De leukste uitjes voor de meivakantie in Nijmegen en Arnhem.

by Tamara

De meivakantie komt eraan! En hoewel er een heleboel mensen op vakantie gaan, zijn er natuurlijk ook een heleboel thuisblijvers. Een tijdje geleden schreef ik een artikel over de leukste uitjes in Drenthe en Groningen, welke heel goed gelezen werd. Maar ons land heeft natuurlijk nog meer moois te bieden! Ben jij in de meivakantie ( of een andere keer) in de omgeving van Nijmegen en Arnhem? Dan moet je deze uitjes echt eens proberen!

De leukste uitjes in Nijmegen.

De Spelerij.

Een tijdje geleden kregen we voor een campagne een uitnodiging voor de Spelerij, een hele bijzondere speeltuin. We konden toen helaas niet gaan, maar het leek me wel een heel erg leuk uitje! Het is namelijk niet zomaar een gewone speeltuin, maar een speeltuin die zich heel erg richt op het spelend ontdekken van dingen! De gewone speeltoestellen zoals je die kent van een normale speeltuin zul je hier niet zo heel snel zien. Wel een heleboel kleurrijke kunstige speeltoestellen die je zelf in beweging moet brengen. Dat gaat bij de ene makkelijker dan bij de ander en dus moet er eerst wel goed uitgezocht worden hoe iets precies werkt!

Als je honger hebt, mag je zelfs broodjes bakken en er na het bakken beleg op doen! Leuk en lekker!

Naast de spelerij heb je op hetzelfde park ook de uitvinderij. Hier kunnen kinderen naar hartelust knutselen en uitvinden! Je kunt er bijvoorbeeld zelf een boot bouwen, figuurzagen en nog veel meer!

De spelerij is volgens de site geschikt vanaf ongeveer vier jaar. Kinderen tot vier jaar zijn gratis, vanaf vier jaar betaal je 14.50 per persoon. ( ook voor volwassenen)

De Leemkuil.

De Leemkuil is een enorm grote speeltuin in een bos speciaal voor avontuurlijke kinderen! Naast het geheime fort van Novio Magnus, dat een speelgebied is dat helemaal is ingericht in Romeinse stijl, zijn er talloze andere klim en klautertoestellen, glijbanen en schommels! Er is een grote waterspeelplaats die erg leuk is bij warmer weer en trampolines, glijbanen en schommels!

Het is geschikt voor kinderen van 3 t/m 8 jaar en de entreeprijs is 4,85

Afrika Museum.

Het Afrika museum is niet zomaar een museum! Oké, ze hebben er een binnenexpositie waar vooral kunst staat, maar ook voor kinderen is er genoeg te beleven! Er zijn allerlei Afrikaansedorpjes waar je als kind heerlijk kunt spelen, een beeldentuin met kunstwerken waar je op kunt klauteren en klimmen. Maar als je in een avontuurlijke bui bent en je graag iets wilt ontdekken, kun je ook één van de speurtochten doen, waarbij je het hele park van binnen en buiten kunt verkennen.

Kinderen tot 4 jaar zijn gratis, van 4 tot 18 jaar betaal je 6 euro en vanaf 18 jaar betaal je 15 euro.

Uiterwaarde.

Als het mooi weer is, dan is de Uiterwaarde en dan met name het Strandpark Slijk-Ewijk een aanrader. Dit is een heel groot strand waar je allerlei dingen kunt ondernemen. Zo kun je er kanovaren, er zijn een heleboel speeltoestellen waar je naar hartelust op kunt klimmen en een moerasgebied waar je ook kunt spelen en ontdekken.

De leukste Uitjes in Arnhem.

Burgers’ Zoo.

Als je aan Arnhem denkt, denk je natuurlijk meteen aan Burgers’ Zoo. Deze dierentuin staat al een hele tijd op ons lijstje om eens een keer te gaan bezoeken en dat gaan we waarschijnlijk doen met Laurens verjaardag! Het park is 45 hectare groot en er is vanalles te  zien en te doen. Denk bijvoorbeeld aan een aquarium waar je doorheen kunt wandelen, een overdekte jungle, een woestijngebied en nog veel meer!

Ook is deze dierentuin niet zo heel erg duur. Voor een entreekaartje betaal je voor kinderen 20.50 en voor volwassenen betaal je 23.50. Als je de entreekaartjes via de site besteld is het goedkoper.

Arnhems oorlogsmuseum.

Voor wat oudere kinderen is het leuk en leerzaam om naar het Arnhems oorlogsmuseum te gaan. Dit is een museum dat gevestigd is in een oud schoolgebouw. Inmiddels is er een museum in gevestigd, dat je alles laat zien over de oorlog in deze omgeving en waar je bijvoorbeeld ook een oorlogsvliegtuig, een tank en diverse oorlogs voorwerpen kunt bekijken!

Voor een kind van 5 t/m 11 jaar betaal je 5 euro. Vanaf 11 jaar betaal je 8 euro.

Openluchtmuseum Arnhem.

Dit was een aanrader waar heel veel volgers mee kwamen! Het Arnhems Openluchtmuseum is een museum dat geschikt is voor kinderen van alle leeftijden. Er is altijd wat te doen en voor iedereen is er ook wel wat leuks te doen of te zien. Je kunt kijken naar de oude ambachten, zoals een bakker die brood bakt of een boer die aan het werk is. Maar je kunt er zelf ook allerlei dingen doen! Je kunt er bijvoorbeeld Oud Hollandse spelletjes doen en zelfs een koe melken!

Voor kinderen betaal je 15 euro en voor volwassenen betaal je 18 euro.

De leukste Pannenkoekenhuizen in deze omgeving?

Een dagje uit maakt hongerig! Nu kun je natuurlijk bij de meeste uitjes ook wel een hapje eten, maar het is nog leuker om een dagje uit af te sluiten met gezellig ergens eten! Mijn kinderen zijn dol op pannenkoeken! En dit zijn de allerleukste pannenkoekenhuizen uit de omgeving!

Pannekoekhuis Strijland

www.pannekoekhuisstrijland.nl

Pannenkoekenboerderij De Steenen Camer

www.desteenencamer.nl

Pannenkoekenhuis De Snippenhof

www.desnippenhof.nl

Pannenkoekenhuis Den Strooper

www.denstrooper.nl

Pannenkoekrestaurant De Oude Herbergh

www.oudeherbergh-oosterbeek.nl

’t Pannekoekhuis Schaarsbergen

 

www.pannenkoekhuis.nl/pannekoekhuis-schaarsbergen

Tips van mijn volgers.

Mijn volgers hadden ook nog een aantal leuke tips voor uitjes in Nijmegen en uitjes in Arnhem. Hieronder vind je ze!

  • Het Sonsbeekpark.
  • De Hemel.
  • Openluchtmuseum.
  • watermuseum.
  • MuZieum.
  • Kinderboerderij de Goffert.
  • Tivoli in Berg en Dal.

Dus ben jij binnenkort in deze omgeving? Dan zou ik zeker één van deze uitjes gaan bezoeken! Ik ga binnenkort een weekendje weg boeken naar deze omgeving en dan zeker een aantal van deze dingen bekijken!

Iedereen bedankt voor alle tips!

Deze blog is geschreven in samenwerking met Visit Nijmegen en Visit Arnhem.

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.