De eerste sprong | Waar is mijn lieve baby gebleven?

by Tamara
de eerste sprong

Ik had bijna het idee dat het gewoon karma was. Dat ik zo vaak had gezegd dat Sarah zo’n makkelijke baby was dat het niet anders kon dan dat het ineens helemaal om zou slaan. Ze sliep goed, was super rustig en vrolijk en we hoorden haar nooit. Maar ineens sloeg dat helemaal om. Ze huilde veel, wilde niet meer in bed, niet meer in de box en was super onrustig. Ik stuurde een foto naar Joyce dat ik met een baby bovenop me aan de keukentafel zat te werken en ze zei dat het wel eens een sprong kon zijn. Ohja verrek! Dat is ook zo, die stomme sprongetjes! En wat bleek, rond week 5 is de eerste sprong. En dat klopte helemaal!

| De eerste sprong | Waar is mijn lieve baby gebleven?

Er bestaan wat discussie over of sprongetjes nou wel of niet echt zijn. De ene ouder merkt er nooit wat van en gelooft er daarom niet in, de andere ouder gelooft heilig in die sprongetjes. Ik geloof er zelf wel in en vind het wel fijn dat dingen makkelijker te verklaren zijn door een sprongetje, maar ik gooi in zo’n periode niet alles maar op het sprongetje zeg maar. Niet elk huiltje hoeft verklaard te worden, sommige baby’s zijn gewoon af en toe wat huilerig en hangerig, dat hoeft niet steeds verklaard te worden. De ene sprong is ook duidelijker dan de andere. De 11 maanden sprong was bij Lauren bijvoorbeeld verschrikkelijk!

Hoe uitte de eerste sprong zich hier?

Sarah is een ontzettend makkelijke baby. Echt, na twee huilbaby’s zijn we ontzettend dankbaar voor een baby die zo makkelijk is als zij. Maar de laatste week leek haar iets dwars te zitten. Ze was heel onrustig, kon niet zelf in slaap komen (daarvoor legde je haar in haar wiegje en was ze vertrokken) en huilde veel en hard. Er zat haar dus ook echt wat dwars. De eerste sprong is met 5 weken. Let wel, ze rekenen met 5 weken vanaf de uitgerekende datum. Maar het kan ook iets later of iets eerder zijn.

Wat kon mijn baby na de eerste sprong?

Wat dan wel weer heel leuk is aan zo’n sprongetje is dat ze daarna weer allemaal nieuwe dingen kunnen. Zo kon Saar ineens geluidjes maken en lachen met geluid. Ook greep ze ineens naar mijn gezicht tijdens het voeden en begon ze wat meer terug te kletsen! Superleuk dus!

Hoe heb jij de eerste sprong ervaren? Merk jij ook echt aan je baby dat hij of zij een sprongetje heeft?

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Elouise 18 november 2017 - 23:40

Ik heb drie kindjes (waaronder nu weer een newborn van 7 weken oud) maar ik geloof echt helemaal niet in sprongetjes. BIj geen van allen hebben wij iets gemerkt dat wees op een sprongetje oid, al zijn er soms best momenten waarop ik in de avond in bed leg en de volgende dag denk: Hey dat deed hij/zij gisteren nog niet 😀

Reply
Melissa 16 november 2017 - 10:03

Ik heb nog nooit wat van een sprong gemerkt en mijn zoontje is nu anderhalf. Ik geloof er zelf niet echt in. Maar dit komt natuurlijk omdat ik niks van een sprong herken en als ik dacht dat hij er 1 had, bleek dat niet overeen te komen met het aantal maanden waarbij er een sprong zou zijn.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.