De jongensmama die een meisje kreeg, deel 2

by Tamara

(geschreven met 38+4 weken zwangerschap)

image

In mijn vorige blog vertelde ik al hoe ik mijn toekomst beeld moest bijstellen toen ik tijdens mijn eerste zwangerschap, toen ik een zoon kreeg in plaats van de dochter die ik verwacht had. Hoe ik dolgelukkig was dat ik nog een jongen kreeg, want hoe gaaf is dat?? Twee jongens! En hoe ik bij mijn derde zwangerschap aan mezelf vroeg waarom ik deze keer ineens zo graag een meisje wilde en erachter kwam dat die wens uitkwam!

image

Ik moest alleen naar de 20 weken echo en gebruikte mijn speurskills om op het beeld iets van een geslacht te ontdekken, ik had het immers bij Floris zelf al bij 17 weken gezien en verwachtte het deze keer ook wel te kunnen zien. Maar natuurlijk werkte de baby zoals gewoonlijk weer niet mee en had ik aan de vrouw die de echo afnam gevraagd of ze het geslacht misschien op kon schrijven, zodat ik en Richard de envelop samen konden openmaken als we het graag wilden weten. Tijdens het opmeten van het bovenbeentje zag ik het geslacht al in beeld komen en ik zag… Duidelijk twee balletjes! Ok even slikken, nooit zou ik een dochter hebben. Maar meteen ging door mijn hoofd, wauww! Ik heb gewoon 3 zoons straks! Drie boefjes! In gedachten was ik al aan het wegdromen over hoe mijn derde zoon eruit zou zien. Blond net als Floris of donker als Maxim? Zou hij ook zo’n boef zijn als Floris? Of lief en zorgzaam als Maxim?

We namen de gesloten envelop mee naar huis en in de auto fantaseerde ik verder over mijn derde jongen. Thuis legden we de envelop op tafel.. En nu? Maken we hem open of blijft het een verrassing? Richard hield het niet meer en scheurde de envelop open. Voorop het fotomapje stond: ‘Het is een jongen!’ Hmm dat dacht ik al, maar om het daar nog even te zien staan was toch wel even gek. Richard haalde de foto’s uit het mapje en kreeg meteen een enorme grijns op zijn gezicht. Dit was de foto die in de envelop zat.

Duidelijk toch?

Duidelijk toch?

Ik geloof dat het eerste dat ik tegen Richard zei: ‘waaaaaat?? Kun jij meisjes maken?’ was. Ik was echt helemaal verbaasd! Nou en het heeft wel echt een hele tijd geduurd voor ik dat roze spul gewend was. Bij 26 weken kocht ik het eerste pakje en Maxim mocht kiezen! En natuurlijk koos hij voor roze! Haha.

Ik had altijd verwacht dat kleding voor meisjes kopen veel makkelijker zou zijn. Hoevaak had ik niet al voor de rekken met meisjeskleding gestaan? Al die leuke kleurtjes, jurkjes, rokjes, shirtjes en leggings! Maar nu ik het eindelijk mocht kopen vond ik alles zo vreselijk truttig! Vreselijk die tutu dingen, al dat glitter en al die strikjes! Gelukkig went alles en heb ik nu een kast vol met roze en bloemetjes!

image

Ik ben wel ontzettend benieuwd naar de verschillen tussen een jongen en een meisje. Qua karakter vooral! Natuurlijk ligt dat niet helemaal aan het geslacht, maar ik ben heel bebieuwd of er nog veel verschil tussen zit! Over een paar weekjes kan ik het vertellen!

 

Denk jij dat er veel verschil zit tussen jongens en meisjes behalve kleding?

Misschien vind je dit ook leuk

13 comments

Gwen 1 juli 2015 - 23:45

Oeps duhh, ja ik zie hem wel nu!

Reply
Gwen 1 juli 2015 - 23:43

Ik heb natuurlijk alleen maar een meidenervaring, maar ze zijn driftig. Dat echte meisjeshuiltje, het moet nu nu nu. Dat is ook nog zo als ze ruim 2,5 zijn, dus benieuwd wat de toekomst brengt haha. Ik herken de echo trouwens niet, ligt vast aan dat ik onwijs moe ben haha, want herkende die van Quinn wel meteen als een meisje.

Reply
Saskia 1 juli 2015 - 22:36

Voor mij natuurlijk helemaal herkenbaar! Ik ben ook zo benieuwd naar de verschillen!

Reply
Charlotte 1 juli 2015 - 21:56

Ik vind ook lang niet alle meisjes baby kleding leuk! Ben ook niet zo van het hele tuttige, maar heb nu echt wel mijn merken gevonden! Ik vind dat Quapi, Flo en z8 echt leuke kleertjes hebben. En ook ik wilde in het begin geen roze kleertjes maar betrap mezelf erop dat er toch steeds vaker roze gekocht wordt…

Reply
Daniëlle 1 juli 2015 - 14:55

Er is wel verschil tussen jongens en meisjes. Ik ben zelf opgegroeid met twee broertjes en twee zusjes. Die eerste jaren met alleen jongens waren toch echt anders dan toen mijn zusjes erbij kwamen.

Nu heb ik zelf twee dochters en hoop ik dat de derde een jongetje zal zijn. Brengt net wat meer evenwicht, want meiden kunnen aardig ‘katten’ op elkaar. Jongens zijn daar meestal wat nuchterder in. Die stoeien en dan is het klaar. Haha. Mijn meiden hebben ook allebei een behoorlijk temperamentje, tijdens de zwangerschap al. Ik ben zo benieuwd of een babyjongen echt rustiger is als de meeste zeggen!

Reply
lin 1 juli 2015 - 14:02

Ik ben ook benieuwd! Ik hoor veel zeggen dat meisjes pittiger zijn, maar als ik hier kijk is Luca soms net een meisje en kan hij ook heel kattig doen! hihi

Reply
Eline 1 juli 2015 - 13:32

Superleuk dat je nu een meisje hebt. Ik ben inderdaad heel benieuwd of de verschillen heel duidelijk zullen zijn.

Reply
Sylvie 1 juli 2015 - 13:14

Haha zo te lezen aan de reacties krijg je nog best wat te stellen met jullie eigenwijze diva 😉 Geniet nog maar even van deze “onschuldige” babyfase…

Reply
jeanine 1 juli 2015 - 10:47

Ik denk dat er zeker verschil is tussen jongens en meisjes. Ik heb zelf ook alleen maar jongens en hoop ook nog een keer een dochter te krijgen. Maar natuurlijk is nog een jongetje ook zeer welkom 😉 Ik heb wel twee nichtjes die hier regelmatig over de vloer komen en die kunnen inderdaad een beetje bitchy zijn, maar zijn een stuk minder ruw dan mijn jongens.

Reply
Thea van Galen 1 juli 2015 - 08:41

Nou ja als gastouder kan ik je vertellen dat er wel degelijk verschil is.
Meisjes zijn vaak pittig en nou ja laat ik het maar gewoon zo zeggen: bitchy. Of juist poeslief.
Jongens zijn eigenlijk altijd druk, wild, lekker los, en willen stoer doen.

Over gevoelig zijn: dat zijn ze allebei, alleen ligt het aan het kind heel erg. En dat is met veel dingen.
Over het algemeen zijn 3e kindjes vaak wel vlotter met dingen en lekker bijdehand.
En als je ze is zoals de jongste op mijn werk, dan krijg je een geweldige leuke lieve maar vaak pittige diva 🙂

Reply
Josan 1 juli 2015 - 07:34

Meisjes schijnen qua ontwikkeling sneller te zijn. Ook qua taalvaardigheid. Ze puberen eerder en als ze dat doen heb je je handen er aan vol 🙂

Reply
Malou 1 juli 2015 - 07:28

Ik dacht altijd van niet, maar soms vind ik Nomi toch wel heel duidelijk een meisje..

Reply
Minke 1 juli 2015 - 06:29

Toevallig zei pas nog iemand tegen me dat meisjes meer bijdehand zijn. Zeker met oudere (broers/zussen) erboven, omdat ze toch snel dingen afkijken. En goed weten wat ze willen. Wij weten nog niet wat t wordt, maar ben erg benieuwd. Luca is al erg bijdehand en weet herl goed wat hij wel en zeker ook wat hij niet wil.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.