant als mensen met mij in discussie gingen over het geslacht. Ik wist dat het een jongen werd en er was een keer een vrouw die bleef volhouden dat het een meisje werd, vanwege de vorm van mijn buik….

Reply
Channa 15 november 2015 - 08:29

Vraag 1 inderdaad, zucht. Om moedeloos van te worden.

Reply
joyfromjoyce 15 november 2015 - 08:20

Oh nummer 1 idd! Die hoor ik nog wel eens over Sofie -.-

Reply
Nicole 15 november 2015 - 08:19

Ja dat niezen!! Vreselijk!

Reply
Charlotte 15 november 2015 - 07:59

O nummer 1 vond ik gewoon echt brutaal! En nummer 5 werd na de zoveelste keer inderdaad een beetje irritant haha

Reply
Els 15 november 2015 - 07:12

Inderdaad die dementie had ik ook heel erg en wat ook best vervelend was is dat Je op Den duur je sokken en schoenen niet meer aan kunt doen

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.