De laatste dag van de zomer | Hoofdstuk 27

by Tamara

Lexie.

Toen ik wakker werd was het buiten al donker en voelde ik de spierpijn in mijn hele lichaam. Ik voelde mijn wangen warm worden terwijl ik dacht aan wat er gebeurd was en lachte. Al vanaf het moment dat ik had gehoord over wat er tussen Ralph en mij gebeurd was, had ik me proberen voor te stellen hoe hij in bed zou zijn. Nu ik het wist was ik alles behalve teleurgesteld, het was beter dan ik ooit had durven hopen.

Ik rolde op mijn zij en keek naar zijn vredige gezicht terwijl hij lag te slapen.

‘Lig je nou naar me te gluren.’ hoorde ik hem ineens zeggen.

‘Ja, sssst! Ik was aan het kijken hoe je slaapt.’

Hij hield zijn ogen dicht en grinnikte.

‘Ben je je aan het bedenken hoe je me in mijn slaap kunt vermoorden?’

‘Neehee, stil nou, je verpest het moment.’

Hij zuchtte en opende zijn ogen, waarna hij naar me toe rolde.

‘Hoe voel je je? Heb je goed geslapen?’

Ik knikte: ‘Ja, prima. Alleen een beetje spierpijn.’

Hij lachte en gaf me een voorzichtige kus.

‘Heb je honger? Als het goed is hebben we vierentwintiguurs roomservice, dus ik kan iets voor ons bestellen. Of wil je beneden wat eten?’

‘Roomservice klinkt prima.’ zei ik en ik glipte uit bed om iets aan te trekken. Terwijl ik zonder kleren naar de badkamer liep, voelde ik zijn ogen in mijn rug prikken. ‘Lig je nu naar mij te gluren?’

‘Sstt! Je verpest het moment! Ik lag van mijn uitzicht te genieten.’ lachte hij.

Snel pakte ik een kussen van de stoel en gooide dat naar zijn hoofd. Ik mistte, maar het gaf me net de kans om de badkamer in te glippen.

Ik hoorde Ralph lachen en terwijl ik mijn ochtendjas aantrok, hoorde ik hem eten voor ons bestellen. Terwijl ik langs de spiegel liep, ving ik mijn spiegelbeeld op. Ik zag er vreselijk uit, mijn gezicht zat onder de schaafplekken van zijn baard, ik had een mascaravlek onder mijn oog en mijn lippen waren opgezet en droog. Maar ondanks dat zag ik een vrouw in de spiegel die ik amper herkende. Mijn ogen schitterden en ik had een grijns op mijn gezicht die er niet af te krijgen was. Ik hoorde de deur kraken en zag dat Ralph tegen de deurpost leunde, met een blik in zijn ogen die ik herkende van de eerste keer dat ik hem in het ziekenhuis zag. ‘He vreemde.’ zei ik zachtjes. Zijn mondhoeken gingen omhoog in een grijs en hij kwam achter me staan.

‘Ik heb eten voor ons besteld. Wat ben je aan het doen?’

Ik zuchtte en keek naar ons spiegelbeeld. Ralph zijn haren zaten een beetje in de war en hij lachte toen hij zag dat ik naar hem keek.

‘Ik zie er verschrikkelijk uit. Kijk mijn gezicht! Wat heb je met me gedaan joh? Al die schaafplekken!’

‘Je bent prachtig Lex, schaafplekken of niet.’

Ik draaide me om, zodat ik hem aan kon kijken.

‘Dat Frans he? Kun je dat niet aan Rosie leren?’

‘J’enseigne le français à notre fille’ zei hij met een zelfvoldane grijns op zijn gezicht.

’Eehh wat betekend dat?’

‘Daar ben ik al mee bezig. Ze is slim die dochter van ons, ze pikt het ontzettend snel op allemaal.’

Ik knikte: ‘Ik mis haar, het is zo raar. Ik heb het gevoel dat ik zoveel van haar leven heb gemist, maar tegelijkertijd voel ik me ook zo verbonden met haar. Ze is echt geweldig.’

Hij knikte en sloeg zijn armen om me heen.

‘Ja dat klopt, ik denk dat het wel goed komt tussen jullie twee. Het heeft gewoon tijd nodig.’

Hij keek diep in mijn ogen en even dacht ik dat hij me weer zou gaan zoenen, maar net voordat hij dat kon doen, hoorden we geklop op de deur en liep hij naar de deur om hem open te doen. De vrouw die het eten kwam brengen schrok er een beetje van dat hij de deur opendeed in zijn ondergoed, maar toen hij iets tegen haar zei en ze beiden naar mij keken, moest ze lachen. Ralph zei haar gedag en reed het karretje de kamer in.

‘Waren jullie me nou aan het uitlachen?’ vroeg ik geïrriteerd.

‘Haha, nee. Ik zei dat we op huwelijksreis zijn en dat je me zo hebt uitgeput dat ik er nog niet aan toe was gekomen om mijn kleren aan te doen.’

Ik werd rood. ‘Maar we zijn hier helemaal niet op huwelijksreis.’

Hij keek onder het tafeltje en haalde een fles champagne tevoorschijn.

‘Nee, maar nu hebben we deze wel gratis.’

Ik schudde lachend mijn hoofd en ging aan de tafel zitten, waar al het heerlijke eten op stond. Toen we beide vol zaten en iets teveel champagne hadden gedronken, gingen we naast elkaar in bed liggen, waar we vrijwel meteen in slaap vielen.

De volgende dag stonden er eigenlijk skilessen op het programma, maar ik had zoveel spierpijn dat we die besloten over te slaan en een beetje in het hotel te blijven. Dus we brachten de middag door in de spa van het hotel waar we gemasseerd werden en een jacuzzi huurden, die uitkeek over het landschap en de bergen. Na een heerlijke lunch wilden we beide even uitrusten, maar we kwamen er al snel achter dat er van rusten niet zoveel kwam als we samen in een bed lagen. Deze keer namen we er iets langer de tijd voor en liet Ralph me allemaal kunstjes zien die ik niet kende, of tenminste. Ik herinnerde me ze niet meer.

Na een hele middag in bed, gingen we naar beneden voor het diner om daarna onze koffers weer in te pakken. De volgende ochtend zouden we heel erg vroeg vliegen, dus we gingen niet te laat naar bed en besloten maar elk op onze eigen kamer te gaan slapen, omdat er anders niet geslapen zou worden. Halverwege de nacht hoorde ik ineens mijn slaapkamerdeur opengaan en voelde ik hem bij me in bed stappen. Zijn huid was warm en hij kwam tegen me aan liggen, waarna hij zijn gezicht in mijn haar begroef.

‘Ik kon niet slapen zonder je.. Ik miste je.’ mompelde hij zachtjes.

Ik dacht dat hij nog meer zei, maar voordat ik het goed en wel kon verstaan, was ik alweer in een diepe slaap gevallen.

De volgende ochtend pakten we snel de rest van de spullen in en daarna was het tijd om naar huis te gaan. Hoewel het een geweldig weekend was geweest en ik Ralph ontzettend dankbaar was dat hij me had meegenomen, was ik ergens ook wel een beetje verdrietig. Het hele punt van deze vakantie was geweest dat ik mijn herinneringen terug zou krijgen en dat was niet gebeurd.

Maar ik liet niets aan Ralph merken en in het vliegtuig legde ik mijn hoofd tegen zijn schouder, waarna ik al snel in slaap viel.

Meteen verder lezen? Je koopt het boek hier! Dit weekend 20% korting op alle boeken met code weekend!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.