Dingen die alle net mama’s wel herkennen!

by Tamara

We zijn maar een gek stel bij elkaar, wij moeders. Allemaal zo verschillend en toch zijn er bepaalde situaties die alle moeders wel herkennen! Vooral in het eerste jaar van je baby gaat er een wereld voor je open, vol met veranderingen, opmerkingen en dingen die je eerst nooit had verwacht!

Gehuil onder de douche.

Je staat na een lange dag uitgeblust onder de douche, je wrijft shampoo in je haar, wast je lichaam en net als je met zeep je gezicht wast, hoor je gehuil. Snel draai je de kraan dicht en snel je je naar de kamer van je kind. Je ogen prikken en je druipt helemaal. Als je in het bedje kijkt, zie je dat je kind gewoon slaapt. Dus je stapt weer onder de douche, draait de kraan weer open en spoelt je gezicht af, net als je je been wil scheren hoor je weer gehuil. Douche uit, weer kijken. Nee hoor, slapende kinderen. Zucht.

Niet passende broeken.

Het begint net na de bevalling, je buik is weg en als je je buik intrekt en een beetje scheel kijkt, lijk je zowat slank! twijfelend pas je die ene jeans uit de kast die je in je zwangerschap alvast al 1 maat groter had gekocht, want dan moest je hem vast wel passen. Je houd hem voor je en besluit hem aan te doen, je bent wel weer eens toe aan een gewone broek na maanden stomme positiekleding gedragen te hebben. Moedig wurm je je voeten door je pijpen en trekt de broek omhoog. Tja, ain’t gonna happen, die broek die ik kocht kwam ongeveer tot mijn knieen en daarna kostte het me ook behoorlijk wat moeite om hem weer uit te krijgen. Ik geloof dat die broek 5 maanden na de bevalling nog ergens in de hoek waar ik hem insmeet rondzwerft.

Alle verboden dingen bunkeren!

Wat heb je uitgekeken naar die biefstukken, broodjes filet en als die andere dingen die je niet mocht. Meteen in je kraamweek zijn de broodjes filet niet aan te slepen en ook die stukjes rood vlees zijn niet veilig voor je. Schransen, schransen, schransen ( zo gaat die broek noooooit meer dicht) totdat je er genoeg van hebt en het ditmaal zonder moeite gewoon nooit meer eet.

Huilen om alles.

Het eerste lachje, de vele huiltjes, een schattig pakje of een lieve opmerking? Ik huilde ( okok, huil) om alles wat maar lief, leuk, schattig of moi was en werd intens verdrietig van alle minder leuke dingen, soms wel tot hysterisch janken aan toen. Hormonen much?

De pil/plug/onthouding?

In de kraamweek vroeg de verloskundige of ik al aan anticonceptie had gedacht. Uhhh, nou sex was wel het laatste waar ik aan dacht hoor na de bevalling. geheelonthouding leek me voorlopig nog het beste plan! Geen gedoe aan mijn foef!

Die huuuuuuuuge kraamverbanden!

Tijdens het uitpakken van mijn kraampakket dacht ik bij de eerste keer nog: ah kijk! dat zijn vast de kraammatrassen. Maar nee dus, het waren kraamverbanden. Ik kon me werkelijk niet voorstellen dat dat nou lekker zou zitten in je spijkerbroek, zo’n enorme flap. Gelukkig kwam ik er na mijn bevalling al snel achter dat je dan echt even geen zin hebt in spijkerbroeken en dat die ‘kraammatrassen’ heerlijk zacht zitten voor je gehavende onderkantje.

image

Wat een mooi ventje!

Ja ok, ik kreeg een meisje na 2 jongens en hoe erg ik ook riep dat ik haar geen roze met roze en roze zou aantrekken, ligt ze er nu nog regelmatig bij als een zuurstok. Toch vinden mensen het om de een of andere manier altijd nodig om te vragen of het nou een jongen of meisje is. Zucht.

 

Overal vlekken.

De laatste keer dat ik helemaal school en zonder vlekken het huis verliet was, uhhhhh, nooit? Alledrie mijn kinderen hebben een radar voor schone shirts en vegen met liefde hun neus aan me af of kotsen me onder! Heerlijk!

Goede adviezen.

Neem wel je rust he? hoorde ik heel vaak toen ik net moeder was, ook het ‘slapen als de baby slaapt’ kwam heen vaak voorbij. Nou ik zal  je zeggen, degene die dat ooit bedacht heeft, dat je kunt slapen als je baby slaapt heeft haar verstand niet, ( of een huishoudster die gaat poetsen als zij slaapt,)

Herken jij deze dingen? En heb jij ook wel eens zoiets mee gemaakt als net mama ?

Misschien vind je dit ook leuk

19 comments

Daniëlle 19 november 2015 - 19:45

Veel dingen zijn héél herkenbaar! Dat over ‘gehuil onder de douche’ ; ik dacht dat ik de enige was. Zóó herkenbaar. Verder natuurlijk ook de laatste drie die je opschrijft. Fijn om te lezen ?

Reply
Magalie 19 november 2015 - 19:00

Super om te lezen, heel herkenbaar en realistisch! Wat lijkt het alweer lang geleden als ik erop terug kijk. Vooral de goedbedoelde adviezen over bevallingen… Poeh. Er is er geen een hetzelfde(gelukkig)!

Reply
Leonie 19 november 2015 - 13:25

Jeetje, dat mensen niet zien dat Lauren een meidje is.. wat een vreemd iets. Alsof mensen het erom doen!
Leuk artikel om te lezen!!

Reply
Hanna @ eenbezigbijtje.nl 19 november 2015 - 10:16

Lauren lijkt me toch echt een meisje, leuke foto van haar!

Reply
Sharon 19 november 2015 - 10:11

Haha heel herkenbaar! Vooral dat slapen als de baby slaapt! Ideaal moment om orde te scheppen in huis, en een kop koffie te doen. Wij hebben ook een roze maxi cosi hoes, een roze voetenzak en dan nog een meisje met een jurkje aan erin ( ja ook wij hebben tegen verwachting in een zuurstokje) en nog steeds vragen mensen: is het een jongen of een meisje ? Ach ik ga er maar vanuit dat die mensen kleurenblind zijn;)

Reply
lin mommysworld 19 november 2015 - 10:01

Zo herkenbaar! En die foto van jullie samen is zooo lief!

Reply
Bien 19 november 2015 - 09:26

Haha heel herkenbaar! Vooral die laatste! Slapen als het kind slaapt? Uitgelezen kans de boel in huis weer eens op orde te krijgen of in alle rust een kopje koffie drinken op de bank

Reply
Simone 19 november 2015 - 08:26

Oh dat huilen onder de douche, heel herkenbaar. Ik dacht al dat ik gek werd :p

Reply
Channah 19 november 2015 - 08:08

Stuk voor stuk herkenbaar, maar het douchen spant toch wel de kroon. Waarom hoor ik ALTIJD mijn kind huilen als ik onder de douche sta, terwijl het niet zo is?

Reply
Linda 19 november 2015 - 07:54

haha, ik herken ze nog wel al was ik er veel van deze alweer vergeten! Leuke trip down memory lane 😉

Reply
Bregje 19 november 2015 - 07:48

Hahaha heel herkenbaar!! Ik krijg zelfs nu nog weleens de vraag of mijn -overduidelijk- zoon een meisje is. En dat is niet als hij een staartje op zijn hoofd heeft 😉

Reply
Nicole @ Everyday-Life.nl 19 november 2015 - 07:41

Ohhhh jaaa zo herkenbaar! Ze noemen Spencer ook vaak een meisje, terwijl het toch echt een stoere boef is

Reply
Lieke 19 november 2015 - 07:39

Bij Mason heb ik 2 keer de vraag gehoord of het een meisje is.. Haha lijkt mij vrij duidelijk maar goed.

En idd die verbanden, verschrikkelijk!

Reply
Wilmaaa 19 november 2015 - 07:38

Wat klein wat ze nog op die foto! Heel lief! Ik kan vooral dat gehuil in je hoofd terwijl ze niet huilt, erg hè! Kijk ik een filmpje, zet ik hem steeds stil, huilt ze? Ik ben met een borstvoedingspil begonnen een paar weken na de bevalling.

Reply
saskia 19 november 2015 - 07:26

Wat een onwijs lieve en leuke foto van Lauren. En wat idioot zeg dat ze dan nog vragen of het een meisje is haha. Sophia had eens een roze knipje in en toen vroeg ook iemand wat het was; nouja zeg haha.

Reply
Jeanine 19 november 2015 - 07:19

Hahaha huge kraamverbanden … dramatisch!!

Reply
Charlotte 19 november 2015 - 06:56

Oooo ja dat huilen onder de douche! In het begin ging ik pas om 10 uur ofzo douchen als ze sliep haha. En vragen wat het is begreep ik inderdaad ook niet altijd. Uhm… Ze heeft een staartje, wat denkt u zelf…?

Reply
Josan 19 november 2015 - 06:34

Hahaha ik ben dus niet de enige bij wie ze vragen wat ‘het’ is. Ik dacht dat het kwam omdat ik haar meestal uniseks kleed, maar zelfs zuurstok roze is geen garantie.

Reply
Channa 19 november 2015 - 06:16

Pfff vooral dat is het een jongen? Zo irritant! De maxi was echt knal roze maar het hielp niks. Het overige is ook allemaal herkenbaar, haha de eerste keer dat de verloskundige over anticonceptie begon zei ik ook echt, huh wat? Ik moet er (seks dus) niet aan denken, haha.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.