Die verrekte sprongetjes.

by Tamara

Zeg ik vorige week nog dat Lauren zo lief en makkelijk is, dat ze altijd lekker doorslaapt en dat ik dat echt een verademing vond na een huilbaby? Deze week is het draaaama. Huilen, huilen, huilen, vooral lekker niet slapen de hele dag, 100 x willen drinken en snachts om het uut wakker worden. Je raad het al..Ik ben kapot. Daar komt nog bij dat ik een behoooooorlijke verkoudheid opgelopen heb door dit fijne weer en dus eigenlijk standaard een beetje als een half dode zombie rondloop.

In 1 van mijn nachtelijke voedingssessies, besloot ik in een moment van redelijke helderheid maar eens te gaan googlen op : Baby 4 maanden slaapt slecht en je raad het al, een heleboel over die verrekte sprongetjes.

Toen ik tijdens de zwangerschap van Maxim eens in een oei ik groei boek zat te neuzen, vond ik het allemaal dikke onzin. Natuurlijk had ik wel eens van ‘het is een fase’ gehoord, maar ik kon me er niks bij voorstellen dat dat nou echt zou kunnen kloppen. Totdat ik bevallen was en Maxim tijdens bepaalde periodes helemaal niet zichzelf was en deze periodes toch wel heel erg overeen kwamen met de sprongetjes in dat boek.

Ook bij de volgende twee kindjes zag ik duidelijk dat patroon. Hangerig, huilen, slecht slapen, ontwikkeling staat even stil en zodra het sprongetje voorbij was had ik mijn kind weer terug! Een kind dat ineens een heeeeeleboel nieuwe dingen kan.

Zo zie ik nu ook bij Lauren dat haar ontwikkeling even een beetje terug gelopen is. Het rollen gaat even wat minder soepel en ook het zelf in slaap vallen lukt niet echt. Ik merk wel dat ze heel erg druk bezig is met haar handjes en voetjes, Ze grijpt naar alles, probeert alles (incl haar tenen) in haar mod te stoppen en is steeds druk aan het trappelen als ze blij is.

Ook schijnt het dat je bij 4 maanden een borstvoedingsdip kunt hebben, wat ik stiekem ook wel wat herken. Vorige week kwam ze ineens heeeeel vaak en voelde het tussendoor echt alsof het even op was. ‘Gelukkig’ heb ik deze week weer lekpret alom en is het weer behoorlijk opgekrikt!

Het is gewoon een vervelend iets die sprongetjes, om eerlijk te zijn hoop ik ook niet dat deze nog heeeeel erg veel langer duurt want ik ben echt KAPOT! Haha. Walluh tot mijn knieën hier!

Is het voor jullie herkenbaar de sprongetjes? En wat deed jij om ze zo soepel mogelijk te laten verlopen?

Misschien vind je dit ook leuk

18 comments

Daniëlle 16 oktober 2015 - 19:41

Oooh sterkte Tamara! Die sprongetjes zijn inderdaad vre-se-lijk…voor de mama 😉

Reply
Lonneke 16 oktober 2015 - 07:24

Onze kindjes lopen ongeveer gelijk. Onze James scheelt geloof ik een weekje met Lauren dus ik herken veel in wat je schrijft. Afgelopen twee weken was James ook ieder uur wakker ‘s nachts. Gelukkig slaapt hij nu weer door dus het komt goed 😉

Reply
Nicole @ Everyday-Life.nl 15 oktober 2015 - 18:58

Ik heb hier weinig tot niets gemerkt van de sprongetjes. Heb wel de app van Oei ik Groei, maar komt niet overeen met Spencers gedrag gelukkig.

Reply
Cassandra 15 oktober 2015 - 14:12

Ik haaaaaaaaat sprongetjes. Serieus! De 1 na de ander en af en toe word ik er moedeloos van.. As we Speak heb ik ook het idee dat Leia in een sprong zit. Ze is echt niet te genieten, super chaggie!! Vreeeeeeselijk. Hoe we erdoor komen? Tsja in je hoofd 100x zeggen dat het een fase is??

Reply
Jeanine 15 oktober 2015 - 11:24

Dan was het bij ons een en al sprongetjes haha. Mijn jongste zoontje huilde vrij veel, sliep vrij weinig en dronk liters melk.

Reply
Nicole 15 oktober 2015 - 10:48

Ik heb die sprongetjes nooit zo duidelijk gezien.. Behalve de laatste sprong!

Reply
Eline 15 oktober 2015 - 10:38

Ik heb de Oei ik Groei App en volgens deze app zit Jennifer nu ook in haar sprongetje. Let wel; deze sprong begint tussen de 14,5 en 19,5 week 😉 Beetje ruim genomen dus we hebben er nog geen last van, maar wat niet is kan nog komen.
Van de vorige sprong hebben we niets gemerkt, maar die twee ervoor wel! Heel hangerig en huilerig was ze toen, supersneu!

Reply
Malou 15 oktober 2015 - 10:19

Rond de 4 maand had ik ook een borstvoedingsdip, toen kwam ze ook opeens ‘s nachts weer. En Nomi zit op dit moment ook in een sprongetje, ik hoop dat het snel voorbij is..

Reply
SoMama 15 oktober 2015 - 09:58

Ooooh zo herkenbaar de slapeloze nachten (hier alleen niet door sprongetjes). Hier zijn het bij Fenna haar tanden of de verkoudheid denk ik. En Jamie doet aan natte broeken en nachtmerries. Ik wil ook weer slapen!! Hopelijk voor ons beide snel weer onze nachtrust terug 😉

Reply
Lifesabout 15 oktober 2015 - 09:57

Haha lekpret! Sprongetjes zijn even vervelend ja en vereisen even wat meer liefde, energie en knuffels. Bizar vind ik het altijd, dat ze daarna ineens veel meer weer kunnen. Bijzonder fenomeen!

Reply
Marjon 15 oktober 2015 - 09:24

Wat een leuke blog! Goed geschreven! 🙂

Liefs xx

Reply
Saskia 15 oktober 2015 - 08:51

Grappig Sophia slaapt deze week ook bar slecht maar heb het niet gekoppeld aan een sprongetje. Wij zijn hier ook allemaal snotverkouden bah 🙁

Reply
Simone 15 oktober 2015 - 08:50

Hier komen de huilweken ook ongeveer overeen met de tijdstippen van sprongetjes. Ik geloofde het eerst ook niet zo. Maar het is net of baby’s al kunnen klokkijken.

Reply
Martina 15 oktober 2015 - 08:47

Zo’n waardeloze periode is hier ook achter de rug. De aanloop ernaartoe was hier ook een grote feest. Ik was ook sceptisch maar als ik het boek nalees klopt het wel. Balen!!! Ik was trouwens ook bang voor de voedingsdip, heel hard duimen dat ik 6 maanden vol kan houden!

Reply
Anne 15 oktober 2015 - 08:45

Hier de bv dip met 3 maanden gehad. Hoop dat hij me nu bespaart blijft.
Overigens is het geen bv dip, maar een groeispurt bij de kleintjes hihi.

Hier hadden de jongens nooit zo n last van de sprongetjes. Althans niet in de nacht hihi.
Hopelijk gaat Mika er ook fluitend doorheen

Reply
Madelon 15 oktober 2015 - 07:47

De viermaandensprong vond ik echt verschrikkelijk. Just go with the flow en bijslapen wanneer het mogelijk was overdag met wat dutjes deed ik.

Reply
Geertje - Stay At Home Mama 15 oktober 2015 - 07:18

Oooh die sprongetjes!! Was altijd heel blij doen ze de leeftijd bereikten dat ze ze niet meer hadden/lieten merken…
En die foto van Lauren… wat n poppetje is het toch!

Reply
Josan 15 oktober 2015 - 06:42

De borstvoedingsdip herken ik heel duidelijk. En ook dat shit slaapritme veranderd. Van 1X naar 3 keer ‘s nachts wakker worden. Net zoals jij ben ik al weken verkouwuh hoest ik de longen uit mijn lijf. Vooral in de nacht. Super irritant want slaapt ze, blaf ik haar weer wakker….

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.