Mijn geheime project, Deel 1.

by Tamara
Het eerste hoofdstuk.

Gisteravond konden jullie al lezen dat ik iets ging doen wat ik heel erg eng vind. Er kwamen allerlei soorten reacties. Sommigen dachten dat ik ging vloggen, anderen dachten dat ik een erotisch verhaal ging schrijven. Nou een verhaal wordt het wel. Haha. Een aantal jaren terug heb ik eens een heel boek geschreven. Maanden heb ik eraan gewerkt en toen ik hem klaar had, heb ik hem gewist, want ik vond hem niet leuk genoeg en dacht dat toch niemand het zou willen lezen. Maar nu ik al anderhalf jaar aan het bloggen ben er dus kennelijk mensen zijn die mijn verhaaltjes leuk vinden, ben ik begonnen met het opnieuw schrijven van het verhaal. Maar dan een wat verbeterde versie! Ik heb besloten om elke week een klein stukje op mijn site te plaatsen, zodat ik meteen jullie eerlijke mening kan lezen! Vandaag het eerste hoofdstuk van het verhaal! Enjoy!

In Tweestrijd.

Het eerste hoofdstuk.

BAM! Met een grote zwaai gooide Marit haar hakken in een hoek en plofte ze huilend op bed. Het had een perfecte avond moeten worden. Maanden planning waren er aan vooraf gegaan en nu was het allemaal voor niks geweest! Hoe kon dat nou? Hoe kon hij haar dit nou aan doen? En met haar??? Serieus? Die sloerie van kantoor? Zuchtend stond ze op en liep ze naar de keuken, waar ze een glas wijn in schonk, dat ze in 1 keer achterover sloeg. Meteen schonk ze nog een glas in en terwijl ze haar telefoon van tafel pakte, zag ze dat ze een gemiste oproep van haar beste vriend Frank had. Oh god ja! Ze had hem zullen bellen zodra het feest afgelopen was. Ze veegde haar tranen van haar wangen, zuchtte eens diep en tikte zijn nummer in. Hij moest eens weten.

Urenlang praatte ze met hem. Over haar ‘nu ex’ Robert, over de surprise party die ze al maanden voor hem aan het plannen was geweest, over al het spaargeld dat ze in zijn feest gestoken had en over het feit dat hij, op het grote SURPRISE moment , half ontkleed en zoenend met zijn secretaresse binnen kwam lopen. In het bijzijn van al hun vrienden had hij met die vreselijk arrogante kop van hem gezegd dat hij ‘het’ niet meer voelde en dat hij nu verder ging met Jolanda. Geen excuses en niks. Terwijl ze vechtend tegen haar tranen het appartement uit liep, hoorde ze hem nog een fles champagne ontkurken en proostten op zijn nieuwe geluk. Weg relatie van 2 jaar, weg spaargeld, weg toekomstplannen.

2014 had toch hun jaar moeten worden? Ze zouden eindelijk samen gaan wonen. Hij zou haar eindelijk ten huwelijk gaan vragen, ( ze had de ring al in zijn sokkenla zien liggen) en dan zouden ze dan eindelijk een baby krijgen.

Het domste was nog dat ze het hele stuk naar huis had moeten lopen op haar enorme hakken, omdat ze op de heenweg de taxi had genomen. Ze was er dan ook niet vanuit gegaan dat ze weer naar huis zou moeten na het feest. Met een ruk maakte ze haar nieuwe beha los die ze speciaal voor deze avond gekocht had en gooide hem in de hoek bovenop haar pumps. Nog even nasnikkend kroop ze in bed en viel ze in slaap.

 

 

TRRRRRRR TRRRRRRR TRRRRRRRR. Marit opende haar ogen en knippende een paar keer tegen het felle zonlicht. Haar ogen deden zeer en haar keel brandde. Ineens herinnerde ze zich wat er de voorgaande avond was gebeurd en weer rolde er een traan over haar wang, die ze met een boos gebaar wegveegde. TRRRR TRRRRR TRRR. Ze pakte haar telefoon van haar nachtkastje en zag de naam van haar moeder op het scherm. Allemachtig, mevrouw de krant had het ‘goede nieuws’ dus ook alweer gehoord. Haar moeder belde nooit zomaar eens om even leuk te kletsten of om te informeren hoe het met haar ging. Meestal belde ze zelfs niet eens met verjaardagen. Nee, haar moeder was zo’n iemand die alleeeeen maar belde als ze in de shit zat en ze het even in kon wrijven. Met een geërgerde zucht nam ze de telefoon op en begroette ze haar moeder.

‘He lieverd, ik belde Robert net, wat vervelend meisje dat jullie uit elkaar zijn, misschien was jij toch niet de juiste vrouw voor hem!’ Natuurlijk, ze kon het niet laten om het voor hem op te nemen. Ze had altijd al het idee gehad dat ze hem leuker vond dan haar en het werd zo dus weer flink bevestigd!

‘Nee, hij valt kennelijk op blond’ zei ze ietwat sarcastisch. ‘ Nou Maartje, hoor ik daar nou een geërgerde toon? Ik heb al even op facebook zitten neuzen en ik moet zeggen dat het een knappe dame is hoor! Weet je dat ze in haar vrije tijd spinningles geeft? Dat kun je wel zien aan haar figuur zeg! Zeg, ga jij nog naar de sportschool?’ Wat? stonden er ook al foto’s van hun op facebook? Met een smoes kapte ze snel het gesprek met haar moeder af en klapte ze haar laptop open. Meteen bij de eerste foto in haar tijdlijn was het al raak. Daar stonden Barbie en Ken hoor. Zij met haar felle blauwe ogen, lange blonde haar en haar zongebruinde huid. Hij met zijn scheve jongensachtige grijns waar ze 2 jaar terug stapelverliefd op was geworden, zijn donkerblonde haar dat licht krulde en die felgroene ogen. Het was een perfect stel, net alsof ze al jaren bij elkaar waren. Haar perfecte figuur in een loeistrak iniminie jurkje, terwijl ze een hand op zijn borst hield. Wacht… Zag ze daar nou iets glinsteren om haar vinger? Was dat.. Neee toch?  Snel zoomde ze wat in en ja hoor! Het was dé ring.

De ring die in de sokkenla had gelegen, waar ze in aan het zoeken was toen ze een shirt zocht om in te slapen. De ring die ze met moeite om haar vinger had gekregen ( en met nog meer moeite er weer af).Ze had bewonderen naar haar vinger gekeken, terwijl ze met haar allerbeste acteertalent verbaasd probeerde te kijken. Een simpele witgouden ring met een flinke diamant. De ring waar ze zo bewonderend naar had gekeken en waarvan ze had gedacht dat hij voor haar bestemd was, glinsterde nu op haar scherm, aan de vinger van sloerie Jolanda. Onder de foto reageerden zijn collega’s en vrienden met felicitaties. Niemand die het ook maar een beetje raar scheen te vinden dat hij gister nog gewoon een relatie met haar had.  Met een steek van jaloezie gooide ze het scherm van de laptop dicht en liep ze naar de badkamer. Terwijl ze de douche aanzette bekeek ze haar gezicht in de spiegel.  Ze had dikke rode ogen van het huilen en over haar beide wangen liep een spoor van uitgelopen mascara richting haar hals. Haar donkerbruine haar zat in de war en haar lippen waren uitgedroogd en kapot. ‘Jeetje Maar, wat zie je eruit!’ zei ze tegen zichzelf. Onder de douche zakte ze op de grond en liet ze de tranen weer lopen.

Volgende week lees je hoofdstuk twee van dit verhaal. Hierin lees je hoe Marit omgaat met het verraad van Robert, hoe ze een hele domme fout maakte en hoe er ineens iemand aan haar deur staat die ze niet had verwacht. 

 

Afbeelding shutterstock

 

Misschien vind je dit ook leuk

37 comments

Maaike 13 november 2016 - 14:35

Hmm, ik kwam even terug om te kijken of er nieuwe reacties waren/te zien of er was gereageerd op mijn reactie en ik zie dat hij weg is. Vreemd, ik hoop dat je de reactie niet als beledigend of naar hebt ervaren, het was puur als opbouwende kritiek bedoeld.

Reply
Jacky 13 november 2016 - 15:24

Opbouwende kritiek mag niet, dat is “afzeiken”. Want we brachten het als een feit, terwijl het een mening is. En als we naar de andere meningen kijken, is onze mening niet de juiste.

Tja.

Reply
Tamara 13 november 2016 - 16:05

En jacky, dit vind ik weer een flauwe opmerking. Want zowel op facebook als onder deze blog en prive heb ik berichtjes gehad met wat beter kan en dat waardeer ik ook gewoon. En dat heb ik overal laten staan. Het ging mij om de toon in je bericht en ik vond dat je behoorlijk uit de hoogte deed. Maar ik vind mijn site geen plek voor discussies, dus ik laat het hierbij. Fijne dag.

Reply
Tamara 13 november 2016 - 16:02

He Maaike, ik heb jouw reactie niet opgevat als beledigend. Die bevatte juist wel opbouwende kritiek. Ik weet dat de zinsopbouw hier en daar beter kan, daarom heb ik iemand die de rest nu voor mij aan het redigeren is. Ik vond jouw reactie ook netjes gebracht, de andere niet. Maar die van jou zat eraan vast en daardoor is hij ook verwijderd.

Reply
Maaike 13 november 2016 - 16:12

(Nu plaats ik net dus een comment op de verkeerde reactie. Opbouwende kritiek to self: leer om te gaan met WordPress) Anyway, dat begrijp ik heel erg goed. Fijn dat je m’n reactie niet naar vond want zo was ‘ie absoluut niet bedoeld. Ook goed dat je er nog iemand laat kijken, vier ogen zien altijd meer dan twee! Heel veel plezier en succes met je verhaal, maar dat moet vast helemaal goed komen.

Reply
Jeanne 10 november 2016 - 20:33

Wauw mooi geschreven!
Nu een week wachten op het volgende hoofdstuk….
Alleen viel het me op dat 1 zin niet klopt (ff als feedback, niet stom bedoeld).
In de eerste alinea staat deze zin: ”Ze had hem zullen bellen zodra het feest afgelopen was.”
In plaats hiervan zou je bijvoorbeeld kunnen schrijven:
– Ze had beloofd hem te bellen zodra het feest afgelopen was.
– Ze zou hem bellen zodra het feest afgelopen was.
– Ze had beloofd hem te zullen bellen zodra het feest afgelopen was.
En in de derde zin van de laatste alinea staat dit: ”Ze had bewonderen naar haar vinger gekeken”
”Bewonderen” moet volgens mij ”bewonderend” zijn.
Daarnaast vind ik het persoonlijk erg jammer dat er in de eerste alinea gevloekt wordt (namelijk: oh god ja), wat ik niet nodig vindt.
Maar het is natuurlijk jouw boek en verhaal, dus ook hierin moet je je eigen keuze maken!

Ik hoop zeker niet dat je hierdoor het gevoel krijgt dat ik je verhaal niet goedvindt en je wil bekritiseren, want het is een ontzettend goed verhaal! Dit viel me op als taalmens en ik denk dat het voor iedereen handig is feedback te krijgen.. Ik zit nu in Havo 5 en ben dus bezig met veel werkstukken, met name het grote profielwerkstuk en merk hoe vaak je tijdens het typen zelf kleine foutjes niet doorhebt, maar anderen gelukkig wel 🙂

Reply
Jeanne 10 november 2016 - 20:36

Ow haha zie nu pas dat de reactie voor mij dezelfde verbeterpunten had 🙂
Had dat hele lange verhaal niet nodig geweest 😉

Reply
Maaike 13 november 2016 - 16:10

Aha, dat begrijp ik heel erg goed. Fijn dat je m’n reactie niet naar vond want zo was ‘ie absoluut niet bedoeld. Ook goed dat je er nog iemand laat kijken, vier ogen zien altijd meer dan twee! Heel veel plezier en succes met je verhaal, maar dat moet vast helemaal goed komen.

Reply
Jessica 10 november 2016 - 17:44

Wat een lekker hoofdstuk is dit! Ik ben ontzettend benieuwd naar de rest van het verhaal. Wat Sanne zegt, die ene zin over dat ze haar beste vriend zou hebben gebeld loopt niet lekker. En deze “Ze had bewonderen naar haar vinger gekeken” moet denk staan (maar ik ben ook niet de beste in taal haha) ze had bewonderd naar haar vinger gekeken.

Zie dit niet als kritiek he! Echt het verhaal leest heerlijk weg, en een spellingfoutje heeft elke blogger/verhaalschrijver wel !

Deel 2 volgende week zei je? 2 woorden, 9 letters…. DUURT LANG!! HAHAHA

Reply
Eline 10 november 2016 - 12:49

Huh.. ik zat gister te lezen en mis nou ineens wat reacties… verwijder je nou gewoon de kritiek? 😮

Reply
Tamara 10 november 2016 - 12:51

Normaal gesproken niet, mits het opbouwende kritiek is. Dit was gewoon flauw afkraken. Daar heb ik geen behoefte aan op mijn blog 🙂

Reply
Eline 10 november 2016 - 12:53

Het was juist onwijs goed onderbouwd en ik keek terug omdat er hele goede tips in stonden voor als je een verhaal wilt schrijven….

Reply
Tamara 10 november 2016 - 12:53

Overigens heb ik maar 1 verwijderd. Dus niet een paar reacties

Reply
Eline 10 november 2016 - 12:54

Ja die ander was een reactie op een reactie dus die is ws mee gegaan.. zonde. Het was hard, maar wel leerzaam.

Reply
Tamara 10 november 2016 - 13:19

Je hebt mail 🙂

Reply
Anouk 10 november 2016 - 09:39

Leuk geschreven! Misschien kun je nog iets meer aan aanhalingstekens en interpunctie denken, dat leest makkelijker. Desondanks vind ik het fijn weglezen, ik ben nu al benieuwd naar hoofdstuk 2!

Reply
Sanne 9 november 2016 - 22:19

Super leuk verhaal! Leest lekker weg. Maar 1 zin in het verhaal loopt niet helemaal lekker (sorry sorry sorry). Ze had hem zullen bellen.. Maar ben echt trots op je! Ga zo door ben benieuwd naar deel 2 ?

Reply
Manouk 9 november 2016 - 21:42

Het leest lekker weg! Ik volg

Reply
Kelly 9 november 2016 - 21:40

Superleuk geschreven, je zit er meteen helemaal in vanaf de eerste zin. Gaaf! Ik ben benieuwd naar hoofdstuk 2 ?

Reply
Nesrin 9 november 2016 - 21:35

Met plezier gelezen en het leest heerlijk weg. Een week wachten is wel lang hoor 😉 Leuk dat je dit deelt!

Reply
Sjors 9 november 2016 - 20:54

Superleuk!! Ik het vroeger ook eens gedaan. Uiteindelijk door de versnipperaar…
Ik ga zeker deel twee lezen! ?✔?

Reply
Romy 9 november 2016 - 20:48

Meerrrrrr ?

Reply
Jeanine 9 november 2016 - 20:48

Super! Dit leest meteen weg heerlijk!

Reply
Jaklien 9 november 2016 - 20:37

Nou kom maar op hoor met hoofdstuk twee?? nu al nieuwsgierig! Als mij iets pakt lees ik heel graag door dat is ook nu het geval?

Reply
Monique 9 november 2016 - 20:11

Wauw Tamara wat leuk!
Ik ben benieuwd naar het volgende hoofdstuk

Reply
Roos 9 november 2016 - 20:06

Ik vind het heel leuk! Ben benieuwd naar deel 2 !

Reply
UmmIsra 9 november 2016 - 19:29

Ik ben niet iemand die snel reageert op een blog maar ik vind het echt goed geschreven en ben benieuwd naar de rest! Veel plezier met het schrijven <3

Reply
Merel 9 november 2016 - 19:12

Stoer dat je het toch online zet, ook al vind je het zo spannend. Ziet er goed uit, ik voelde het echt. Nu op naar het volgende deel! Ben benieuwd ?

Reply
Patricia 9 november 2016 - 19:04

Super stuk! Benieuwd naar het vervolg… weekje wachten..

Reply
Marjo 9 november 2016 - 18:54

Wat leuk om te lezen, jammer dat er een week tussen zit, kan het niet sneller! En dit had ik niet verwacht super leuk!

Reply
Anne 9 november 2016 - 18:53

Leuk, het pakt je meteen. Erg benieuwd naar meer 🙂

Reply
Marianne 9 november 2016 - 18:48

Shit! Nu moet ik een week wachten op hoofdstuk 2!

Hartstikke leuk hoor! Zonde dat je het destijds weggegooid hebt!

Reply
Angelique 9 november 2016 - 18:45

Wat leuk! En wat goed geschreven!

Reply
Jess 9 november 2016 - 18:42

Leuk! Ik heb alleen het probleem, dat ik dan graag doorlees 🙂 Moet ik een week wachten 😛
Succes!

Reply
Marieke 9 november 2016 - 18:42

Wat leuk!! Ik vond het eerste deel al super om te lezen

Reply
Cassandra 9 november 2016 - 18:41

Ik heb de eer gehad om de primeur te lezen en het leest heerlijk weg en steeds wil ik graag verder lezen maar je wil het niet sturen ??

Ik ben trots op jou! ❤️❤️

Reply
Tamara 9 november 2016 - 18:41

Ahhhhh superlief!! Dankje skattiee

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.