De grote blote billen blog ( deel 1) over luiers, billendoekjes en creme!

by Tamara

Ik was van de week de commode aan het opruimen en vond een heleboel luiers restjes ( ok dat klinkt vies, maar ik bedoel resterende luiers die in de la gemikt zijn!) want het heeft hier nogal wat getest gekost om uit te vinden welke luiers nu het fijnste zijn en waar mijn jongens geen uitslag van krijgen!

Ook vond ik nog verschillende soorten crème en billendoekjes! Nu las ik dat er kennelijk een ernstig tekort is aan luierreviews dus bij deze: bereid je voor op een blog heeeeeelemaal over billen! Met vandaag deel 1, over luiers.

image

Als je zwanger bent word je nog net niet bekogeld met gratis proefpakketjes luiers. Echt, bij Maxim hoefde ik niet eens luiers te kopen voor de eerste week want ik had een la vol! Vooral van pampers kreeg ik heel veel proefverpakkingen en aangezien deze in eerste instantie heel goed bevielen hebben we de eerste maanden bij Maxim alleen pampers gebruikt.

 

Tip: als je pampers fijn vind, maar toch iets te duur, zijn er elke week wel ergens anders aanbiedingen voor pampers. Als je je aanmeld voor lekker in het leven, dan ontvang je af en toe ook kortingsbonnen voor pampers thuis.

Voordelen pampers newborn.

– ze zijn niet heel erg stug.
– ze hebben een plasindicator, die heeeeel handig is bij al die miniplasjes. Zo kun je toch zien of je kindje genoeg plast en dus genoeg voeding binnenkrijgt.
– ze zijn overal verkrijgbaar, zelfs bij benzine stations kom ik wel eens pampers tegen.

Voor een pak pampers newborn maat 1 betaal je 5 euro voor een pak van 24.

Bij beide jongens zijn we na een maandje ofzo overgestapt op ah luiers. Dit zijn hele fijne, niet stugge luiers en lekker budgetvriendelijk. Wat ik vooral fijn vind aan deze luiers ( gebruik ze nu nog voor Floris.) is dat ze niet lekken en niet stinken! Wat bijvoorbeeld bij pampers simply dry wel zo is, die stinken al na 1 plasje.

Voordelen ah luiers.

– voordelig. Een pak newborn luiers kost 6.20 voor 56 stuks.
– lekken niet.
– plakstrip plakt goed en gaat niet makkelijk los.
– voelen soepel en zacht aan.

Nou weet ik niet zoveel meer over alle tussenmaten luiers. Ik weet wel dat we nadat kruidvat een paar keer tot beste luiermerk uitgeroepen werd, we die een paar keer geprobeerd hebben. Maar helaas krijgen beide jongens daar meteen ontzettende uitslag van! Dit is heel persoonlijk want ik ken mensen die zweren bij kruidvat.

Eigenlijk zijn we altijd bij Ah luiers gebleven, met sporadisch, bijvoorbeeld bij een goede aanbieding pampers tussendoor.

Op dit moment heeft onze meneer dikbil Floris maat 5. Een nadeel van grotere maten luiers is dat de pakken steeds groter worden en er steeds minder in een pak zitten, ohja en de pakken worden steeds duurder natuurlijk. Op dit moment betalen wij voor 1 pak luiers maat 5, 11.39 voor 64 stuks. Pampers in dezelfde maat kosten 19.80 voor 56 stuks. Verder zijn de luiers behoorlijk vergelijkbaar, ik vind zelf die van Ah wat fijner omdat er wat meer inpast, wat handig is voor snachts. Nou dan is de keuze snel gemaakt toch?

Binnenkort komt deel 2 van de blote billen blog online! Dit keer over billencreme en billendoekjes.

 

Welke luiers gebruik jij voor je kleintje?

 

Misschien vind je dit ook leuk

7 comments

Nicole 9 november 2016 - 21:34

Helaas hoor je best vaak dat de luiers van het Kruidvat uitslag geven…:-( qua prijs zijn ze erg interessant ?

Reply
rosa 29 maart 2015 - 23:20

Hier gebruiken we Etos luiers. Deze vinden wij erg fijn, stukken goedkoper dan pampers en lekken niet door. Wel gebruiken we voor de nacht 1 maatje groter, aangezien we “nachtplassers” hebben.
Maat 1 en 2 hebben we wel altijd van pampers gebruikt maat 3 bij de oudste ook maar begonnen te lekken. 1 keer KV gebruikt maar ook deze lekten bij ons dus wij houden het op etos:)

Reply
hartmutanneke 29 maart 2015 - 13:24

Toen ik in Nederland was gebruikte ik KV, best fijn. Thuis gebruik ik wasbare luiers en daar zweer ik echt bij. Goed voor het velletje en goed voor onze bankrekening.

Reply
Bianca 28 maart 2015 - 19:43

Wij gebruiken ook luiers van de kruidvat! Dit vindt ik echt fijne luiers! En ze zitten ook hartstikke goed bij mn zoontje! de prijs, kwaliteit verhouding vind ik wat dat betreft goed! En ook wij kopen extra voorraad in als ze weer eens in de aanbieding zijn! 🙂

Reply
Tamara 28 maart 2015 - 22:57

Groot gelijk! Zou ik ook doen! Helaad hier na een uur al uitslag bij kv! ;(

Reply
Sylvie 28 maart 2015 - 19:10

Hier Kruidvat! Pampers gaven zo’n grote frot tussen Ivar’s beentjes (hij is nogal een smalle), Kruitvat sluit beter aan bij hem. Koop ze ook altijd groot in als er weer een aanbieding is, lekker voordelig! Blijf een Hollander hè 😉

Reply
Tamara 28 maart 2015 - 22:54

Hahahaha! Zou ik ook doen hoor! Alleen hier na een uur al uitslag bij kv 🙁

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.