Dingen die ik eigenlijk veel vaker zou moeten doen.

by Tamara

Soms zijn er van die dingen die je eigenlijk veel vaker zou moeten doen, maar waar je simpelweg niet aan toe komt! Zo nu en dan zit ik eens rustig op de bank (echt een heel zeldzaam moment) en bedenk ik me ineens allemaal dingen die ik vroeger altijd deed, maar waar ik nu gewoon echt nooit meer aan toe kom. Dingen waar ik vroeger uuuuuren mee bezig kon zijn. Vandaag zet ik een paar van die dingen op een rijtje.

Lezen.
Ik ben de trotse eigenaresse van verhuisdozen vol boeken en heeeeel veel e-books. Als er een ding is waar ik vroeger zo van kon genieten dan was het wel lezen. Ik kon uren met mijn rug tegen de verwarming aan zitten, een kopje thee naast me en stond alleen op als ik heeeeel erg nodig moest plassen. Als er weer een boek uit was van een van mijn favoriete schrijvers dan schraapte ik al mijn zakgeld bij elkaar om dat boek te kunnen kopen. Helaas kom ik nu gewoon nooit meer aan lezen toe. Om eerlijk te zijn heb ik zelfs nog een stapel van de wij jonge ouders liggen die nog dateren van de zwangerschap van Floris… Kun je nagaan.

Foto’s inplakken.
Vorige week was ik op zolder en kwam ik ineens een oud fotoboek tegen. Mijn moeder heeft alles van onze kindertijd bijgehouden in fotoboeken, en met alles bedoel ik dan ook echt álles! Van zwangerschapstest tot echofoto en van werkjes tot verjaardagskaart. Werkelijk alles heeft ze ingepakt en juist nu ze er niet meer is, zijn die boeken heel dierbaar voor me. Toen ik zwanger was van Maxim ben ik begonnen met een boek over de zwangerschap en ik heb van de zwangerschap van Floris ook wel wat ingeplakt, maar meer ook niet. Zo zonde, dus ik wil het binnenkort zeker weer een keer oppakken. Gelukkig heb je nu ook makkelijkere en bovendien minder tijdrovende manieren van fotoboeken maken, zoals bijvoorbeeld een fotoboek laten drukken bij Albelli. Voor die optie ga ik denk ik, omdat Albelli nu een 20% kortingscode heeft voor het maken van een fotoboek.

lipstick-1137536_1920

Uitgebreid tutten!
Vroeger kon ik me soms uren opsluiten in de badkamer om uitgebreid in bad te gaan om er na die tijd rood glimmend en heerlijk ruikend weer uit te komen. Aangezien het tegenwoordig bijna een luxe is om in mijn eentje een douche te nemen, verlang ik af en toe wel eens terug naar die tijd.

leuke dingen met de kinderen doen.

Ik ben dol op leuke uitstapjes maken met de kinderen alleen kwamen we daar het laatste jaar niet echt aan toe. Dit kwam omdat ik hele erge bekkeninstabiliteit had. Maar ik kom op shopkorting regelmatig kortingsbonnen tegen van groupon voor leuke uitjes met kinderen. Bijvoorbeeld naar een speeltuin of attractiepark! Leuk!

De Sims spelen!
Ohhhh kinderachtig he? Maar dit was echt jaren mijn favoriete spel en ik kon het dan ook echt uren spelen. Ik had alle uitbreidingen en soms bestelde ik een uitbreiding al voordat hij uitkwam, zodat ik hem meteen op de eerste dag al kon spelen. Ik kon uuuuuren lang huisjes inrichten, waarna ik dan een familie in het huisje stopte en echt generaties lang doorspeelde.

Tja, nu roep ik wel heel hard dat ik die dingen vaker zou moeten doen. Maar nu moet ik de tijd er nog voor vinden!

Wat zijn dingen die jij wel eens wat vaker zou willen doen?

Misschien vind je dit ook leuk

5 comments

Jessica 1 maart 2016 - 20:58

Foto’s inplakken heel herkenbaar… En ja de sims… I’m also guilty! Heerlijk zeker op een dag als vandaag, regenachtig, heerlijk om te simsen!

Reply
Cindy 29 februari 2016 - 19:38

Een boek lezen inderdaad. Ik ben nu een paar dagen bezig in een boek, ik heb zwangerschapsverlof, maar eigenlijk nog druk met andere dingen die ik nog per se wil doen voor mijn bevalling. Terwijl een boek lezen zo relaxt is. Verder zou ik vaker attenter mogen zijn, een berichtje sturen naar een vriendin ofzo.

Reply
Mathiske's mama blog 29 februari 2016 - 09:04

Oh! De sims spelen! Ik zou Ok wel wat vaker weer een boek willen lezen. En verder lekker een stuk wandelen met de hond, maar dat is afhankelijk van het weer

Reply
Sopdet 29 februari 2016 - 06:37

Dagdromen staat hier op die lijst. Vroeger kon ik dagen laten voorbij glijden zonder het te beseffen. Ik kon uren voor me uitstaren en in een droomwereld vertoeven waarvan het beeld scherper was ingesteld dan de schermen waar we tegenwoordig naar staren.

Reply
Cassandra 28 februari 2016 - 23:11

Ahhhh Simssss, dat was altijd zooooo leuk!! Of roller coaster tycoon en dan die poppetjes in het water dumpen hahaha!

Lezen mag ik ook wel weer oppakken, zou alleen niet weten wanneer! En met vriendinnen daten.. Na vandaag (dagje huishoudbeurs/negenmaandenbeurs) besefte ik hoe erg ik de meiden eigenlijk had gemist.. Maar ja dat is dan weer lastig met zo’n 2 uur trein afstand tussen elkaar.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.