De grote blote billen blog ( deel 2) over luiers, billendoekjes en cremes!

by Tamara

Ongelovelijk dat de gewone wegwerpluier die wij nu kennen nog maar zo’n 50 jaar bestaat. Al die soorten luiers die we nu kennen die kenden onze opa’s en oma’s of natuurlijk je ouders nog niet! Bij het gemak van de moderne wegwerpluier horen natuurlijk ook de makkelijke vochtige billendoekjes enen daar vertel ik in deze blog meer over. Ohja en natuurlijk over billencreme! Wat moet je zonder billencreme? Haha! Hierbij deel 2 van de Grote Blote Billen Blog!

Vorige week vertelde ik al dat wij 2 jongens hebben die heel snel last hebben van uitslag. Daar komt nog eens bij dat Floris eczeem heeft en niet te geparfumeerde doekjes kan gebruiken. Dus het is altijd een heel gedoe geweest om uit te vogelen waar ze dan wel tegen kunnen!

Ok, nooit gedacht dat ik zo’n mamablogger zou worden die serieus billendoekjes en creme zou gaan reviewen, dus bij deze! Even met de billen bloot! ( sorry moest even!)

Ik review 2 soorten doekjes, Hema doekjes want die gebruik ik altijd en huggies doekjes, die kocht ik vorige week en heb ze inmiddels even goed kunnen testen. Ook laat ik jullie 3 cremes zien: sudocrem, bepanthen en weleda billenbalsem!

Ik begin met de doekjes.

image

De witte doekjes zijn van hema. Je betaald 3 euro voor 3 pakjes met 64 stuks.

De huggies doekjes kocht ik bij de Action, een pakje van 64 koste 1 euro.

Ik gebruik eigenlijk al jaren de Hema doekjes, ze zijn vochtig genoeg, sterk , ( heel belangrijk, want wie wil er nou dat terwijl je een poepkont schoonmaakt, dat het doekje scheurt? ) ook vind ik het fijn dat ze niet heel sterk naar parfum ruiken. Dat doen die van Zwitsal dus wel en Floris kan niet zo goed tegen parfum.

Het enige nadeel vind ik dat ze een beetje dun zijn en je dus best veel doekjes nodig hebt.

De doorzichtige doekjes zijn van hema en de doekjes met beertjes zijn van Huggies.

De doorzichtige doekjes zijn van hema en de doekjes met beertjes zijn van Huggies.

De doekjes van Huggies zag ik bij de Action liggen toen ik daar toevallig was. Ik besloot deze maar mee te nemen zodat ik niet nog naar de hema hoefde. Maar ik vind ze niet zo fijn. Net zoals eigenlijk alle soorten huggies doekjes zijn ze ontzettend nat, scheuren ze heel snel en lijkt het een beetje op gewoon nat wc papier. Wel een pluspunt is dat ze geen parfum lucht hebben! ( maar ze liggen dus in de keuken als snelpoetsdoekje! Haha)

Weleda billenbalsem, Sudocrem en bepanthen.

Weleda billenbalsem, Sudocrem en bepanthen.

Dan de crèmes, dit zijn drie crèmes die ik al in huis had en vaak gebruik. ( ik raak die doppen altijd meteen kwijt).

image

1 sudocrem, 2 weleda billenbalsem, 3 bepanthen.

 

Sudocrem.

Iedereen kent deze creme wel toch? De simpele grijze pot met de roodwitte sticker. Dit vind ik persoonlijk de fijnste creme, hij helpt namelijk meteen, smeert fijn uit en ik vind een pot gewoon heel handig, (even met 1 hand de benen omhoog en met de andere hand smeren). Ook blijft de creme wat zitten, hij vormt een soort beschermlaagje. Ik merk tenminste vaak dat er bij de volgende verschoning nog vaak wel iets van een laagje op zit! Heel fijn dus! Ook zit er geen sterke geur aan, een beetje lavendel/zeep achtig?

Een pot sudocrem van 250 gram kost ong 8 euro en je doet er superlang mee!

 

Weleda billenbalsem.

Misschien een iets onbekendere creme, maar iedereen kent het merk Weleda wel toch? Ik kocht deze creme in eerste instantie om Floris zijn droge eczeemplekjes mee in te smeren, maar hier werkt hij niet zo heel goed voor vind ik. Voor uitslag werkt hij wel redelijk, maar omdat een van de helende bestandsdelen calendula is, stinkt het best wel en dat ruik je door de luier heen.

Een tube weleda billenbalsem van 75 ml kost 9 euro.

 

Bepanthen.

Ook week zo’n zalfje dat iedereen wel kent. Hier nam de kraamverzorgster het mee in de kraamweek van Maxim om te helpen bij tepelkloofjes. Hier werkte het echt super voor dus toen ze weg ging meteen een grote tube gekocht en toen kwam ik er pas achter dat het eigenlijk voor luieruitslag is! Haha! Bepanthen is een gelige vette creme die heel makkelijk uitsmeert en ook lang vettig blijft. Ik gebruik hem hier meestal als ik de sudocrem weer eens niet kan vinden, want ik vind dat zo’n geklooi zo’n tube. Voor luieruitslag werkt het wel, maar ik smeer het eigenlijk meestal op ruwe plekjes zoals ellebogen en schaafplekjes!

Een tube bepanthen van 50 ml kost 7.50.

 

Dit was het tweede en laatste deel van de Grote Blote Billen Blog! ( en daarmee ook mijn eerste review! Haha)

Wat voor doekjes en creme gebruik jij meestal en eat raad jij aan?

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

14 comments

Tamarah 7 april 2015 - 20:03

Mijn zoontje heeft ook een hele gevoelige huid met eczeem plekjes. We gebruiken de sensitive doekjes van de kruidvat, zonder parfum en niet te nat. We smeren sudocreme op de billetjes en in de liezen. En voor de eczeem plekjes gebruiken wr de eczeem zalf van bepanthen. Werkt als een trein

Reply
Tamara 7 april 2015 - 20:05

Ja? Ik was al heel benieuwd naar die eczeemcreme van bepanthen! Maar wel een aanrader dus?

Reply
Sylvie 7 april 2015 - 20:00

Ik gebruik de Sensitive billendoekjes van de Aldi! En als billencreme de bodylotion van Herbalife, zitten ook geen parabenen en sulfaten en weet ik wat in. Dat helpt bij Ivar beter dan Sudocrem. Leuke blog!

Reply
Tamara 7 april 2015 - 20:04

Ohhhh goede tip!!

Reply
jansyluvzu 7 april 2015 - 19:53

Ik heb laatst toevallig ook een billendoekjes test gedaan op mijn blog…mijn favoriet waren die van zwitsal..maar nu gebruik ik ze van Etos… die zijn ook erg fijn.

Reply
Tamara 7 april 2015 - 20:02

Ohh echt? Welke heb jij allemaal getest?

Reply
jansyluvzu 7 april 2015 - 20:06 Reply
Tamara 7 april 2015 - 20:11

Ga meteen even kijken! 😀

Reply
Onzeweg 7 april 2015 - 14:41

Toch best leuk om te lezen hoor, zo’n blote billen blog!
Het fijnste vond ik eigenlijk altijd de doekjes van de action, het merk weet ik niet eens,
maar het zijn twee gele pakken van 100 stuks aan en elkaar geplakt voor maar 2,00.
Deze heb ik altijd gebruikt, totdat ze de laatste keer zeiknat waren, pak na pak.
Dus nu de Huggies van hierboven, deze vind ik stug en scheuren snel.
Dus als deze op zijn, probeer ik maar weer eens wat anders.
Cremes voor de billen niet vaak nodig gehad,
had eerst sudocrem, nu zinkzalf van Zwitsal, die heb ik al een hele tijd.
Vervelend dat jouw kids niet zo goed tegen meerdere zalfjes kunnen!

Reply
Angelique 7 april 2015 - 18:02

Leuk om al die reviews online te lezen. Mijn zoontje is al ruim 4 jaar oud, maar ik gebruik nog steeds billendoekjes en billencremes. Mijn favo doekjes zijn van de AH, stevige doekjes die fris ruiken en alles goed schoon poetsen. Ook te gebruiken als snoetenpoetsers. Mijn favo billencreme is sudocreme, maar dan ook alleen te gebruiken als creme in de nederregionen. Voor schaafplekjes en eczeem gebruik ik liever Bepanthen. Ik lees mijn reactie net voor en mijn zoontje zegt heel hard: “JAAAA!”

Reply
Tamara 7 april 2015 - 18:32

Hahaah ahhhh! Ja ik heb die van Ah ook wel eens gebruikt, maar ook daar krijgen ze hier helaas uitslag van!

Reply
Tamara 7 april 2015 - 18:31

Ohhh die heb ik nog nooit gezien! Die van hema zijn trouwens echt een aanrader! Niet te nat en wel sterk! ( nee heb geen aandelen haha)

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.