De motivatie is weer terug! En met resultaat!

by Tamara

Er is weer een weekje voorbij en dus weer tijd voor een soort van update. Vorige week verteld eik al dat ik de motivatie even helemaal kwijt was. Ik kreeg daar zo ontzettend veel lieve berichtjes op dat de motivatie meteen helemaal terug was en met resultaat! Want er is weer wat af. Ook kreeg ik een aantal tips waar ik nog even wat extra uitleg over wil geven en waar kan ik dat nou beter doen dan in deze blog?

De motivatie is weer terug! En met resultaat!

Ik had me vorige week voorgenomen gewoon even week flink door te zetten. Ik ben nu op de helft en ik vind het zonde om nu niet door te zetten. Het ging allemaal juist zo goed en hoewel er al 12 kilo af is, heb ik nog steeds overgewicht en ben ik nog lang niet tevreden. Ik wil echt heel erg graag de 75 kilo halen (dan moet ik nu nog 9) en nog veel liever de 70 kilo. Voordat ik zwanger werd van Maxim was ik 75 kilo en toen vond ik mezelf dus iets aan de zware kant. Als ik nu die foto’s terug kijk dan verklaar ik mezelf echt voor gek. Ik was zoooo mooi slank! Dus ik moet nog maar even even kijken wat me het beste staat! Haha!

Doordat ik ww een beetje had laten verloffen en niet zoveel had gesport was ik weer een beetje aangekomen. (ook dankzij pasen en een weekendje weg) Ik was bang dat het wel even zou gaan duren voordat dat er weer af zou zijn, maar die hele kilo die erbij zat is er ook alweer af na een weekje wat strenger. En nu weer braaf door!

De antwoorden op de tips.

Ik kreeg onder andere de vraag waarom ik sport naast het afvallen. Ik beweeg immers al genoeg met al dat gefiets. Ja, dat klopt, ik fiets wat af met die zware bakfiets en dat helpt ook zeker wel, maar naast dat ik wil afvallen, wil ik ook heel graag iets strakker in mijn vel komen zitten. 4 zwangerschappen hebben behoorlijk hun sporen nagelaten op mijn lichaam en hoewel ik echt wel weet dat het nooit meer goed komt met mijn buik, denk ik zeker dat er nog wel behoorlijk wat winst te halen valt. Bovendien vind ik sporten gewoon heerlijk. (Zei ik dat nou echt?) Tijdens het sporten vind ik het vaak helemaal niet leuk, maar als ik dan klaar ben is het zooooooo fijn! Een vraag die me gesteld werd is waarom ik dan niet gewoon thuis sport zodat ik niet naar de sportschool hoef. Maar dat doe ik dus al. ik probeer twee keer per week te gaan hardlopen en daarnaast sport ik nog 2 a 3 keer per week.

Ik kreeg ook een aantal keren de tip dat ik eens naar de cursus moet gaan. Nu vind ik dat een hele lieve tip en fijn dat er zo mee gedacht wordt, maar een cursus en ik? Dat wordt hem niet haha. Ik ben niet zo heel erg sociaal (zeg maar gerust helemaal niet sociaal) en het idee dat naar zo’n groep met onbekende mensen moet gaan lijkt me vreselijk. Bovendien wil i dit soort dingen toch liever alleen aanpakken en heb ik ook gewoon helemaaaaal geen tijd om naar zo’n cursus te gaan.

 

Nou, dat was de update eigenlijk wel weer.Hij is niet zo heel erg lang, want ik lig op bed met verschrikkelijke buikpijn en hoop zo even lekker te kunnen gaan slapen. Haha. Succes allemaal deze week!

 

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

MarjonS 16 april 2018 - 11:20

Super dat je motivatie terug is!

Zelf snoep ik redelijk weinig (1 bakje chips af en toe of een chocolaatje). Maar geen grote hoeveelheden. Eet verder op vaste tijden. Maar dat sporten! Daar is geen motivatie bij mij. Ik probeerde het thuis, maar na 2x vergat ik het alweer…. ofja had ik er geen zin meer in.
Wandelen neem ik me steeds voor, maar elke keer weer excuus.
Dus daar wil ik toch echt motivatie voor gaan vinden.

Reply
Joyce 16 april 2018 - 06:38

Topper ben je kun je niet wat motivatie doorgeven?

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.