De laatste zomer samen | Hoofdstuk 5

by Tamara

Gek genoeg gebeurde er daarna een hele tijd niets. Ik wist niet of het kwam omdat er camera’s rond het huis hingen, of dat diegene er gewoon mee gestopt was. Ik begon zelfs een beetje te twijfelen of het niet gewoon allemaal toeval was geweest. Dat ik gewoon domme pech had gehad met mijn autobanden en dat er een andere verklaring was geweest voor de kapotte ruit in de keuken.

Het was fijn om weer wat rust in ons leven terug te hebben. Lexie was helemaal gewend op school en speelde zo vaak als ze kon met haar vriendinnetje Maud. In Babette had ik een vriendin gevonden waarvan ik hem merkte dat ik hem echt nodig had. Gewoon iemand die wist wat het inhield om een kind en daarnaast nog een drukke baan met onregelmatige tijden te hebben. We hadden inmiddels al een aantal keren afgesproken en we konden erg goed met elkaar  praten.

Wat ik wel een beetje gek vond, was dat het bericht van Thomas zo in mijn hoofd bleef hangen. Ik had in jaren niet meer aan hem gedacht en sinds het berichtje op het nieuws, kwam hij steeds vaker in mijn gedachten bovendrijven. Ik vroeg me af of het wel normaal was dat ik zo vaak aan hem dacht en besloot maar niets tegen Joost te zeggen, omdat hij er misschien meer achter zou zoeken. Wat helemaal niet nodig was, want ik had nog steeds een vreselijke hekel aan Thomas. Ik kon me nog precies herinneren hoe het voelde toen hij me vertelde dat hij wilde scheiden. Ik was het kindje net verloren, het kindje dat we allebei zo graag wilden hebben en dat zo welkom was geweest. Althans voor mij, want ik wist nog steeds niet of hij het nou zelf ook wilde, of dat hij alleen een kind wilde omdat ik graag moeder wilde worden. Toen mijn lichaam weer normaal bleek te functioneren en we groen licht hadden om het nog eens te proberen, gaf hij aan dat hij dat niet wilde. En het was niet alleen dat hij niet nog een keer wilde proberen een kindje te krijgen, hij wilde namelijk ook niet met mij verder. Ik was er kapot van en het voelde alsof mijn hele leven voorbij was. Maar al snel begon ik er ook de goede kanten van in te zien. Ik kocht een nieuw huisje in een veel leukere wijk, leerde Joost kennen, raakte weer zwanger en uiteindelijk kregen Joost en ik een relatie. Dit ging ook niet zonder slag of stoot, maar we waren ontzettend gelukkig met elkaar en ik had het gevoel dat het zo had moeten zijn. Ik was ook gelukkig bij Thomas. Tenminste, dat dacht ik toen. Want pas toen ik een relatie kreeg met Joost en we samen ouders werden van Lexie, wist ik hoe het voelde om echt gelukkig te zijn.

Maar toch kon ik het niet laten om zijn naam in te tikken op internet en wat informatie over hem op te zoeken. De eerste hit was een interview met hem van een paar jaar geleden, toen we nog getrouwd waren. Hij vertelde over het succes van zijn bedrijf en over hoe hij een nieuwe vestiging in Zweden ging openen. Het ging even kort over ons huwelijk, met name over dat we net getrouwd waren en net de huwelijksreis achter de rug hadden.

Ik klikte het artikel weer weg en klikte het volgende aan. Aan de datum te zien was het geschreven net na de scheiding, maar nog voordat zijn nieuwe vriendin zou bevallen.

Zo meneer Smit, u hebt een druk jaar achter de rug. Een nieuwe vestiging in Zweden, een scheiding en nu weer een baby op komst, heeft u nog plannen voor de toekomst?’ ‘Ja, wat kan ik zeggen? Ik ben niet een man die graag stil zit. Zowel zakelijk als privé ga ik een mooi jaar tegemoet!’

Stiekem deed het me best wel wat pijn om dat te lezen. Want hij had dan misschien een geweldig jaar, ik was ontzettend verdrietig en voelde me heel alleen. Ik wist dat ik alles weg moest klikken, maar ik kon het niet laten om nog even verder te kijken.

Smit international in zwaar weer na schandaal Directeur.

Thomas Smit, de directeur van Smit International, een bedrijf dat meerdere vestigingen in o.a. Zweden, Dubai en Hong Kong bezit, heeft een zwaar jaar achter de rug. Na eerst al te zijn gescheiden van zijn eerste vrouw, heeft zijn tweede vrouw hem nu verlaten, vlak na de bevalling van hun zoon. De heer Smit werd al langere tijd beschuldigd van ongewenste seksuele intimidatie met stagiaires, maar ontkende deze aantijgingen tot nu toe. Vorige week werd er echter bekend dat hij een relatie heeft gehad met de negentienjarige Sandra Savel, wie de dochter van Wilfried Savel, oprichter van Savelswil is. Maar daarmee is het verhaal nog niet ten einde, iemand uit de directe omgeving van Sandra heeft aan ons verteld dat Sandra zwanger is van de heer Smit. Wilfried Savel is de grootste aandeelhouder van Smit International en heeft aangekondigd zijn aandelen per direct van de hand te doen en zijn financiering aan het bedrijf stop te zetten.

Dit kan het einde betekenen voor Smit International, die, naar nu blijkt, de vestigingen in Hong Kong en Dubai met geleend geld heeft bekostigd. Zowel Sandra Savel als Thomas Smit waren niet bereikbaar voor commentaar.

Ik sloeg een hand voor mijn mond van schrik. Het gekke was dat ik wel wist dat hij nog voor zijn tweede vrouw Danielle bevallen was iemand anders zwanger had gemaakt, maar ik ging ervan uit dat dat een gerucht was geweest. Nu ik las dat hij een baby kreeg met de dochter van zijn zakenpartner, schrok ik daar ontzettend van. Een partner die ik goed kende notabene, want ik had heel vaak een praatje met hem gemaakt als ik hem tegenkwam op een evenement. Ik had genoeg gelezen en klapte mijn laptop dicht. Ik had nog net tijd om een kopje thee te drinken voordat ik weer weg moest om boodschappen te doen, dus ik liep naar de keuken.

Wat er daarna gebeurde, gebeurde heel erg snel. Ik tilde de waterkoker op om thee in te schenken, toen ik ineens een harde knal hoorde, gevolgd door een heleboel gerinkel. Van schrik liet ik de waterkoker uit mijn handen vallen en kermde van de pijn toen het hete water over mijn handen viel. Snel hield ik ze onder de koude kraan, terwijl ik keek waar het geluid vandaan kwam. Ik liep naar de woonkamer en zag dat het voorraam aan diggelen lag. Op de grond lag een grote baksteen met daarop een briefje. Met mijn pijnlijke handen trok ik het briefje los en ik las wat erop stond.

Mijn handen begonnen te trillen en ik hapte naar lucht terwijl ik de woorden las.

IK GA JE HELEMAAL KAPOT MAKEN.

Dit boek maakt del uit van een reeks. Je koopt alle boeken hier.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.