De ontaarde moeders club.

by Tamara

Ik kwam afgelopen 2 weken op Instagram heeeel vaak de tag #loedermoeder tegen, met de meest hilarische foto’s van vrouwen die zichzelf echte loedermoeders vonden. Nu lijk ik af en toe wel een lidmaatschap ( zo niet voorzitterschap) op de ontaarde moedersclub te hebben! Oeps!

image

In deze top 5 vertel ik je waarom.

1. Speelgoed opzuigen met de stofzuiger.
Ken je dat? Je loopt met een ontzettend slaaphoofd de woonkamer in als er plotseling een felle pijnscheut door je voet trekt. 9 van de 10 keer is dat te wijten aan zo’n ontzettend leuk playmobil pionnetje/ duploblokje/ een ander stuk klein rotspeelgoed, dat je over het hoofd hebt gezien. Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik vooral nu ik zwanger ben bijna nooit zin heb om dat kleine rotspul op te pakken en het net iets te vaak per ongeluk expres in de stofzuigerzak beland.

2. Stiekem in de keuken snoepen.
Maxim eet geen snoep, die eet alleen mijn stroopwafels op. Floris daarentegen is net een stofzuiger die alle chocolaatjes, snoepjes, koekjes enz in sneltreinvaart achter elkaar op zou eten als hij de kans zou krijgen. Hoe ik dat oplos? Nou gewoon, je gaat in de dode hoek van je keuken staan, kijkt met een schuin oog of peuter er niet aankomt en het vreetfestijn kan beginnen! Ohja! Zodra je iets laat ritselen, geef het dan maar op, want dat horen ze aaaaaaltijd.

3. Leugentje om bestwil?
Ik ben regelmatig het gejengel van dat nick jr. zoooooo zat ( voornamelijk van Dora & friends, echt, je hebt Dora die al vreselijk irritant is en de overtreffende trap daarvan is Dora & friends. Een soort club van Dora’s die je allemaal continue aanstaren als je geacht word iets terug te zeggen) dat ik de afstandsbediening pak, hem snel ergens anders op zet en de afstandsbediening verstop. Als ik dan ineens luid protest hoor, kan ik tenminste zeggen : ‘ ohhhhh is hij eraf lieverd? Nou ga de afstandsbediening maar zoeken ( vind je toch niet) dan mag je Dora kijken!’

4. Niet reageren op Facebook gedoe.
Je kent ze vast wel, van die verschrikkelijk irritante plaatjes op Facebook waar op staat ‘ like dit als je van je zoon houd’. Zucht…. Dus als ik dat niet ‘leuk vind’ dan houd ik niet van mijn zoons ofzo? Wat een onzin. Dan maar een ontaarde moeder maar daar doe ik lekker niet aan mee ( lekker puh).

5. Ontzettend het goede voorbeeld uithangen.
Ik heb twee nogal .. Uhmm… ‘Luidruchtige’ jongens. ( heel zacht gezegd). Dus het is vast begrijpelijk dat ik af en toe heeeeeeeeelemaal gek word van dat keiharde gegil en gejoel en geschreeuw van die twee, zo erg, dat ik op dat moment wel eens terugschreeuw : ‘EN NU ZIJN JULLIE STIL! ….. Om dan vaak heel giechelend terug te krijgen: ‘mag niet schreeuwen mamma!’ Stelletje donders!!!
Ben ik nou de enige moeder die zulke momentjes heeft of willen er meer dames bij mijn loedermoeder cluppie? Haha!

Nou mede moeders ? Wanneer was jouw laatste loedermoeder moment?

Misschien vind je dit ook leuk

15 comments

marjon 11 april 2015 - 14:09

Geweldige antwoorden! Ik herken wel een aantal hoor… maar heerlijk om te lezen dat moeders gelukkig veelal hetzelfde zijn 😉

Reply
Nicole 10 april 2015 - 11:20

De andere kant opkijken als ik zie dat ze iets pakt wat eigenlijk niet mag (bijv een lege beker van tafel).. Soms gewoon geen zin in dat eeuwige “nee fay dat is van mama”.. Dus dan maar gewoon af en toe negeren 😛

Reply
Tamara 10 april 2015 - 11:23

Hahahahahaha ! Ja oeps! Ook heeeel herkenbaar!

Reply
saskia 10 april 2015 - 11:06

Haha super leuk, ik ben een loedermoeder omdat ik mijn kind wil behoeden voor bepaalde irritante kinderprogramma’s en daarom zeg dat ze het niet doen 🙂

Reply
Tamara 10 april 2015 - 11:08

Hahahahaha! Ja of : ‘neeee is al afgelopen! ‘ haha

Reply
Famizo 10 april 2015 - 10:26

Dat snoepen he in de keuken en als het knispert ben je de pineut. Hier 2 kinderen die me in de gaten houden. Zelfs als je stiekem iets in je mond hebt hoor ik nog:”wat heb je in je mond?” Gek word ik ervan dus nu gaan we soms aan de eetkamertafel zitten en zet ik die zak chips zo neer.

Reply
Tamara 10 april 2015 - 11:09

Whahahahaha ohoh stiekem heel herkenbaar!

Reply
Inge 10 april 2015 - 09:55

Ik ben ook een ontaarde moeder. Bij ons ligt het Internet er iedere keer als de zon schijnt spontaan uit.

Reply
Tamara 10 april 2015 - 11:09

Is dat niet echt zo dan? :O dan loog mijn moeder vroeger altijd dus!!

Reply
Linda 10 april 2015 - 08:17

Is inderdaad een leuke hashtag. Mijn grootste ‘zonde’ is het uitstellen. Vooral van klusjes zoals was opvouwen. Daar ben ik echt goed in.

Reply
Tamara 10 april 2015 - 11:09

Ohhhh ik ook! Maar dat is ook rotwerk! Haha

Reply
Daniëlle 10 april 2015 - 08:15

Hahahaha, je schrijft het leuk Tamara. Het is heel herkenbaar..;)

Reply
Tamara 10 april 2015 - 11:09

Dankje!! 😀

Reply
Sylvie 10 april 2015 - 07:52

Hahahaha! Dat snoepen en dat facebookgedoe!! Mijn ontaarde moeder moment: Ivar gewoon in zijn pyjama in de wandelwagen, jasje aan, dekentje erover, niemand die het ziet..

Reply
Tamara 10 april 2015 - 11:10

Hahahaha ja dat deed ik ook altijd. Ook als ik maxim naar de psz bracht. Floris mee in pyjama! Haha

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.