Deze etenswaren mag je absoluut nooit in de koelkast zetten!

by Tamara

‘Neee! Dat hoort niet in de koelkast!’ zei Richard laatst tegen mij toen ik de eieren in de koelkast wilde zetten. Dus ik ging even Googlen en wat denk je? Een heleboel dingen die ik altijd in de koelkast bewaar, mogen helemaal niet in de koelkast! In dit artikel zet ik ze voor jullie op een rijtje! Ik ben benieuwd of jullie dit ook wel eens in de koelkast hebben staan.

Tomaten.

Jep, schuldig! Ik zet dus altijd de tomaten in de koelkast! En dit mag dus kennelijk niet omdat ze hierdoor zacht worden en hun smaak verliezen.

Ananas.

Ook een ananas verliest zijn smaak als je hem in de koelkast bewaard. Tenzij je hem in stukjes snijdt, dan moet hij wel gekoeld bewaard worden.

Aubergine.

Nog een soort groente dat in de koelkast zijn smaak verliest. Hij wordt zelfs een beetje taai van de kou in de koelkast! Zonde!

Honing.

Honing kan eigenlijk niet bederven, dus het hoeft niet in de koelkast. Beter zet je het op een koele donkere plek neer. Bovendien wordt het een beetje hard als je het in de koelkast zet en dan kun je het bijna niet meer smeren.

Brood.

Behalve brood dat je al hebt gesmeerd en in een afgesloten bakje hebt gedaan, kun je brood beter niet in de koelkast bewaren. Het wordt er namelijk erg droog van.

Courgette.

Oeps! Courgettes liggen bij ons ook altijd in de koelkast! Ik vroeg me al af hoe het kon dat ze zo zacht worden! Haha!

Knoflook.

Ik bewaar losse teentjes wel eens in de koelkast. Maar kennelijk verliezen ze hierdoor hun smaak. Nog iets dat ik niet meer zo snel zal doen dus!

Paprika.

En we sluiten af met eentje die ook bij ons in de koelkast ligt. Sterker nog, we hebben in onze grote koelkast een hele la voor groenten en daar liggen altijd wel een aantal paprika’s in. Niet goed, want ook bij paprika’s gaat de smaak zo verloren!

 

Wist jij dat je deze dingen niet in de koelkast mag bewaren? En weet jij welke dingen nog meer niet mogen?

 

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

Anoniem 1 februari 2019 - 20:01

Ja er dan zit er een speciale houder voor de eieren in de koelkast. En een groente lade waar ik eindenlijk de tomaten ook bij in doe.

Reply
Colleen 1 februari 2019 - 10:00

Ben er pas achter gekomen dat mandarijnen het beste in de koelkast bewaard kunnen worden & ze blijven echt lekkerder nu ik dat doe.

Reply
Esther 1 februari 2019 - 08:35

Jaaa bananen ook niet! Wel eens geprobeerd ? te goor voor woorden!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.