De meest verschrikkelijke cadeaus die je kinderen kunt geven.

by Tamara
Cadeaus

Iedereen heeft vast wel eens een niet zo heel erg geslaagd (zacht uitgedrukt) cadeau voor haar kind gekregen. Een shirtje met barbies erop voor je zoontje, kleding die een paar maten te groot is, speelgoed waar ze nog veeeel te klein voor zijn. Ok, vooruit, kan gebeuren. Hoe moet je ook weten dan je op kraamvisite gaat bij een jongetje als ze enige aanwijzingen op het geboortekaartje de blauwe kleur en de tekst: ‘Dolblij zijn we met de geboorte van onze ZOON!’ zijn. Sommige mensen lijken er echter een sport van te maken met de meest verschrikkelijke cadeaus aan te komen. Ach, laat ik mijn personal favourrites eens opsommen van dingen die ik NIET wil krijgen.

De meest verschrikkelijke cadeaus die je aan kinderen kunt geven.

Ballenbak.

Op nummer 1 absoluut de ballenbak. Welke oekel het ooit in zijn hoofd haalt om hier binnen te komen met een ballenbak druk ik een bal in zijn strot. ‘Ahhh maar dat is zo leuk voor de kinderen!’ JA ! Absoluut! Maar een niet overspannen moeder die geen nachtmerries heeft over ballen is dubbel zo leuk! Dus, als je hier met een ballenbak aan komt zetten krijg je een enkeltje noordpool en dan neem je je ballenbak maar mee!

Speelgoed dat veeel herrie maakt.

Ook zo iets leuks is speelgoed waar je op moet antwoorden. Nu vind ik dat al vervelend als Dora je aan zit te kijken vanaf de tv in de hoop dat je antwoord, maar wanneer speelgoed dat doet is het helemaal verschrikkelijk. Sowieso al dat lawaaierige speelgoed! Prima hoor, geef mijn kinderen maar speelgoed dat vreselijk veel herrie maakt, krijgt jouw kind de volgende keer als het dotje jarig is een megafoon en een karaoke dvd. Wie het laatst lacht…

Klei.

Nog zoiets leuks! Klei! Echt.. Eerst ben je een half uur bezig met uitleggen dat je klei dus NIET kunt eten. Daarna zijn ze een half uur bezig met alle kleuren klei door elkaar mengen zodat het de kleur van iets heeft wat je meestal in hun luier aantreft, kijken of mama’s make-up mooie afdrukken geeft als je het heel hard in de klei slaat en ondertussen proberen het toch op te eten. Vervolgens mag je een uur alle klei uit hun haar pulken, uit je tapijt schrobben, kleding waar je die vlekken noooooit meer uit gaat krijgen omdat ze het gewoon in de stof geduwd hebben weggooien en dan alle klei wegmikken terwijl je kinderen huilen want kleien is zo leuk.. Zucht..

Waar mijn kinderen dan wel weer blij van worden en mama ook, is Playmobil. Daar zijn ze uuuuuren zoet mee en als ze dat kleine rommel wat erbij zit dan door de kamer schieten, dan haal ik de stofzuiger er even door! Opgeruimd staat netjes!

Wat is het meest vreselijke cadeau wat jij ooit gehad hebt?

( dit artikel is natuurlijk een beetje met een knipoog geschreven.. Voordat ik : ‘ Jij rotmoeder! ‘ comments krijg 😉 het belangrijkste is dat het kind het leuk vind en ja, ze krijgen van mij ook stapels lawaaaaaierig speelgoed en zelfs een ballenbak)

Misschien vind je dit ook leuk

31 comments

Fred Pistolet 15 juni 2017 - 07:05

Jezus zeg, klei, wat een verschrikking. Je moet er toch niet aan denken dat de verbeelding en creativiteit van je Bickel/Winde/Sterre/Alphonso wordt gestimuleerd..!

Reply
marjon 4 juni 2016 - 20:46

Haha leuk om te lezen. Ik vind klei bijvoorbeeld leuk en leerzaam. Oke, vaak ligt de klei behalve over de tafel ook op de grond. Maar hier in huis 2 kinderen die heel blij worden van klein.
Ook hebben we tentje met een ballenlading erin. Voor buiten 😉

Speelgoed met hard geluid vind ik minder prettig. Of met heel veel muziekjes.

Reply
Manouk 30 mei 2016 - 03:34

Ik ben op zich vrij makkelijk met speelgoed. Waar ik alleen de zenuwen van krijg is als je speelgoed krijgt waar ze dan pas 300 jaar later mee kunnen spelen. Moet ik het de hele tijd ergens gaan opslaan. Of speelgoed dat je bij een verjaardag dubbel krijgt, word ik ook al zenuwachtig van haha. Voordat Djaïro twee wordt ga ik kijken of dat hij een cadeautje uitpakken nu we leuk vindt, anders ga ik weer voor de cadeaukaarten en vraag ik alleen aan bepaalde mensen een cadeautje. Met bepaalde mensen bedoel ik dan (overgroot) opa’s en (overgroot)oma’s.

Reply
Birgit 26 mei 2016 - 22:02

Hahaha, heel herkenbaar! Speelgoed met geluid is een ramp! Helemaal als je het niet uit kan zetten (en geloof me, we hebben hier genoeg van) en inderdaad, klei…. aaaargh! Bij een ballenbak kan ik me eigenlijk niet heel veel voorstellen.

Reply
MetMirjam 26 mei 2016 - 19:14

Haha grappig!
Mijn lijstje zou heel anders zijn, want met deze dingen heb ik eigenlijk geen moeite – wel onder de voorwaarde dat ze niet alle herrie-speeltjes tegelijk aan zet.. Want dat vind ik wel wat minder haha

Reply
Mathiske's mama blog 26 mei 2016 - 18:08

Maar heel herkenbaar ?

Reply
Jodi - liefthuis 26 mei 2016 - 17:51

Hahaha onze spruit is bijna 1 dus ik hou het in mijn achterhoofd

Reply
Liess 26 mei 2016 - 13:51

Klei vind ik geen probleem, sterker nog, super.
Lawaai speelgoed hoop ik altijd dat de batterijen snel opgaan, dan kan ik ze of nooit of 1 voor 1 weer vullen met nieuwe batterijen.

Ik heb als kraamcadeau voor bram een roze winnie the pooh klok gekregen. Tis van een 90 jarig mensje dus das heel lief…
En mijn oma van 86 kocht rompers enzo maat 104 want ach, ze groeien zo snel uit die kleine maatjes hahaha.

Reply
Liess 26 mei 2016 - 13:55

Wat ik stom vind trouwens is bellenblaas voor te kleine kinderen. Dan laten ze ‘t potje 80 x vallen en plakt alles

Reply
Jessica 26 mei 2016 - 13:13

Hahaha gelukkig heb ik mij hier nog niet schuldig aan gemaakt. Koop liever boekjes of leuke (geluidloze) spelletjes.. 🙂 Maar ik vind je artikel echt te leuk!

Reply
Ellen 26 mei 2016 - 12:57

Bij de geboorte van m’n zoontje kreeg ik een echt spuuglelijk, snap niet dat mensen dit kopen, kruippakje! Ok een kruippakje maar wel een maatje 86,….. Heeft even in m’n kast gelegen om dan toch maar weg te doen in zo een container! Bah!

Reply
Marguerita 26 mei 2016 - 11:36

Onesies vond en vind ik gruwelijk. En van te kleine kleertjes word ik ook erg verdrietig. Zo zonde…

Reply
Marit 26 mei 2016 - 11:18

Ik kreeg aldoor van dezelfde mensen dvd’s (1e verjaardag, Sinterklaas, kerst….) we hebben geen eens een dvd speler meer (en dat weten ze…) ?

Reply
Bianca 26 mei 2016 - 10:53

Zooo herkenbaar weer haha! Bij de laatste verjaardag van mijn dochtertje (ze werd 8) heeft ze om dit allemaal te voorkomen cadeaubonnen gevraagd, zodat ze zelf lekker kan shoppen x

Reply
Ineke 26 mei 2016 - 10:09

Hier kregen we kledij met een oversized cartoon walvis op, of mickey mouse in het groot.. Nou heeft hij toch echt niet veel aangehad 🙂

Reply
saskia 26 mei 2016 - 09:23

Whaha is dit een tip voor onze babyswap? Laat ik nu net allemaal klei gekocht hebben, nee hoor grapje 🙂

Reply
Michelle 26 mei 2016 - 08:52

Ik hield mijn hart ook vast voor de kraamcadeautjes, maar dat is me echt heel erg meegevallen. We hebben vooral veel tegoedbonnen en wat mooi houten speelgoed gekregen. Schreeuwerig, herriemakend spul zit er tot op heden niet tussen. Misschien bewaart iedereen dat voor zijn eerste verjaardag???.

Reply
Nienke 26 mei 2016 - 08:50

Ik schrok eerlijk gezegd ook wel een beetje bij de geboorte van de oudste, welke cadeautjes we kregen. Niet veel, maar ik herinner me vooral de schreeuwerige Winnie de Poeh pakjes in felle kleuren en Zeeman speelgoed. Misschien is de kwaliteit er tegenwoordig beter maar bijna acht jaar geleden was dat echt nog dunne plastic troep in primaire kleuren. Dat ging gelukkig gauw kapot 😉
In de afgelopen jaren hebben we gelukkig niet zo vaak iets voor de kinderen gekregen wat we echt niet tof vonden. Over het algemeen is het vaak wel goed bedoeld en ja, smaken verschillen nu eenmaal, dus er is altijd kans dat een cadeautje niet zo goed bij de ontvanger past… Ach, er zijn ergere dingen 😉

Reply
Leonie van Mil 26 mei 2016 - 08:29

Hahaha hartstikke guilty!! Balkenbak heb ik aan mijn zus haar kleine gegeven, drumstelletje aan mijn oude buurtjes 😉 en klei… Zal ik vast ook wel een keer aan iemand gegeven hebben hahaha

Reply
Leonie van Mil 26 mei 2016 - 08:29

*ballenbak

Reply
Kim 26 mei 2016 - 08:24

Wij hadden ook een ballenbak voor mijn zoontje. Dat vond ik niet erg en hij erg leuk. 🙂

Herrie speelgoed hebben wij ook haha, hij vind toet toet auto’s heel leuk, maar ik doe altijd maar een auto op geluid, niet allemaal door elkaar dan wordt ik gek 😀 (vooral omdat wij Duitse en Nederlandse auto’s hebben ) 😀

Klei is hij nog te klein voor. Mijn moeder vind het trouwens geweldig om kleding op de rommel markt te halen voor hem ( niks mis mee ) maar wel als het 4 maten te groot is, verwassen en met Disney erop. 😀

Maar ze bedoelen het allemaal goed toch 🙂

Reply
Merel 26 mei 2016 - 08:12

Een mobiele telefoon voor haar zesde verjaardag, terwijl je nadrukkelijk hebt afgesproken (met die persoon nota bene) dat we die telefoontoestanden nog even zouden uitstellen. Bah! ?

Reply
linda 26 mei 2016 - 07:51

Niet zo verschrikkelijk, maar ik kreeg zo’n lang stoffig knijpboekje van een collega. Van Zappf Creations. Je raadt het al: 1 kant roze gekleurd, terwijl we een babyboy hebben ? ach hij ziet het niet! En de binnenkant (roze) was vanuit buiten moeilijk te zien in de verpakking.

Reply
Nicole 26 mei 2016 - 07:49

Hahah wij hebben en een ballenbak, alles met herrie en nog veel meer. Ik vind het allemaal prima als die kleine maar lol heeft.

Reply
Josan 26 mei 2016 - 07:34

Iets met woezel en Pip. Ik HAAT ?✂ dat soort commerciële figuurtjes.

Reply
Leonie 26 mei 2016 - 07:24

Ik heb me dit jaar aan lijstjes gewaagd voor beide kids… maar ben echt doodsbang dat mensen weer met dingen komen waar we er al 100 van hebben of die ik echt niet wil….

Klei inderdaad hoef ik niet.. de grote speelt er 1 keer mee maar ben dan vooral gespaben voor de kleine man die inderdaad alles op eet of de hond (zelfde probleem). Kleurboeken en potloden heb ik ook zeker voor een jaar… poppen ook zo iets, ze heeft babyborn rest kijkt ze niet naar om.

Dus ben benieuwd zondag wie er de moeite neemt om even op lijstje te kijken..

Reply
Marijke 26 mei 2016 - 07:19

Oh ja klei. Ik geef ze gewoon altijd maar 1 kleur.

Reply
Tips voor Papa's 26 mei 2016 - 07:17

We hebben hier ooit zelf een ballenbak gekocht, maar dat was nog redelijk makkelijk op te ruimen en bij te houden ondanks dat J alles door de kamer gooide.
Magic sand en klei inderdaad zijn echt horror dingen. Het zit overal en je kunt blijven stofzuigen.
Qua cadeaus is het vooral jammer als je duidelijk hebt aangegeven dat er al meer dan genoeg speelgoed is en dan vervolgens nog de halve (schoon)familie met afzichtelijk speelgoed aankomt… Maar goed, “ze bedoelen het goed” zullen we maar denken he ?

Reply
Stefanie 26 mei 2016 - 06:31

Ik ben ook niet zo’n fan van de klei, ze mixen alle kleuren door elkaar en als ze klaar zijn ligt alles vol klei. Daar word ik nooit zo blij van 😉 haha
Hier spelen ze ook graag met playmobil! Fijn speelgoed.

Reply
Channa 26 mei 2016 - 06:13

De ballenbak hebben we niet en de rest maakt me niks uit, haha. Als de kinderen het maar leuk vinden 🙂

Reply
simpel, met een snufje liefde 26 mei 2016 - 06:09

haha, die ballenbak vind ik nog wel meevallen. Ik vind vooral dat herrie speelgoed erg.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.