De gekste vragen die ik krijg als moeder van vier.

by Tamara
de perfecte leeftijd om moeder te worden

Een tijdje geleden vroeg ik jullie op instagram wat jullie nog van mij zouden willen weten. Daar kwamen een heleboel grappige vragen uit, maar één van de leukste onderwerpen vond ik toch wel deze: De gekste vragen die ik krijg als moeder van vier. Als ik vroeger hoorde over gezinnen met vier kinderen, dan was dat altijd een beetje een ver van mijn bed show. Twee was voor mij prima, drie kon ook nog, maar vier? Nee dank je. Zelf ken ik niet zo heel erg veel moeders met vier kinderen en ik het dorp waar ik woon, zijn ook niet zo heel erg veel grotere gezinnen. Dus ja, je krijgt nogal wat bekijks als je zegt dat ze echt allemaal van jou zijn. Wat nou de gekste vragen zijn die ik afgelopen jaar heb gekregen? Ik vertel ze in dit artikel.

Zijn ze allemaal van jou?

Deze staat met stip op één en ik vind het echt zo’n gekke vraag. Ik krijg hem regelmatig en heb dan altijd een beetje de neiging om te zeggen van: ‘Nee, maar ik vond de jongste zo leuk, dat ik haar gewoon van iemand gepikt heb.’ gewoon om te kijken hoe mensen dan reageren.

Ben je gastouder? Ik zoek er nog eentje.

Hier in het dorp rijden een aantal moeders met bakfietsen en een aantal daarvan zijn gastouder. Dus ik snap best wel waar die vraag vandaan komt. Maar toch, mijn kinderen lijken allemaal op elkaar, je kunt toch wel zien dat het familie is? Overigens zei ik dat een keer, dat ze allemaal op elkaar lijken en toen reageerde die vrouw met: ‘Ja, maar ze lijken niet op jou.’ uhh bedankt!

Zijn ze allemaal van dezelfde vader?

Mijn kinderen schelen allemaal twee jaar en ja, ze zijn allemaal van dezelfde vader. Maar ik vind dat toch wel zo’n gekke vraag om te stellen. Het is toch niet standaard zo dat mensen met grotere gezinnen dan maar meteen een samengesteld gezin zijn? Niets tegen samengestelde gezinnen trouwens hoor, maar ja, ik vind het wel een brutale vraag.

Zijn jullie nou heel erg gelovig?

Ook bij deze snap ik best waar hij vandaan komt, je ziet namelijk vaker dat gelovige gezinnen meer kinderen hebben Maar bij ons is dat dus niet zo.

Zo, jullie kunnen er wat van he?

Haha, deze vond ik ook wel heel erg hoor. Echt zo’n vraag waarvan ik dacht: ‘Dat zeg je toch niet?’ maar goed, voor vier kinderen hoef je het maar vier keer te doen he? Laten we het daarop houden hahhaah.

Is dat niet ontzettend duur?

Hierbij snap ik best wel dat mensen er nieuwsgierig naar zijn. Dus ik zal even eerlijk antwoord geven: Het valt wel mee, nu ze nog klein zijn. Het enige wat veel kost zijn de boodschappen en de kleding ( laatste heb ik zelf in de hand, ik hou nou eenmaal van shoppen haha) maar voor de rest valt het me tot nu toe erg mee. Maar ja, later als ze ouder zijn zullen er studies enzo betaald moeten worden, dus dan wordt het wel een stuk duurder.

 

Heb jij nou nog een hele gekke vraag naar aanleiding van dit artikel? Bij deze mag je hem vragen! Haha!

 

Misschien vind je dit ook leuk

8 comments

AnneMarijn 4 december 2018 - 21:09

Ik krijg deze vragen al met 3kinderen?
Word straks alleen maar erger als nummer vier er is ben ik bang..

Sommige vragen zijn inderdaad te begrijpen,
Maar met een aantal denk ik ook waar bemoei je je mee, doe niet zo brutaal!
Maar ja mensen denken er niet echt over na volgens min..

Reply
Sanne 3 december 2018 - 17:33

Jullie kunnen er wat van? Ik zou antwoorden: hoezo? Wij hebben pas 4x seks gehad, en toevallig 4x raak!

Reply
Penelope 3 december 2018 - 16:51

Joh zelfs met “maar” twee kinderen krijg je al rare vragen! ? Irritantste vraag vond ik dan àltijd wanneer komt nummer twee? Terwijl wij heel tevreden waren met onze prachtige dochter. En dat wij oooooooit nog een kindje wilde was dan weer een enorme verrassing. Ja er zat nu 6 jaar tussen. Vinden wij totaal geen punt maar anderen reageerde dus regelmatig met was het wel gepland? Ja! Het leven valt niet te plannen en wij hebben bewust voor onze kindjes gekozen. ???? Maar snap dat je er niet op zit te wachten vaak. ?

Reply
Tinne 3 december 2018 - 13:59

Allemaal heel herkenbaar. Er zelf nog een schepje bovenop doen in m’n antwoorden vind ik zelf wel eens fijn ? (al durf ik het niet altijd hoor).
Hier dus ook een mama van 4.

Reply
Tineke 3 december 2018 - 12:04

Ik vind het sowieso brutaal, maar mensen zijn nu eenmaal nieuwsgierig. Die van gastouder kan ik mij enigszins nog wel voorstellen. Maar je ziet wel dat ze allemaal verschillende leeftijden hebben, dus dan zijn broers en zussen logischer.

Reply
Maya 3 december 2018 - 09:20

Super benieuwd hiernaar en ook wel spannend. Ik sta toch wat dat betreft niet zo graag in de belangstelling ofzo. Ik wacht af op de eerste gekke vraag nu ik met sliert van 3 en een inmiddels steeds zichtbaardere buik (ze durven nu nog net niet denk ik) loop….

Reply
annemarie 3 december 2018 - 08:28

Hier ook een soort herkenning. Ik heb er zelf (nog) maar een, maar ik ben de jongste van zes kinderen. En een deel van die vragen kreeg ik als kind ook regelmatig. Als het dan van leeftijdsgenootjes was, oke, maar het waren over het algemeen ouders die het maar vreemd vonden.

Als we met z’n allen een dagje uit waren, hoorde je mensen wel eens fluisterend tellen. Mijn vader deed dat dan overdreven paniekerig na: Zes, maar zes?! Waar is Jeroen gebleven!
Dat hielp 😉

Reply
Nanine 3 december 2018 - 07:28

Geen vraag, maar meer heel veel herkenning ? ookmamavan4

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.