Dingen die ik in een volgend huis helemaal anders zou doen.

by Tamara
huis kopen

We wonen inmiddels 8 jaar in dit huis en steeds vaker realiseer ik me dat ik bij een volgend huis een heleboel dingen helemaal anders zou doen. Toen we dit huis kochten hadden we niet zoveel geld en wat we hadden wilden we graag voor de baby gebruiken, dus voor veel dingen zijn we gegaan voor een goedkopere oplossing. Waardoor we nu in die jaren dat we hier wonen, al een heleboel dingen hebben moeten vervangen. Ook hebben we in de loop van de jaren een hele andere smaak gekregen en hadden we een paar dingen destijds voor wel hier gingen wonen alvast moeten aanpakken. Wat we allemaal anders zouden doen? Dat vertel ik in dit artikel!

De voorbereiding.

Allereerst de voorbereiding. Bij een volgend huis zou ik een heleboel dingen helemaal anders doen qua voorbereiding. Toen we gingen verhuizen, kregen we de sleutel en die dag gingen we meteen verven, om een paar dagen later te verhuizen. Terwijl we er woonden moest er nog heel erg veel gebeuren en dat was niet zo heel erg handig. Bij een volgend huis zou ik eerst grotendeels zorgen dat alles klaar is. Dat alle muren, kozijnen en plinten geverfd zijn. Dat alle vloeren erin liggen en dat er ook wat voor de ramen hangt. Ik heb het idee dat je dan veel rustiger kunt verhuizen dan wanneer je alles nog moet doen terwijl je er al woont.

Meteen voor kwaliteit gaan.

Toen we hier gingen wonen, hadden we nog niet echt meubels. Nouja, we hadden een bij elkaar geraapt zootje van grenen meubels die spuuglelijk waren. Tel daar een beige leren bank bij op en je snapt vast wel dat het net leek alsof we 40 jaar waren in plaats van (destijds) 19 en 24. Dus we stapten de plaatstelijke Leen Bakker binnen, zochten een heel nieuw interieur uit en lieten het bezorgen. Oke, eerlijk is eerlijk, het zag er allemaal heel erg mooi uit. Maar na een tijdje merkten we toch dat de kwaliteit niet zo heel erg geweldig was en zo zakte de bank na ongeveer 3 jaar al helemaal door. ZONDE!

Eerst goed uitzoeken wat we mooi vinden.

Mijn vriend en ik hebben beide een nogal eigen smaak en die smaken liggen mijlenver uit elkaar. Nu lukte het ons na dagen overleggen om een vloer uit te zoeken en een kleur voor de muur. De muren werden azuur blauw ( waar we na een jaar alweer zat van waren en daarom verfden we het weer over) en we namen een hele donkere vloer. Op zich hebben we een hele mooie vloer, het zijn laminaattegels en zelfs na 8 jaar intensief gebruik is de hele vloer nog supermooi. Maar waar we geen rekening mee gehouden hebben is dat ons huis niet zo heel erg groot is en de vloer de ruimte heel erg donker maakt. Als ik nu opnieuw zou mogen kiezen zou ik voor parket gaan. Dat vind ik namelijk echt veeeel mooier!

Heb jij ook dingen die je bij een volgend huis of bij een verhuizing anders zou doen?

Dit artikel bevat betaalde links

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Angelique 5 november 2018 - 07:53

We wonen op dit moment in een huurhuis en daar zijn veel mogelijkheden toch wel beperkt. Wij hebben namelijk echt een hekel aan onze keuken en badkamer. Over een aantal kunnen we eindelijk kopen (hopelijk) en dan gaan we wel echt beter kijken naar wat WIJ mooi vinden en belangrijk vinden aan een huis. Maar dan ook inderdaad eerst alles klaar hebben voordat we gaan verhuizen. Wij zijn nu ook op stel en sprong verhuisd terwijl er nog veel naar onze smaak gedaan moet worden of aangeschaft moet worden.

Reply
Tineke 5 november 2018 - 06:56

Begrijpelijk! Wij wonen nu eens maand of 8 in ons nieuwe huis en hebben voor het verhuizen een maand intensief geklust en verbouwd. Hier (nog) nergens spijt van..

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.