De Mirena Spiraal | Hoe bevalt hij na 4 maanden?

by Tamara
ervaring met een Mirena Spiraal

Ongeveer vier maanden geleden liet ik een Mirena spiraal zetten. Ik wilde na mijn vierde zwangerschap niet nog een keer het risico lopen om weer zwanger te raken en koos daarom voor een redelijk veilige methode. Ik heb er heel erg lang over nagedacht om me te laten steriliseren, maar omdat dat best wel een gedoe is met herstellen en niet mogen voeden enzo, heb ik eerst voor een Mirena spiraal gekozen. Omdat er best wel vaak aan me gevraagd is of ik een update wil schrijven met hoe hij nu bevalt en of ik nog klachten heb gehad, schrijf ik nu deze update! Met daarin hoe het nu gaat en waarom ik er een tijdje niet zo heel erg blij mee was.

Na het laten zetten van de Mirena spiraal.

Op 1 februari liet ik een Mirena spiraal zetten, het plaatsen was een beetje ongemakkelijk maar niet echt pijnlijk. Na die tijd had ik best wel wat bloedverlies en een wat menstruatie achtige krampen, dus dat was wel heel vervelend. In de avond en nacht daarna had ik ook steeds wel wat pijn en wat bloedverlies, maar het werd wel steeds beter. Het is natuurlijk ook niet zo gek dat je wat bloed verliest na zoiets. Die hele week bleef mijn onderbuik een beetje gevoelig en na een week was alle pijn helemaal weg. Ik had af en toe nog een beetje last van wat bloedverlies, maar verder helemaal niets. Ik voelde hem niet zitten, had geen pijn meer en was eigenlijk heel tevreden!

Een paar weken na het zetten.

Na ongeveer 3 of 4 weken stond ik op met een hele opgezette buik en best wel veel pijn. ik dacht dat ik misschien door het afvallen wat last van mijn darmen had, dus ik zocht er niet zoveel achter, maar het was wel heel erg vervelend. Het bleef een paar dagen aanhouden en toen ik op internet keek zag ik dat veel vrouwen die een spiraal laten zetten hier na een tijdje last van krijgen. Bij sommige mensen hield het zelfs wel maaaaanden aan. Nou ik zag het helemaal voor me, was ik eindelijk tevreden met een spiraal, had ik dit soort gedoe weer. Maar gelukkig, na ongeveer een week was het opgezette gevoel weg en sindsdien is het niet meer terug gekomen.

Hoe bevalt de Mirena spiraal op dit moment?

Hij bevalt echt super! Daar kan ik heel erg kort over zijn haha. Nee, maar ik ben echt heel erg blij dat ik de stap heb genomen om hem te laten zetten. Een sterilisatie kan altijd nog, maar ik vind dit een hele fijne tussenoplossing voor de komende 5 jaar. Ik ben nog niet weer ongesteld geweest, op wat vloeien na het zetten van de spiraal na. Heb heeeel af en toe een klein beetje bloedverlies bij het afvegen, maar verder helemaal niet.

Ik voel hem nog steeds niet zitten ( en nee Richard heeft er ook geen last van, al voelt hij wel dat er iets in zit zeg maar haha) en heb er eigenlijk ook geen last van met sporten enzo. Ik kreeg een aantal vragen of ik iets merk qua hormonen, maar ook dat valt bij mij heel erg mee. Ik heb vanaf mijn 12e tot mijn 19e de pil geslikt en daar kreeg ik echt enorme stemmingswisselingen door. Het ene moment was ik aan het huilen, dan weer supervrolijk en vervolgens weer heel erg boos. Na de zwangerschap van Maxim heb ik de minipil (Cerazette) een tijdje gebruikt, maar dit vond ik echt verschrikkelijk. Ik had enorm veel last van stemmingswisselingen, veel hoofdpijn, kramp en allerlei zwangerschapssymptomen waardoor ik elke maand een test moest doen. Na Floris en na Lauren hebben we gebruik gemaakt van de timing methode. Ik heb een hele regelmatige cyclus en voel mijn eisprong heel duidelijk dus die gok durfden we de eerste maanden wel te nemen. Alleen weken we een keertje een beetje af van die methode toen Lauren 1.5 was en tadaaa daar was Sarah haha.

Ik moet zeggen dat ik me nu met spiraal niet anders voel dan zonder. Ik heb het voor de zekerheid even aan Richard nagevraagd en hij zegt ook dat hij geen verschil merkt. Het kan zijn dat ik af en toe wat chagrijniger ben, maar dat komt denk ik eerder door de gebroken nachten dan door de spiraal haha.

 

Dus ik ben eigenlijk nog steeds heel  erg tevreden over de spiraal. Ik was een beetje bang dat hij niet zou bevallen na alle horror die ik op internet gelezen had, maar het valt me tot nu toe echt allemaal heel erg mee! Mochten jullie nog vragen hebben stel ze dan gerust!

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

Sophie 27 april 2018 - 01:12

Ik heb er ook eentje! Alleen ik ben nog kinderloos. Het laten zetten is dan heeeeel pijnlijk kan ik je vertellen, met flauwvallen toch gevolg ?. Ook ik heb de eerste maanden veel krampen gehad. Maar nu na 2,5 jaar zou ik nooit meer willen veruilen voor de pil!

Reply
Marianne 25 april 2018 - 07:21

Merk je door de spiraal nog verschil in je melkproductie? Ben zo bang dat de borstvoeding gaat dalen door de anticonceptie.

Reply
Angelique 25 april 2018 - 06:49

Ik ben nu wel weer aan de pil en mis mn mirena! Ik heb hem de volle 5 jaar ingehad en al die jaren niet ongesteld geweest en geen klachten ervan gehad. Heerlijk! Ook ivm kinderen, je hoeft nooit rekening te houden met je ongesteldheid als je bijvoorbeeld eens spontaan wilt zwemmen. De pil vind ik echt vreselijk! Die stemmingswisselingen pff!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.