De handigste Back to School tips!

by Tamara

Hier in Noord is de vakantie inmiddels begonnen. Zelf moeten we nog drie weekjes werken, maar de kinderen zijn de komende zes weken thuis en daar waren ze behoorlijk aan toe. Alle schooltassen zijn inmiddels gewassen en staan weer in de kast, de broodtrommels zijn schoon en liggen te wachten op het nieuwe schooljaar en stiekem tel ik al af tot ik zelf vakantie heb. Maar, hoewel de vakantie net begonnen is, zijn er genoeg dingen die je kunt doen om je vast voor te bereiden op het nieuwe schooljaar! Wil je weten wat? Lees dan verder!

De handigste back to school tips.

Goed, waarschijnlijk moet je er zo aan het begin van de vakantie nog helemaal niet aan denken, maar toch is het wel handig om juist nu al wat bezig te zijn met de periode na de vakantie. Scheelt echt haasten straks. Geloof me. Dus handige dingen die je nu alvast kunt doen? Hier komen ze!

Begin op tijd met het kopen van je schoolspullen.

Geloof me, het is echt niet fijn om aan het einde van de vakantie nog in alle haast spullen te moeten kopen. Grote kans ook dat alle leuke spullen dan al weg zijn en je misschien ook niet alles meer kunt vinden. Dus mocht je er tijd voor hebben, koop dan aan het begin van de vakantie al alle nieuwe broodtrommels, bekers en overige schoolspullen. Scheelt weer haasten aan het einde van de vakantie en het is ook wel fijn omdat gewoon al in huis te hebben.

Check de maten van de gymkleding en schoenen.

Kinderen groeien volgens mij op zonlicht hoor. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar hier hebben ze na de vakantie altijd allemaal nieuwe gymkleding en vooral schoenen nodig. Je wilt niet weten hoe vaak ik er in de eerste week na de vakantie achter kwam dat die voeten ineens een aantal maten gegroeid waren en dat de gymshirts ineens naveltruitjes zijn. Dus, goed idee om dat ook even te checken aan het begin van de vakantie.

Zijn de tassen nog goed, of aan vervanging toe?

Ook een goede tip. Check of alle Rugtas(sen)/rugzak(ken) nog in goede conditie zijn en vooral of ze groot genoeg zijn. Soms hebben kinderen als ze naar een hogere klas gaan ineens een grotere rugzak voor school nodig. Of hebben ze ineens andere Schoudertas(sen) nodig om die grotere gymkleding in te doen! Die schooltassen hier worden vaak nogal mishandeld en zijn na een jaar echt wel aan vervanging toe. Dus goed idee om die vast aan het begin van je vakantie te kopen.

Begin op tijd met weer in een ritme komen.

En dan de laatste, maar ook de lastigste. Probeer op tijd weer een beetje in een ritme te komen. In de vakantie is het lang leve de lol, laat naar bed en lekker uitslapen. Maar ja, dat kan ineens niet meer als je weer naar school moet. Daarom beginnen we meestal de laatste week weer een beetje ‘normaal’ te doen qua ritme en dat helpt echt enorm!

Heb jij nog goede back to school tips? Ik ben heel benieuwd!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.