De gekke bijnamen van mijn kinderen.

by Tamara

Ik noem mijn kinderen eigenlijk nooit bij hun normale namen. Best dom eigenlijk, want het heeft tot gevolg dat ze elkaar ook allemaal bij hun ‘bijnaam’ aanspreken. Vooral  Sarah heeft zoveel bijnamen dat ze volgens mij denkt dat we boos op haar zijn als we Sarah zeggen hahhaha. Waarom mijn kinderen zoveel bijnamen hebben? Hoe we erop gekomen zijn en waarom we eigenlijk nooit hun echte naam gebruiken? Dat vertel ik je in deze blog.

Waarom toch al die bijnamen?

Laat ik voorop stellen dat ik altijd voor iedereen bijnamen verzin. Als ik je lief vindt, geef ik je een bijnaam. Haha. Zo noem ik ik Joyce bijvoorbeeld altijd Djoiz, Andrea noem ik Annie en mijn tante noem ik Tannie Callie ( al heb ik die al veel te lang niet meer gezien haha) Maar goed, als ik je een bijnaam geef dat heb je het gemaakt bij mij hoor! Haha! Overigens heb ik het niet van een vreemde, mijn vader doet het namelijk ook. Die vond het vroeger altijd enorm grappig om me als TAMMIE TROELA TRUTSTRA te roepen. Wat me eraan doet denken dat ik ook een vriendin had die mijn naam altijd schreef als : Tamararinojampottinomazzelpikverycola. Don’t ask why..

Mijn kinderen hebben dus ook allemaal bijnamen en ze reageren ook op allemaal. Dat levert nog wel eens gekke blikken op als ik in een supermarkt mijn nogal uit de kluiten gewassen acht jarige zoon MINI noem, maar goed. Hieronder vertel ik jullie hun bijnamen en hoe ze eraan komen!

Alle bijnamen van Maxim.

Nou zoals ik al vertelde, noemen we Maxim nog steeds altijd MINI. We noemden hem tijdens de zwangerschap zo en dat is altijd zo gebleven. Inmiddels is hij acht en duurt het niet lang meer voor hij mij in gaat halen qua lengte, maar we noemen hem nog steeds Mini. Toen Floris klein was, noemde hij hem altijd MIEM en dat is gebleven. We noemen hem ook heel erg vaak Miem. Of er ook een bijnaam is die hij niet leuk vindt? Jep. Hij vindt het vreselijk als we hem Maximepiemetje noemen. Hahaha.

Alle bijnamen van Floris.

Floris heeft als enige bijnamen die door de kinderen  en hem zelf bedacht zijn. Hij sprak altijd zijn eigen naam uit als Flosje. Zoooo schattig! Ik vond het gewoon jammer toen hij dat ineens niet meer zei! Gelukkig reageert hij er nog wel op. Mijn grote favoriet is Flossewosseltje. Ja geen idee hoe we daarop gekomen zijn, maar hij is wel leuk. Maar het vaakste noemen we hem Toto. Lauren kon zijn naam niet uitspreken en noemde Floris altijd toto. Op een gegeven moment hebben we dat allemaal overgenomen en ehh. Ja ik noem hem dus heel vaak zo. Zijn juf keek laatst wel een beetje gek op toen ik ‘Doei Toto’ zei en laatst zei een vrouw in de supermarkt dat ze dat maar een rare naam vond. Hahhahahha.

Alle Bijnamen van Lauren.

Laurens eerste naam is natuurlijk prinses. Duhhh. Er is volgens mij ook geen meer passende naam dan dat voor haar! Haha! Maar, het is er ook een beetje ingeslopen dat ik haar Miep noem.  Dat roept ook zo lekker: He miep! Ga je mee?’ Ook al eens een reactie gekregen met dat iemand dat zo’n leuke ouderwetse naam vond, volgens mij was ze best teleurgesteld toen ik vertelde hoe ze echt heette. Ohja en als ze boos is, noem ik haar altijd Cavia of Fluitketel. Door dat gegil, maar dat hoefde ik vast niet uit te leggen! Bep brul is trouwens ook een leuke!

Zelf noemde ze zichzelf altijd Lauwie, maar dat mogen we dus niet meer zeggen en Lau is ook niet goed. Nee, als we de prinses verkeerd aanspreken, dan zegt ze: ‘Nee, ik heet Lau RRRRRennnn hoorrrrr’

Alle bijnamen van Sarah.

En dan de laatste en bij Sarah zijn we zo doorgeschoten dat ze zelf denkt dat ze Saartje heet. Ze zegt haar eigen naam altijd als Saartie en daarnaast noemen we haar Saartje, Saar, Sariebombarie, Sariebananie, Saartje met een staartje enzovoort. Ze heeft een hele mooie naam, maar we noemen haar nooit zo hahhaha.

Mijn favoriete bijnaam is toch wel Saartje, want dat past ook gewoon bij haar haha. Als ze met twee staartjes loopt dan is het gewoon ook echt een Saartje hahha.

 

Hebben jullie kinderen ook van die gekke bijnamen?

Misschien vind je dit ook leuk

10 comments

Melissa 19 juni 2019 - 22:41

De oudste noemen ik
Vaak vriendje of bengel. Of nickje .. hij heet Nick.
De jongste heet Chris en die noemen we bijna nooit zo. We noemen hem vaak chrisjeboy, chrissie, chrisje of boefje of driftkikker.

Reply
Kirsten Mamagisch 19 juni 2019 - 11:43

De peuter noemen we Pippestip of Pannenkoek en Nova heet Noovepoof en Oliebolletje omdat ze op oudjaarsdag is geboren 🙂

Reply
Anoniem 18 juni 2019 - 21:09

Tja daar gaan we? Deven noemen we Dev als afkorting en mister Molema omdat hij het stoer vind?
Devanoviche is er ook 1 die regelmatig voorbij komt. Snoes als hij schattig en super lief doet.

En onze Bella heeft er ook heel wat?
Op nr 1 staat tuttebella omdat ze een echte tuttebel is. Mupke als lief koosnaampje. Bellie of Bell vaak door vriendinnetje vaan haar. En als ze niet luistert of Oost Indische doof is noem ik haar Truus? daar reageert ze altijd meteen op!
Op de BSO hebben ze een hele snackbar gemaakt aan namen Bella frikandella, Jet kroket, Milan frituurpan En Jurry curry???

Reply
Sarah 18 juni 2019 - 19:34

Ilian, de kleinste, noem ik gemakkelijk wormpje omdat hij zo kan wriemelen. Als baby en nu als 4jarige ook nog.

Reply
Kim 18 juni 2019 - 13:21

Onze dochter heet Isa en ik noem haar geregeld Ies de vieskies of poppie of muisje of krullie of kwaak en ga zo maar door hahahaha

Reply
Kim 18 juni 2019 - 09:11

Onze zoon heet Maxon (spreek je uit op z’n Engels) en ik noem hem Max, Maxi, Maxi Cosi. Haha. Vooral die laatste. Wat moeten mensen wel niet denken!

Reply
Juultje 18 juni 2019 - 18:07

Maxi Cosi ? GEWELDIG! Haha

Reply
Maaike 18 juni 2019 - 07:41

Onze oudste noem ik altijd vriendje. De jongste is dikkie dik ?(babyspekkies) ?of puppie omdat in zijn slaap piep geluidjes maakt. De middelste heeft de meeste, pop, prinsesje, heks ( je kan vast wel raden waarom?) poppedeintje zijn de meest gebruikte.

Reply
Angelswereld 18 juni 2019 - 07:41

Mijn zoon noem ik vanaf dag 1 al mijn kleine aapje, of we noemen we hem fladdertje door hoe hij zijn armen en handen af en toe houd. Babynr2 noemen we frummel.

Reply
Vlienelien 18 juni 2019 - 06:58

Oscar noemen we Ozzie of Ossiepossyflossy. En soms maak ik een combi van Oscar dn Ozzie en wordt het dus Oski, dat bekt helemaal niet lekker, hahaha.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.