Mijn kind is fan van Diana en Roma.

by Tamara

Een tijd lang heb ik het getolereerd, tenminste, ik deed een poging daartoe. Maar inmiddels kan ik het niet meer aan. Ik neem aan dat bijna iedere ouder het fenomeen Diana en Roma wel kent. Een meisje met een hele speelgoedwinkel, ehh, groothandel aan speelgoed, enorm lang rapunzelhaar en ouders die werkelijk de hele dag met haar aan het spelen zijn. Oké, misschien ook wel omdat het inmiddels hun werk is, maar toch. Het meisje wordt vergezeld door een grote broer Roma en volgens mij inmiddels ook een baby broertje Oliver, die ook mee mogen spelen in de video’s. Nu zul je wel denken, ga je een hele blog wijden aan een meisje van zes joh Tam? Nou ehh ja, want inmiddels voelt ze hier bijna als familie, aangezien we haar bijna dagelijks voorbij zien komen.

Ik wil Nana kijken.

Ik weet niet meer precies wat de eerste keer was dat de kinderen dit keken. Volgens mij was dat toen Floris helemaal fan was van Bumba en hij daar af en toe een filmpje van mocht kijken als hij.. Nouja, als mama even een break nodig had :P. Die filmpjes spelen natuurlijk automatisch verder en zo zijn we denk ik ooit een keer bij dit soort filmpjes uitgekomen. Nu is Floris niet echt fan van Diana, maar Sarah wel!

bron afbeelding

Ze mogen hier niet zo heel vaak youtube kijken, maar Saar is de laatste tijd in de ochtend heel vaak vroeg wakker en dan geef ik haar vaak even mijn telefoon, zodat zij ‘Nana’ kan kijken en ik nog heel even een beetje kan snoozen. (ja luie moeder, oh oh). Maar goed, je merkt dat ze ‘Nana’ dus wel na gaat doen. Voorbeeldje, ik zeg: ‘Zal ik paarse verf voor je mengen?’ Zij: ‘Nee, dat is niet paars, dat is purple! En dat is yellow!’ Ohja en wat denk je als ze ruzie heeft met haar broers? Waar ik hen destijds: ‘Stop hou op ik vind het niet meer leuk’ tot vervelens aan toe hoorde roepen, komt er bij haar steeds *insert wijsvinger die heen en weer gaat* ‘No no no!’ uit. Zucht..

Maar wat zit me nou eigenlijk zo dwars?

Weet je? Ik heb niets tegen het meisje zelf hoor. Het is een ontzettend knap kind en volgens mij hartstikke gelukkig. Maar ik vind het idee dat ouders met filmpjes maken van hun kind zo rond de 50 miljoen per jaar verdienen wel een beetje gek. Ze is volgens mij zes of zeven jaar oud, iedereen weet wie ze is, miljoenen mensen kijken naar haar filmpjes en er zijn talloze mensen die een mening over haar hebben. Soms vraag ik me wel af of ze het zelf allemaal nog wel leuk vindt en of, als ze dat niet meer vindt, haar ouders ook bereid zijn om te stoppen. Want hun hele verdienmodel draait natuurlijk om de ‘preformance’ van hun kind op Youtube en alle sponsordeals die daarbij horen.

En misschien mag ik er niets over zeggen. Ik zit zelf niet op Youtube, maar ik plaats zelf ook foto’s van mijn kinderen openbaar en laat ze soms ook in campagnes meedoen waar we geld mee verdienen. (geen 50 miljoen hoor :P) Dus het is gewoon heel dubbel.

Ik ben wel benieuwd hoe jullie hierover denken. Kijken jullie kinderen veel naar Diana en Roma? En wat vinden jullie ervan dat kinderen zo vaak bekeken worden en dat er zoveel geld mee verdiend wordt?

 

(bron eerste afbeelding)

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

S 26 september 2021 - 10:22

Mijn dochter is écht groot fan van Diana! Alles wat ze doet of krijgt of ziet, oh dat heeft Diana ook!! En ze doet haar inderdaad ook precies na, de engelse woorden, de lachjes, alle trekjes gewoon. Laatst vroeg ze of Diana een keer bij ons komt eten haha. Ik kan er wel om lachen hoor!

Reply
Tineke 13 mei 2021 - 14:29

Hier is mijn dochter ook weg van Diana! Ik laat het maar, waait vast vanzelf weer over. Ze kijken hier trouwens veel Blippi.

Reply
Daphne 13 mei 2021 - 14:26

Ik ben het wel met je eens hoor.

Hier hoor ik ook regelmatig roma en diana voorbij komen.

Het grote nadeel: mijn kinderen denken dat het normaal is en ze willen ook zoveel speelgoed en dat soort uitjes.

Het voordeel: ze leren er ook veel engels van. purple is paars. Laatst at mijn schoonmoeder bij ons en toen zeiden de kinderen Oma we eten Carrots. Oma wat zijn carrots dan wel weer? Kinderen: och oma dat zijn wortels in het engels en die zijn oranje. Carrots are orange. Dan moet ik toch wel heel hard lachen.

Ik heb dat verdienmodel ook een beetje met de Bellinga’s… die wonen nu ook in een mega villa. Nu vloggen zij ook zo gezegd voor de herinnering voor later, maar toch… ik moet er zelf niet aan denken. Daarnaast krijgen de kinderen toch ook een imago.. mijn man vind de kinderen irritant. Mijn moeder zegt oh met die jongen die altijd een koortslip heeft… iedereen heeft uiteindelijk zijn eigen mening en beeld erbij.

Ze moeten het allemaal zelf weten. Ik verdien mijn geld op een andere manier en dat vind ik prima. Hoe zij hun geld verdienen, moeten zij weten… maar ik zou nooit achter zo’n verdienmodel staan.

De invloed die het heeft op mijn kinderen… tja… Mijn dochter (5 jaar)
zei ja mam als jij nu ook vlogs van mij maakt dan gaan wij ook in een huis met zwembad wonen….

Uhm nee dat gaan we niet. En we gaan zeker niet vloggen.

Ik vind Kelly Caresse misschien een beter voorbeeld, die heeft heel lang haar kinderen niet herkenbaar in beeld gebracht. Ze heeft eerst echt helemaal naam voor zichzelf gemaakt en heeft hun oudste dochter geloof ik mee laten beslissen in het herkenbaar in beeld brengen bij de vlogs. Bij haar gaan de vlogs ook niet alleen maar om de kinderen waardoor ik minder het gevoel krijg dat alles maar gevlogt moet worden. En ja ook zei verdienen er goed geld mee denk ik, maar bij hun voelt het gewoon hee anders omdat ze echt op een andere manier vlogt voor ook een andere doelgroep.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.