Denken jullie echt dat ik zo ben?

by Tamara

Een hele tijd geleden kreeg ik op instagram een opmerking van een volger die me best wel geraakt heeft. Misschien is het onzin hoor en misschien moet ik me er helemaal niets van aantrekken, maar ik doe het toch, omdat ik het best wel heel erg vervelend vond.  Het was een tijdje ‘hip’ om op instagramstories een vragenboxje te plaatsen met ‘ik denk dat jij…’ erin en dat volgers dan hun aannames over je konden plaatsen. Er kwamen een heleboel leuke reacties op, maar ook een heleboel minder leuke. Nu kon ik me over de meeste wel heen zetten, maar ééntje zat me toch wel heel erg dwars en wat die reactie was? Dat vertel ik in dit artikel.

Denken mensen echt zo over mij?

Ik kreeg dus een reactie met daarin: ‘Ik denk dat jij echt heel erg lui bent en niets doet de hele dag.’

Auw.. Tja, die kwam wel even binnen. Oké, het is niet het einde van de wereld, maar ik vond het toch best wel heel erg vervelend. Denken mensen echt dat ik heel erg lui ben en de hele dag niets doe? Kom ik over als iemand die heel erg lui is? Ik hoop het toch niet..

Kijk, als ik zelf naar mijn dagen kijk, dan vind ik mezelf niet lui. Ik ben iemand die niet zo goed stil kan zitten en niet echt geduldig is, dus ik plan mijn dagen vaak helemaal vol. In de ochtend sta ik vroeg op, zorg dat alle kinderen klaar zijn voor school en als ze dan op school zitten, begint mijn dag. Ik moet elke dag heel erg veel in het huishouden doen en daarnaast nog heel erg veel werk doen. Ik vind zelf dat mijn dagen heel erg druk zijn en er zijn weken dat ik makkelijk de 50 uur werk per week aantik. Vaak plof ik als de kinderen op bed liggen uitgeput op de bank om even een half uurtje bij te komen, voor ik de laptop weer pak om toch nog ‘even een hoofdstuk af te maken, een blog af te maken of mail weg te werken. Of als ik dat klaar heb, dan haal ik de dweil even door het huis heen, of pak ik de tassen vast in voor de volgende dag.

Dus tja.. Ik weet niet.. ben ik dan lui? Misschien in dat ene half uurtje dat ik even op de bank zit? Of is het misschien omdat ik geen baan buiten de deur heb? Ik heb geen idee. Die persoon die het stuurde heeft haar profiel verwijderd, dus ik kon het niet vragen, maar ik weet ook niet of ik het anders had gedaan.

En ja, ik moet me niet zoveel aantrekken van wat andere mensen zeggen en normaal doe ik dat ook niet. Maar ik vond dit wel oprecht een rotopmerking haha.

Heb jij dat ook wel eens gehad? dat een opmerking van een vreemde je zo raakte?

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

5 comments

Janneke 12 december 2019 - 02:53

Ik denk dat dit alleen maar heel sarcastisch bedoeld kan zijn. Want jij lui? hoe dan? Het is zo duidelijk dat je het heel druk zal hebben. 4 kinderen, een huis, een blog en ook nog boeken schrijven. Oja en vergeet je man niet. Ik vind het super knap hoe je het voor elkaar bokst ?

Reply
Nanda 10 december 2019 - 16:39

Als je zoveel boeken weet te schrijven en ook nog een gezin draait ben je zeker niet lui. Ik zou me er als ik jou was niet druk om maken wat een vreemde vindt, als het een bekende is, zou het toch eerder wat kunnen betekenen.

Reply
Silvie 10 december 2019 - 11:42

Lekker laten lullen! Zo werk ik twee dagen in de week buiten de deur en minimaal 24 per week thuis. Dat krijg je als freelance tekstschrijver bent. Toch zijn er hier ook nog genoeg mensen die denken, en zeggen, dat ik ‘maar 16 uur in de week werk’ en dus elke week een lang weekend heb. Thuiswerken is blijkbaar nog steeds een vreemd concept. Het feit dat ik een poetsvrouw heb wordt dan ook vreemd gevonden. Men snapt niet dat ik meestal makkelijk 40 uur per week werk, of meer. En dat ik dus niet elke week bij de Ikea sta en makkelijk even iets voor iemand mee kan nemen….

Reply
Liduina 10 december 2019 - 10:45

Vaak zijn de opmerkingen die het meeste aankomen de gedachtes die je diep van binnen draagt. Zou het kunnen dat juist die opmerking je raakt omdat je zelf misschien het idee hebt dat je ondanks je volgeplande week nog steeds het gevoel hebt te weinig doet?

Van vreemde heb ik gelukkig al een lange tijd geen nare opmerkingen gehad. Wel vroeger toen ik nog puber was… oh en terwijl ik dit op schrijf ook een keertje toen ik onderweg was op de fiets. Maar dan denk ik dat het ook mijn eigen onzekerheid op dat moment is.

Reply
Margot 10 december 2019 - 08:31

Zie het als een compliment, dat diegene het gevoel krijgt dat jij lui bent. Denk dat je dat beter kan horen dan iemand die zegt dat je het allemaal niet aan kan ?

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.