De vakantie zit er weer op, tijd om weer te knallen!

by Yvette Post

Inmiddels zit in heel Nederland de zomer vakantie er weer op. Wat is hij weer voorbij gevlogen! Van mij had hij nog wel een paar weekjes mogen duren. Gelukkig wilde de kinderen wel weer heel graag naar school, en stiekem is dat beetje ritme ook wel fijn. Hier zitten we gewoon al weer in de 2e school week.

SPORTEN IN DE VAKANTIE:

Meestal is tijdens de vakantie , sporten toch wel 1 van de eerste dingen die we opzij zetten. Tijdens mijn lessen merk ik ook heel goed dat het vakantie is. Er komen minder mensen sporten, ze hebben of zelf vakantie of geen oppas. En dan houd het natuurlijk al snel op.

 

MOTIVATIE OM WEER TE BEGINNEN:

Nu de kinderen (bijna)  allemaal weer naar school gaan, kunnen we ons ritme weer oppakken. Zo ook ons sportritme. Voor sommige zal dit nog best wel een drempel zijn, want ja : lekker eten, een wijntje , niet sporten, is nou niet ideaal voor onze conditie. En stiekem sluipt het er best makkelijk in om niet te gaan. Zo snel als we ritme hebben is het ook weer weg. Maar als we eenmaal weer de motivatie en het ritme gevonden hebben , merken we pas hoe fijn het ook al weer was en dat we het toch wel gemist hebben. Gelukkig komt de conditie ook best snel weer terug, helaas niet zo snel als hij weg is, maar we kunnen niet alles hebben.

 

STRENG VOOR ONS ZELF!

Als we eenmaal de motivatie hebben terug gevonden , leggen we de lat gelijk heel hoog. Hup de vakantie kilos moeten eraf. En wel binnen nu en een week graag.  We verwachten van ons zelf dat we gelijk weer 5 keer in de week gaan knallen en als we dat dan helaas niet halen zijn we vaak teleurgesteld. ZONDE!!! We moeten juist trots zijn op de keren dat we wel zijn geweest! Leg de lat wat minder hoog. 1 keer is beter dan helemaal niet  gaan, en mocht het dan lukken om die week 2 keer te gaan werkt dit juist motiverend. Probeer een realistisch doel met je zelf af te spreken. Zo hou je het leuk voor je zelf en zal je merken dat je het beter vol houd.

 

SPORTEN MOET LEUK ZIJN!

Ik gebruik niet graag het woord MOETEN, Dat klinkt zo ongezellig. Maar nu ga ik hem wel gebruiken. Zorg er voor dat je een sport doet die je leuk vind, waar je blij van word. We “moeten” als zo veel, laat sporten dan een keuze zijn waar je hart een sprongetje van maakt. Nu hoor ik je denken :Nou mijn hart maakt geen sprongetje van sporten hoor. Maar geloof mij, als je eenmaal een sport hebt gevonden die je met plezier doet, kan je er echt naar uit kijken. (bitterbal is ook leuk heb ik gehoord). Jaren lang vond ik sporten vreselijk, echt a sportief, en kijk mij nu eens.

Dus ben niet te streng voor je zelf! Probeer meerdere sporten/ groepslessen uit om te kijken wat je echt leuk vind. Jullie zijn natuurlijk ook allemaal welkom in Breda om 1 van mijn lessen te volgen!

 

Zijn jullie al weer begonnen met sporten? Moest je je motivatie zoeken of stond je al weer te springen? ik ben benieuwd!

 

Liefs Yvette

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.