De zoektocht naar een auto met zeven zitplaatsen.

by Tamara

Zes jaar geleden is het alweer, dat ik zwanger was van ons vierde kindje en we onze, zo geliefde, stationwagen weg moesten doen en op zoek moesten gaan naar een zevenzitter. Een zoektocht die alles behalve makkelijk was.  In dit artikel vertel ik jullie wat meer over onze zoektocht, over welke auto we destijds gevonden hebben en welke auto we onlangs gekocht hebben! Ook vertel ik je wat dingen over waar je op moet letten als je een zevenzitter gaat kopen.

Onze reden om een zevenzitter te kopen.

Nouja, dat vertelde ik eigenlijk hierboven al. Ik bleek onverwacht zwanger van ons vierde kindje en dus moesten we een nieuwe auto waar ons hele gezin in paste. Het was iets waar ik stiekem best behoorlijk tegenop zag, want eerlijk is eerlijk, de meeste zevenzitters zijn gewoon niet zo mooi en niet zo heel praktisch. Bovendien was ik echt heel erg dol op onze stationwagen, waar we zeeën van ruimte hadden en we zelfs de kinderwagen in zijn geheel in de kofferbak konden schuiven. Maar goed, we pasten nou eenmaal niet meer in een gewone auto en dus moest er gezocht worden naar een nieuwe.

Waar moest een auto voor ons aan voldoen?

Oké, dus op zoek naar een nieuwe auto. Nou, het belangrijkste voor ons was dat de kinderen allemaal een fatsoenlijke zitplaats zouden hebben. Dus geen dunne klapstoelen, maar gewoon volwaardige stoelen. Een grote kofferbak vonden we iets minder belangrijk, mits er genoeg ruimte zou zijn om in ieder geval een kinderwagen mee te nemen en evt koffers als we op vakantie zouden gaan. Destijds was het aanbod nog niet zo groot. De meeste mensen die ik kende met een groot gezin, gingen voor een busje, een VW touran of een Peugeot. We hebben destijds echt heel veel auto’s bekeken en kwamen uiteindleijk uit bij een Ford grande cmax. Een auto met een schuifdeur, een looppaadje tussen de stoelen door en genoeg ruimte. Een hele fijne auto waar we jaren met plezier in hebben gereden!

Waarom kochten we toch een andere auto?

Waarom we onlangs na bijna zes jaar toch een andere auto kochten? Nou, onze kinderen groeien als een tierelier en de ford werd toch wel een beetje aan de kleine kant. Bovendien waren we gewoon toe aan iets nieuws, kan toch? Haha. Nu was de zoektocht best lastig. We hebben een heleboel auto’s bekeken. Gewone auto’s, hybride auto’s en zelfs een elektrische zevenzitter. Uiteindelijk kwamen we toch uit op een Volvo XC90, wat toch stiekem wel mijn man zijn droomauto was. Of nouja, onder de zevenzitters dan he? Haha. Eind vorig jaar konden we hem ophalen en wat hebben we er een plezier van. Hij is niet alleen fantastisch qua grootte, er past ook heel veel in. En de kinderen kunnen allemaal een heel eind uit elkaar zitten, scheelt weer ruzie! Lol.

Dus, het zoeken van een zevenzitter is een hele zoektocht, maar we zijn wel blij dat we er toch eentje gevonden hebben! Wat voor auto hebben jullie?

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Wij 31 juli 2023 - 05:02

Zeven zitplaatsen, tsja haha dat is een hele klus. Als je het geld er voor hebt is die Volvo wel de beste oplossing ja.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.