De laatste keer naar de peuterspeelzaal.

by Tamara
laatste keer naar de peuterspeelzaal

Floris mocht gister voor de Laatste keer naar de peuterspeelzaal en ik vond dat stiekem toch best wel een dingetje. Ik kijk er voor hem al maanden naar uit, hij is er zo ontzettend aan toe om naar de basisschool te gaan. Floris trekt heel erg toe naar oudere kinderen en zei al regelmatig dat de andere peuterspeelzaalkindjes klein waren en dat hij ze niet leuk vond. Na de voorjaarsvakantie is het zover. Onze grote jongen mag naar de basisschool! Helluppppp waar is mijn baby?

De laatste keer naar de peuterspeelzaal.

Floris heeft overal altijd al haast mee gehad. Hij was razendsnel in zijn ontwikkeling, rende met net 1 jaar de kamer al door en met 2 jaar kletste hij al de oren van je hoofd. Juist omdat hij zo snel was met alles, had ik er best wel wat moeite mee toen ik me realiseerde dat hij echt geen baby meer is. Of nouja, hij blijft gewoon mijn baby tot hij  minimaal 18 is, alleen mag ik hem niet meer zo noemen.

Die eigenwijze baby is uitgegroeid tot een bijna kleuter met een heel sterk karakter en een behoorlijke eigen wil. Hij heeft overal zijn eigen maniertjes voor, is een ontzettende wijsneus en trekt zich van niemand ooit wat aan. Ik vond het loslaten moeilijk toen hij naar de peuterspeelzaal mocht, maar nu hij naar de basisschool mag vind ik het nog een beetje moeilijker haha.

Ik vind het ontzettend leuk voor hem en ik hoop echt dat hij het ontzettend leuk gaat hebben daar. Dat hij zich nog maar verder mag ontwikkelen tot een nog grotere jongen dan hij nu al is! Natuurlijk ga ik hem wel heeel erg missen. Zeker omdat hij een continue rooster heeft en dus echt de hele dag weg is. Maar het komt vast helemaal goed met hem!

 

En tja, mijn baby is nu wel echt weg zeker?

 

Vond jij het een grote stap toen je kind voor de laatste keer naar de peuterspeelzaal ging en daarna naar de basisschool?

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

5 comments

Patricia 18 februari 2017 - 07:03

Volgens mij heeft iedere fase zo zijn charmes; zo wil ik het in ieder geval straks gaan benaderen.

Reply
Marijke 17 februari 2017 - 15:24

Ik weet hoe het voelt. Na de vakantie naar school… jij hebt Lauren nog. Bij mij is het de laatste baby die geen baby meer is. En idd hoe leuk ook, het is wel een dingetje….

Reply
Joyce 17 februari 2017 - 09:11

Ik vond het wel een dingetje hoor! Opeens ben je vet veel vrije tijd kwijt haha en moet nog beter gaan plannen.

Reply
Lilian 17 februari 2017 - 08:43

Wij moeten over een half jaar onze kleine boef in gaan schrijven bij een basisschool en eerlijk, dat vind ik al spannend. Ik begrijp volkomen dat je het een dingetje vind, weer een nieuwe mijlpaal! Heel veel succes, gaat vast allemaal goed komen!

Reply
Josan 17 februari 2017 - 06:34

Oh het is ook even een dingetje hoor. Basisschool is een totaal nieuwe fase. Voor je het weet heeft hij kinderverkering en is hij verliefd op de juf en niet meer op jou. Gelukkig heb je Lauren nog.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.