De uitslag van de echo en de onderzoeken.

by Tamara

Ik vertelde jullie vorige week al in een blog dat het allemaal niet zo goed ging. Ik zal in het kort even vertellen wat er aan de hand was. Twee weken geleden had ik op vrijdag ineens een hele opgezette buik en voelde me niet helemaal lekker. Ik verweet het aan het iets ongezondere eten en zocht er niets geks achter, tot het dat weekend ineens veel erger werd. Maandag ochtend belde ik de huisarts om een afspraak te maken omdat ik me toch wel een beetje zorgen begon te maken over die pijn. het was een soort kramp in mijn onderbuik die naar boven optrok en waar ik zelfs misselijk van werd. Ik maakte een afspraak voor dinsdag maar die avond had ik zoveel pijn dat ik besloot naar de huisartsenpost te gaan.

Daar konden ze niets vinden, maar omdat ik pijn bleef houden besloot ik de volgende dag toch maar naar de huisarts te gaan. Daar konden zo ook niets vinden en na een bloedtest om te kijken hoe mijn ontstekingswaarden waren en zelfs een zwangerschapstest, werd er besloten dat ik toch maar bloed moest laten prikken en naar het ziekenhuis moest voor een bloedtest.

De uitslag van de bloedtest.

Dus ik meldde me op woensdagochtend bij het bloedprikken en schrok meteen al van de wachtkamer die helemaal stampvol zat. Ik dacht ik ga meteen om kwart over 8 al, dan zal het vast meevallen, maar hij zat echt helemaal vol. Het duurde dus wel even voor ik aan de beurt was en net daarin de wachtkamer kreeg ik weer zo’n last van buikpijn. Die dag bleef de buikpijn best wel aanhouden en vooral in de avond was het heel erg. Naast dat het gewoon heel zeer deed, werd ik er ook gewoon heel erg moe door en lag ik heel erg vroeg in bed. De volgende dag kon ik bellen voor de uitslag en er was gelukkig niets in mijn bloed gevonden. Dus dan de echo maar afwachten.

Ik zie iets verontrustends, ik ga er iemand bij halen.

Vrijdag had ik dan de echo. Ik moest me om 4 uur in het ziekenhuis melden en moest daarvoor de hele dag nuchter blijven. Best wel lastig als je gewoon kinderen heen en weer naar school moet brengen en het heel erg warm is. Met het niet eten had ik niet zoveel moeite omdat ik door eten juist wel weer meer pijn kreeg. Maar het niet mogen drinken was wel heel heel erg rot. Richard kon gelukkig vrij krijgen om mee te gaan en dus meldde ik me om 4 uur in het ziekenhuis. Ik mocht me vrijwel meteen uitkleden en alles werd heel erg zorgvuldig nagekeken. Ik moest op mijn rug liggen, op mijn zij, op mijn andere zij en weer terug. Ik geloof dat ik daar een half uur gelegen heb in totaal. De echoscopiste zei dat ze even iets ging laten zien aan iemand anders en dat ze zo terug zou komen. Toen ze terugkwam zei ze iets dat ik toch wel gek vond. ‘Ik denk dat ik iets verontrustends gezien heb, ik ga het even nakijken en dan kom ik bij je terug. Dus ze zette nogmaals het echo apparaat op mijn buik, keek wat dingen na en liep weer weg. Nou echt, allerlei dingen schoten door mijn hoofd. Dingen waar ik niet eens over na wil denken.

Toen ze terug kwam zei ze heel kort dat er toch niks was en dat ik de uitslag bij de huisarts kon opvragen. Klaar. Ik vond het toch wel een beetje vreemd. Hoezo? Als ze iets geks hadden gezien dan konden ze dat toch meteen wel zeggen?

De uitslag van alle onderzoeken.

Gisteren belde ik dus maar de huisarts voor de uitslag. Het duurde heel erg lang voor ze de telefoon opnamen en ik werd behoorlijk zenuwachtig van het wachten. Uiteindelijk namen ze op en vertelde ze me de uitslag. Er was helemaal NIKS gevonden. Geen galstenen, niks met mijn spiraal, gewoon echt helemaal niets raars. Alles zag er eigenlijk helemaal prima uit. Natuurlijk wel een opluchting dat er niets raars gevonden is, maar ergens ben ik toch wel benieuwd waar die pijn dan vandaan kwam. Gelukkig heb ik inmiddels nergens meer last van, dus daar ben ik wel heel erg blij om. Maar het blijft toch een beetje gek.

 

 

Volg jij mij al op Instagram? Hier ben ik een stuk actiever! Haha!

 

Misschien vind je dit ook leuk

8 comments

Rory 28 april 2018 - 14:14

Hmmm, wat naar Tamara. Zeker na zo’n opmerking. Eerst wel iets zien en dan later zeggen dat er niets is gevonden. Heel erg fijn natuurlijk! Dat staat voorop. Ik hoop dat je jezelf snel wat beter voelt. Sterkte!

Reply
Saskia 26 april 2018 - 21:11

Ik kon ook enorme krampen hebben toen ik het spiraal had. Dat ze zo lomp doen met een onderzoek heb ik ook eens gehad, zo raar dat ze dan weglopen en dat je naar je huisarts moet bellen voor uitslag. Ik heb eens begrepen dat dit is zodat eerst een andere arts ter controle nog de beelden kan bekijken.

Reply
Silvie 26 april 2018 - 13:53

Ik heb zo vijf jaar gelopen met de mirena. Ze konden niks vinden maar ik verging regelmatig van de krampen. Sinds die eruit is geen problemen meer…

Reply
Mireille 26 april 2018 - 10:26

Hier ook buikpijnen met nog meer klachten. Nu de mirena er uit is, heb nergens meer last van! De huisarts noemde alle bijwerking op van de mirena, en daar stond een heleboel tussen die ik kon aanvinken…

Reply
Josine 26 april 2018 - 09:39

Jeetje.. wat een schrik zeg! Ik had zelf buikpijn van de spiraal. Hoewel dat volgens de huisarts eigenlijk niet zou moeten kunnen.. de osteopaat waar ik in behandeling was op dat moment zei dat een spiraal voor erg veel spanning in het buikweefsel kan zorgen en dat je daar zeer zeker pijn van kunt krijgen. Ding er uit gehaald en geen klachten meer ?? hou het in de gaten, want het kan wel degelijk voor buikklachten zorgen. Fijn dat nu iig alles weer ok lijkt.

Reply
Natasja 26 april 2018 - 07:46

Wat raar! Hopelijk blijft t weg en komt t niet meet terug! Maar mocht dat wel gebeuren, gewoon aandringen op meer onderzoek hoor.

Reply
Priscilla 26 april 2018 - 07:11

Hmmm raar. Blijf er maar alert op hoor! Maar hopelijk blijf het weg.

Reply
Yolanda 26 april 2018 - 06:36

Ik snap je heel goed hoor wat een schrik als ze dat zeggen en je wilt idd een verklaring voor de pijn heel herkenbaar gelukkig heb je nu nergens geen last meer van hoop ik voor jou liefs yolanda

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.