De minder leuke kanten van bloggen als werk.

by Tamara

Een paar dagen geleden vond ik mijn KVK inschrijvingspapieren, waarop stond dat ik inmiddels al bijna vijf jaar ondernemer ben. Vijf jaar geleden besloot ik na een half jaar bloggen dat het tijd was om me in te schrijven en dat was geen beslissing die over één nacht ijs ging. Ik wilde me namelijk liever niet inschrijven, maar ik begon steeds meer opdrachten mis te lopen. Bovendien zat ik toch al boven die max van wat je mocht bijverdienen, dus ik had ook niet heel erg veel keuze. Maar goed, inmiddels is dat al vijf jaar geleden en hoewel ik mijn werk nog steeds leuk vind, zijn er ook een heleboel minder leuke kanten aan het doen van dit werk! Onder andere eentje waar ik bijna een zakelijke rechtsbijstandverzekering  voor moest afsluiten. En die vertel ik jullie in dit artikel.

Allereerst dan maar de voordelen.

Oké, eerst maar een paar voordelen dan. Want zo heel erg vervelend is het ook niet. Ondanks dat ik het werk niet altijd leuk vind, vind ik het schrijven zelf wel heel erg leuk! Ik geniet van het contact met mijn volgers, de leuke interactie en natuurlijk ook de leuke gesprekken die loskomen! Ook zijn de extraatjes natuurlijk heel erg leuk. De mooie reizen die we hebben mogen maken, de spullen die ik heb mogen reviewen en de vele extraatjes. Maar het grootste voordeel is toch wel de vrijheid. Ik kan zelf mijn tijd indelen als ondernemer. Het geeft me de kans om thuis bij mijn kinderen te blijven en bijvoorbeeld, als het overdag niet lukt, in de avond nog even door te werken.

De nadelen.

Altijd achter je geld aanzitten.

Dit is wel het grootste nadeel en vooral eentje die voor heel erg veel frustratie zorgt. Oké, ik ben niet echt altijd helemaal op tijd met het aanleveren van opdrachten. Zeker in drukkere periodes glipt er nog wel eens een deadline tussendoor, maar ik lever eigenlijk altijd. Dus ja, dan stuur ik een factuur en wacht vervolgens geduldig op mijn geld. Sommige bedrijven betalen meteen die week, anderen laten hem voor de volledige 30 dagen lopen en weer andere bedrijven doen er zestig dagen over. Het langste dat ik ooit heb moeten wachten op het betalen van een factuur was 89 dagen. Het was een bedrijf dat gewoon totaal lak had aan betalingstermijnen en eigenlijk gewoon niet wilde betalen. Het was heel erg stom, want de samenwerking ging redelijk soepel, alleen dat betalen. Pas toen ik besloot te dreigen met een incasso, was het bedrag redelijk snel binnen.

Nu heb ik dit jaar best wel vaak opdrachten gehad waarbij afspraken niet nagekomen werden en dat zorgde ervoor dat ik het wel eens overwogen heb om een zakelijke rechtsbijstandverzekering te nemen.  Mocht ik dan bijvoorbeeld eens een klant hebben die echt niet betaald, dan kan in hen inschakelen, zodat zij het voor me oplossen.

Een wisselend inkomen.

Nog een groot nadeel vind ik het sterk wisselende inkomen. De ene maand kan het helemaal geweldig gaan en de volgende maand heb ik dan weer helemaal niks. Nouja, ik bedoel kijk naar dit jaar. Vorig jaar had ik het beste jaar tot nu toe en dit jaar is het echt heel erg ruk. Haha. Maar goed, dit jaar heeft het een goede reden. Door Corona hebben veel bedrijven wel iets anders te doen dan bloggers inschakelen voor campagnes.

Inhoudsloos werk.

Oké, mijn werk is leuk, maar het voelt af en toe gewoon heel erg inhoudsloos. Ik bedoel, ik vertel eigenlijk alleen maar over mezelf en verdien daar geld mee. Ik vertel over hoe wij dingen doen, wat onze favoriete producten zijn en maak daar reclame voor. Het blijft toch altijd een beetje een raar iets.

Eenzaamheid.

Naast dat het soms inhoudsloos is, is het ook vaak heel erg eenzaam. Je hebt niet echt collega’s waarmee je bij een koffiezetapparaat wat kunt kletsen en ik zit eigenlijk altijd alleen. Dat vind ik wel heel erg jammer..

Tja, het zijn niet hele grote nadelen, maar wel dingen die het gewoon een stuk minder leuk maken. Vooral de onzekerheid qua inkomen heeft ervoor gezorgd dat ik langzaam om me heen aan het kijken ben of ik iets anders kan vinden. Want dat is gewoon heel erg lastig, zeker als je vier kinderen hebt.

 

Nu ben ik wel benieuwd! Wat voor werk doe jij en wat zijn de nadelen daaraan?

 

Dit artikel bevat een gesponsorde link.

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Yvette 18 januari 2021 - 12:52

Erg herkenbaar achter je geld aan zitten! Ik ben ook zpper en moet ook regelmatig achter de facuren aan zo vervelend.

Gelukkig ben ik juist heel veel onder de mensen dat vind ik wel fijn.

Maar toch word er ook altijd een beetje min over gedaan wat ik doe, maar goed verdien er goed mee ( behalve nu dan zelfde schuitje als jij) en heb super veel tijd met de kids! Super fijn

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.