Cadeautip! De Kurio smartwatch , de smartwatch voor kinderen.

by Tamara
de kurio smartwatch review

Maxim is dol op horloges. Zodra hij de kans krijgt pikt hij die van mij of van Richard in en loopt hij er trots mee rond. ( Echt niet dat je hem dan nog terugkrijgt!) Ik had dus al een tijdje het idee om een horloge voor hem te kopen. Alleen, als ik eerlijk ben, vind ik de meeste kinderhorloges niet zo leuk. Ze ziet er vaak heel goedkoop uit en met al die felle kleurtjes passen ze nergens bij. Nu kan Maxim ook nog niet klokkijken op een gewone klok met wijzers en een horloge is dan natuurlijk een beetje onzin. Maaaar, we mochten de Kurio smartwatch testen. En dat is natuurlijk wel een horloge dat ideaal is voor kinderen!

Cadeautip! De Kurio smartwatch , de smartwatch voor kinderen.

Ik weet nog precies Maxim zijn reactie toen ik hem het pakketje gaf. Hij stond meteen te dansen en te juichen! Voor je de smartwatch kunt gebruiken moet je wel even een paar dingen instellen. Ik had het idee dat het een gewoon horloge was, evt met een paar spelletjes, maar toen ik de instellingen aan het aanpassen was, zag ik dat het veel meer is dan dat.

Zo kun je allerlei gegevens over je kind in de smartwatch zetten. Denk hierbij aan de gegevens van de huisarts, de bloedgroep van je kind,  belangrijke contactpersonen en allergieën. Als de kurio smartwatch helemaal ingesteld is, kan de pret beginnen.

img_5151

Functies Kurio Smartwatch.

De Kurio Smartwatch heeft ontzettend veel leuke functies en je kind kan zich er dus prima mee vermaken Enkele functies van de kurio smartwatch:

 • Een camera. Wanneer ik mijn telefoon of een Ipad onbeheerd laat liggen dan kan ik ervan uitgaan dat hij binnen notime vol staat met selfies van Maxim. In de kurio smartwatch zit een camera waarmee je kind foto’s van zichzelf of anderen kan maken! De camera heeft 0.3 megapixel. Nee, dat is niet heel veel, maar wel meer dan voldoende voor leuke foto’s!
 • Spelletjes. De kurio smartwatch beschikt over een heleboel leuke spelletjes zoals bijvoorbeeld snake. Deze spelletjes speel je door het horloge heen en weer te bewegen. Superleuk dus! Wanneer je kind een vriendje of vriendinnetje met een kurio smartwatch heeft, dan kunnen ze via bluetooth samen spelletjes doen.
 • Een klok. Ja joh? Op een horloge? Ja, natuurlijk zit er ook een klok in de kurio smartwatch. Hij is aan te passen in een analoge en digitale klok en heeft een heleboel designs.
 • Berichtjes sturen via bluetooth naar vrienden en familie.
 • Een ingebouwde activiteitentracker.
 • Een SOS app, waarmee je kindje in geval van nood alarm kan slaan.
 • Rekenmachine
 • Wekker.
 • Een vertaalapp. Hiermee kan je kind woordjes laten vertalen in 13 andere talen. Leuk en leerzaam!

img_5156

Enkele specificaties van de smartwatch.

 • Beeldscherm: 1.54 inch touchscreen (kleur);
 • Oplaadbare accu: 400mAh Lithium-Ion;
 • Intern geheugen: 256 MB (via Micro SD uitbreidbaar tot 32 GB);
 • Ingebouwde speaker, microfoon en trilfunctie;
 • Micro-USB voor opladen en datatransfer;
 • Geen smartphone nodig;
 • Werkt met pc’s en Mac-computers.

Bron.

Is de kurio smartwatch een aanrader of niet?

Ik vind de kurio smartwatch een echte aanrader. En dan nog niet eens om de verschillende leuke functies, maar vooral om alle medische informatie en andere belangrijke informatie zoals contactnummers enz die je erin kwijt kunt. Je hoopt het natuurlijk niet, maar mocht je kind ooit verdwalen, dan kan degene die hem vind makkelijk de ouders bellen door het nummer te bellen. Of wanneer je kind een ongeluk heeft gekregen, dan zijn alle medische gegevens meteen bij de hand.

Daarnaast is het ook gewoon een hele leuke gadget voor kinderen. Maxim vermaakt zich prima met de spelletjes, het tekenen en de camera.

De Kurio smartwatch is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en kost €69.95.

Hij is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Wil je meer te weten komen over Kurio en de producten? Neem dan een kijkje op hun social media kanalen: Facebook Kurio, Instagram Kurio.

 

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

MamaIssues 30 november 2016 - 15:44

Wat leuk zeg!!
Mijn dochter begint nu net een beetje met klok kijken
Zou dit dan leuk zijn??

Reply
Tamara 30 november 2016 - 15:49

Ja zeker! Echt een aanrader!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.