De populairste momenten om koffie te drinken

by Tamara

Bijna iedereen die houdt van koffie, heeft zo zijn of haar vaste momenten op een dag waarop er sowieso een kopje koffie tevoorschijn komt. Niet altijd heeft dat kopje dezelfde functie. Soms is het vooral bedoeld om even snel wat energie te krijgen, terwijl het op andere momenten meer voor de gezelligheid wordt gedronken.

Aan het begin van de dag

Het eerste kopje koffie van de dag is voor veel mensen het allerlekkerst, of in ieder geval het belangrijkst. Zeker wanneer je niet per se een ochtendpersoon bent, is dit het kopje dat je niet alleen een beetje troost biedt, maar je ook de broodnodige energie om aan de dag te beginnen. Gebruik je al jaren filterkoffie, dan is je start van de dag waarschijnlijk niet compleet zonder dat de kenmerkende koffiegeur je huis vult. Maar ook wanneer je meer van de koffie capsules bent, zal een dag al snel niet compleet voelen als je je eerste kopje koffie van de dag overslaat. Je mist niet alleen een onderdeel uit je routine, wat raar voelt, maar ook de cafeïne die je normaal gesproken helpt om aan de dag te beginnen.

Samen met collega’s

Ben je op het werk, dan is het kopje koffie met collega’s vaak meer dan even een beetje nieuwe energie opdoen gedurende de werkdag. Het is ook een moment van gezelligheid, het samen even koffie drinken. Zelfs mensen die niet eens echt van koffie houden drinken vaak een kopje mee, gewoon, voor de gezelligheid. Koffie heeft vele functies, en het samen drinken en even de boel de boel laten is er daar zeker één van.

Tijdens het bijpraten

Ook wanneer je met iemand afspreekt om weer eens bij te praten, gebeurt dat vaak onder het genot van een kopje koffie. Het is er ook wel een perfect drankje voor. Het is vrijwel overal te verkrijgen, en je gooit het niet snel in één keer achterover. Ideaal om tijdens het gesprek af en toe even kleine rustmomentjes in te lassen, en weer even een slokje te nemen. Overigens kan dit ook best met een ander warm drankje, zoals thee, wat je ook steeds meer ziet gebeuren. Maar ‘samen even koffie drinken’ is en blijft een begrip, natuurlijk.

Om de dag af te sluiten

Als je na een lange dag thuiskomt, het avondeten op hebt en de dag af wilt sluiten, is een kopje koffie wederom een prettige gewoonte. Je kan er een klein beetje nieuwe energie uit halen, voor als je ’s avonds nog plannen hebt. Maar zeker als je een koffieliefhebber bent is het ook gewoon een fijn drankje om samen met je partner even rustig te drinken, en samen de dag door te nemen en af te sluiten.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.