Die verrekte Max en Ruby.

by Tamara

Ik schreef een hele tijd geleden eens een blogje over mijn niet zo heel erge voorliefde voor Dora. Want als er 1 kindertvprogramma is dat ik verschrikkelijk vind, dan is het Dora wel. Maar er is nog een tv programma waarvoor ik niet echt bepaald thuisblijf en dat is Max & Ruby. Waar Dora nog enigszins leerzaam is door de tweetalige teksten en de vele opdrachtjes die erin zitten, is Max en Ruby gewoon echt helemaal nergens goed voor, ja misschien met kerst, dat je ze kunt serveren op een zilveren schaal met wat vulling ofzo, maar ik heb zelden een programma gezien dat zulke vreselijk irritante karakters heeft als Max en Ruby.

Wat nou Leerzaam?

Het begint al met het voorstukje, herin vertellen ze voordat het programma begint waarom het programma nuttig is voor je kind: ‘Door het programma Max en Ruby te kijken, leert je kind omgaan met kleine broertjes.’ Uhhhhm nou hallo? Heeft diegene die dat zegt dat hele programma niet gezien ofzo? Dat Ruby ding behandeld haar broertje alsof het een aankleedpop/baby is. Ik weet dat grote zussen een beetje bemoederend kunnen zijn, maar echt, die Ruby slaat alles! En dat vreeeeeeeeselijke toontje waarop ze praat! Verschrikkelijk. Als ik vroeger zo bemoederend over mijn broertje deed mocht ik de middag op mijn kamer doorbrengen, maar door Ruby lijkt het nu net of het normaal is om zo te doen.

De ouders van Max en Ruby.

Ik heb toen ik net begon met bloggen eens een blogje geschreven over mijn minst favoriete kinderprogramma’s en Max en Ruby stond heel, heel hoog op dat lijstje. Wat wel heel erg grappig is, is dat er sinds ik dat blogje geschreven heb, heel veel mensen op mijn site terecht komen door de vraag: ‘Waar zijn de ouders van Max en Ruby? Nou weetje? Ik heb geen flauw idee! Misschien ergens in een strik beland? Ambieerden ze een carierre als Roadkill? Who Know! Ik weet alleen dat Die vreselijk irritante betweter Ruby en haar slome broertje Max heel vaak alleen thuis zijn en dat die Ruby een ongezonde obsessie met haar oma heeft. Ook hebben ze nog een of andere vage oom en tante, die behoorlijk sadistisch zijn, aangezien ze bijtende kreeften opsturen! Van je familie moet je het maar hebben zou je denken.. He die kreeft he? Zou die misschien de ouders opgegeten hebben? Dat zou een leuke plottwist zijn!

Ruimte Konijn.

Maar wat ik toch wel echt het aller aller vervelendste vind aan dat hele rotprogramma? Dat is toch wel dat die Max 10.000 keer alles herhaald en dat mijn kinderen dat dus overnemen. Zo was Floris laatst een hele dag aan het mekkeren dat hij zo graag een ruimtekonijn wilde zijn en wil Maxim continue wormentaart maken. Niet echt een succes dus! Goede dingen mogen ze wel overnemen, maar om de eén of andere reden vertikken ze dat en nemen ze alleen de slechte dingen over.

Ach..  Aan de andere kant…. Ik moet ook niet zo zeuren! Mijn kinderen vinden het een leuk programma en die paar keer per dag dat ze even rustig voor de tv zitten mogen ze best wel even wat kijken dat ik niet echt leuk vind!

Ken jij dit programma? En wat vindt jij ervan? Wat vindt jij nou een echt irritant programma voor kinderen?

Pssst volgende keer Macha en de beer? Of heb jij nog andere suggesties?

Misschien vind je dit ook leuk

17 comments

Mathiske's mama blog 31 maart 2016 - 09:09

Ik ken Max en ruby niet, maar ik denk dat we dat zo gaan houden ?

Reply
Tessa 28 maart 2016 - 21:59

Hahaha, ik ken ze (gelukkig, blijkbaar) nog niet. En op dit moment kan ik zelf nog lekker bepalen wat zoon kijkt, dus dat scheelt! Niks geen Bumba of Zandkasteel, Nijntje it is!

Reply
Danielle 28 maart 2016 - 21:50

Oh jee masha en de beer!
Ben benieuwd naar je blog daarover, want pff mijn dochter vindt het fantastisch maar loopt nu wel continue met haar tong uit haar mond en bleh te roepen.
Thanks Masha!?

Ja en max en Ruby, heb me werkelijk waar ook altijd afgevraagd waar de ouders van die irritante konijntjes zijn haha

Reply
Frank 28 maart 2016 - 21:11

Zo te horen ben ik blij dat ik Max en Ruby niet ken. Ik weet eigenlijk niet wat er voor de kleinste wel interessant is. Heb je voor mij een tip wat ik wel op kan zetten?

Reply
Ramona (Mama, kijk!) 28 maart 2016 - 20:22

Haha, Macha en de Beer zijn ze hier helemaal weg van. Die stem! En dat gedrag. Ach ik vind de humor in de filmpjes wel weer leuk als je echt even gaat kijken. Om op de achtergrond aan te hebben niet…

Reply
Simone 28 maart 2016 - 16:01

Haha ik ken het niet, maar je frustratie zit hoog geloof ik 😉 ik ga het maar niet opzoeken dit programma.

Reply
Angela - Mama met passie 28 maart 2016 - 14:34

Haha ik ken het nog niet en eerlijk gezegd zit ik ook niet op dit programma te wachten als ik het zo lees 😉 Te grappig dat mensen op je blog komen via die vraag hihi.

Reply
Lilian 28 maart 2016 - 13:57

Haha, Ik ken het zelf niet maar bij tekenfilms moet je denk niet teveel nadenken!

Reply
Jodi - liefthuis 28 maart 2016 - 11:24

Heel eerlijk, ik heb er nog nooit van gehoord. Maar ik ga ze ook niet opzoeken. Belachelijk dat ze van te voren vertellen wat er leerzaam aan is en dan vooral WAT….
Wel grappig dat zoveel mensen op je blog komen via die vraag in Google, het houdt mensen bezig

Reply
Anoniem 28 maart 2016 - 10:43

Hahaha ik ken deze niet maar Masha en de Beer wel. Ik zat vol verbazing te kijken naar hoe die arme beer te lijden heeft onder Masha… Ik wil niet dat mijn dochter zo gaat doen ?

Reply
Michelle 28 maart 2016 - 10:23

Haha ik moet hardop lachen om dit artikeltje. Ik ken het hele programma (nog) niet, maar je hebt het wel hilarisch beschreven.

Reply
Elisabeth 28 maart 2016 - 10:23

Haha hen kende ik niet. Masha en de beer wel. Maar die vind ik dan wel weer grappig! Er zijn er wel die ik niks vind maar die block ik gewoon weg in mijn hoofd. Nu lukt dat nog. Ben benieuwed hoe lang. 😉

Reply
Saskia 28 maart 2016 - 09:37

Haha max en ruby staat hier soms ook aan maar ik vind dora toch echt wel veel en veel erger 🙂

Reply
Charlotte 28 maart 2016 - 08:55

Haha ik ken ze niet. Mascha en de beer zijn ook irritant maar stiekem ook wel weer leuk… 🙂

Reply
Nicole 28 maart 2016 - 08:42

Nooit van gehoord gelukkig!

Reply
Channa 28 maart 2016 - 08:12

Het ergste is nog het intromuziekje dat ? je hoofd blijft hangen…. zucht 😉

Reply
Josan 28 maart 2016 - 07:58

Ik ken het (nog) niet en hoop dat dit zo blijft. Ik heb echt een rothekel aan van die kinderprogramma’s die semi leerzaam moeten zijn. Dat trek ik heel slecht.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.