Deze (normale) babynamen zijn verboden in andere landen!

by Tamara

Natuurlijk, ik hoor ook wel eens namen waarvan ik denk: ‘Jeetje het zou verboden moeten worden om je kind zo te noemen.’ Maar weet je dat een aantal hele gewone, hier best gangbare namen in andere landen verboden zijn? En wat de reden daarvan is? Dat lees je in dit artikel! ( Dus woon je in het buitenland en wil je geboortekaartjes laten drukken ? Kijk dan eerst even tussen deze namen of ze wel mogen haha!)

( Note, de naam van mijn jongste dochter is ook verboden in een aantal landen! Waaarom?)

Deze babynamen zijn verboden in andere landen.

Sarah.

Om maar met de naam van mijn jongste dochter te beginnen, ik vond het best wel een beetje gek dat ik toen ik informatie zocht voor dit artikel, ineens Sarah op de lijst zag staan. Maar ja, Sarah is dus een naam die verboden is in Ijsland en Marokko.

In beide landen maken ze gebruik van een lijst van namen waar je uit mag kiezen als je een baby krijgt. In Ijsland moet je een speciaal verzoek indienen en een bepaald bedrag betalen, als je je kind een bepaalde naam wil geven die niet op de lijst staat. In Marokko mogen alle namen die niet in Marokko passen niet. Sarah met een H is Hebreeuws en mag dus niet, terwijl Sara zonder H de Arabische spelling is en wel gewoon mag.

Harriet.

Oké, geen allerdaagse naam, maar zeker ook geen gekke naam. Toch is hij verboden in Ijsland! De reden dat Ijsland bepaalde namen verbiedt is dat alle letters van een de te geven naam in het Ijslandse alfabet moeten zitten. De letter C zit bijvoorbeeld niet in het alfabet en daarom worden alle namen met die letter afgekeurd.

Nog een reden dat bepaalde namen niet gegeven mogen worden is dat burgers in Ijsland een formulier mogen invullen met daarop namen die ze niet mooi vinden. Als er vaak op een naam gestemd wordt, staat hij al snel op de lijst van verboden namen.

Linda.

Een naam die hier ook heel normaal is, maar in Saudi Arabie mag hij niet gegeven worden omdat hij te westers is.

Charlotte.

Woon je in Portugal en vind je Charlotte een hele mooie naam? Dan heb je pech, want hij staat niet op de lijst met namen die je aan je kind mag geven!

Peter

Ook in Denemarken is er een lijst met namen die geaccepteerd zijn. Peter staat daar niet op, omdat hij niet bij het land en de taal zou passen.

John.

Hoewel het in veel landen een hele gangbare naam is, mag ook deze naam niet in Denemarken.

Dit zijn dan wel echt hele gekke namen.

Dat hierboven zijn allemaal namen die bij ons heel erg normaal zijn en waarvan we ons niet helemaal voor kunnen stellen dat ze in andere landen niet gedoogd worden. Maar hieronder een lijstje van namen die ook verboden zijn in andere landen. Van deze namen snap ik dan weer wel dat ze niet gegeven mogen worden.

 • Nutella
 • Ikea
 • LOL
 • Batman
 • God
 • Satan
 • Anal
 • Spinach
 • Talula does the Hula from Hawaii
 • Robocop
 • BRFXXCCXXMNPCCCCLLLMMNPRXVCLMNCKSSQLBB11116

 • Monkey

Kijk, dat zijn nou wel echt hele gekke namen! Haha!

Wat vind jij hiervan? Zou er in Nederland ook een lijst met namen moeten komen waaruit je kunt kiezen? En hoe uniek is de naam van jouw kind?

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Willeke 31 januari 2019 - 11:04

Mijn jongste heet Lyan, gelukkig ook nog een vrij unieke naam. En begint een vervelende naam te worden ? nu hij bijna naar school gaat en het steeds Liam wordt. ? Hoevaak ik al gezegd heb: lyan met i-grec en ‘n van nico.’ ?

Reply
anouk 31 januari 2019 - 08:43

Onze oudste heet Dyncent. Nooit verder deze naam gezien of gehoord

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.